Spód brownie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). Przygotowujemy formę o średnicy 24-25 cm. Dno wykładamy papierem, zapinamy obręcz, pozostawiając papier na zewnątrz. Czekoladę z masłem roztapiamy na małym ogniu, mieszamy i nie podgrzewamy zbyt mocno masy. Jajko z cukrem miksujemy przez 1 minutę. Do masy jajecznej dodajemy przestudzoną masę czekoladową(...)składników. Nie miksujemy zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej, dzięki czemu sernik nie opadnie po upieczeniu. Masa będzie dość płynna. Przelewamy ją na upieczony spód brownie. Na dnie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni C (bez termoobiegu) około 70 minut. Studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Całkowicie
Smakowity Blog Kulinarnyprzypomina zbitych serników. Ważne jest, aby do jego pieczenia użyć gęstej dobrej jakości śmietanki kokosowej, nie ma w sobie zbyt wielu składników a smak jest obłędny. Wykończenie sernika stanowi krem śmietanowy i dojrzałe mango Gwarantuję, że na jednym małym kawałku się nie skończy ;) SKŁADNIKI: Spód: 1 szklanka mąki pszennej 8 dag miękkiego masła 3 łyżki cukru 1 płaska(...)cukru 1 cukier waniliowy 1 puszka śmietanki kokosowej 5 jaj 2 budynie śmietankowe bez cukru Krem: 1 szklanka śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki mascarpone 1 łyżka cukru pudru ½ świeżego mango Wiórki kokosowe do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód: Do miski wsypać mąkę, dodać masło, cukier, proszek do pieczenia i żółtko, zagnieść jednolite ciasto. Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy
Wanilia i Kardamonserowej dodaje się ugotowany budyń i jeszcze dodatkowo budyń w proszku..no i jeszcze kilka innych składników..Sernik wyszedł pyszny, polecam..ja na pewno jeszcze kiedyś zrobię, tylko zmniejszę ciut ilość ciasta kruchego i dam owoce, bo tym razem jest bez owoców. Ciasto dodaję do wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę -Słodkości na Dzień Babci(...)dziadków też.Razem ze mną ciasta piekły :cdn. Ciasto 40 dkg mąki 20 dkg masła 10 dkg cukru 1 jajko 3 – 4 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki sody 1-2 łyżki kakao Zagnieść ciasto z wszystkich składników. Ciasto włożyć na godzinę do lodówki [ zapomniałam o tym] .2/3 ciasta wylepić foremkę wyłożoną papierem,a resztę ciasta włożyć do zamrażarki.zamrażarki
Moje domowe kucharzenieMotywacją do przygotowania poniższego sernika było to, że w lodówce znalazłam napoczęty serek mascarpone oraz twaróg . Postanowiłam połączyć obydwa te produkty wraz z przepysznym musem kokosowym oraz nowością dla mnie, czyli cukrem z agawy . Do tej pory napotykałam tylko syrop z agawy. Wspomniany cukier występuje w formie bardzo sproszkowanej, przypominającej puder, dzięki czemu wykazuje lepszą rozpuszczalność, jest też bardzo słodki(...)daktyli (Look Food) 20 g amarantusa ekspandowanego (Look Food) Masa serowa: 100 g serka mascarpone 100 g twarogu półtłustego 50 g musu kokosowego (Look Food) 30 g cukru z agawy (Look Food) 100 ml mleka + 2 łyżeczki agaru w proszku garść świeżych malin Przygotowanie: Na początek przygotuj spód. Przełóż do malaksera daktyle i miksuj przez chwilę
Zdrowie na języku :Psera do sernika * 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 50 g jogurtu naturalny typu greckiego 3 łyżki mrożonych jagód + jagody do dekoracji 3/4 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki przyprawy do sernika Delecta 10 małych biszkoptów * ser nie może być zbyt "wodnisty" Na krem: 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru płatki czekoladowe Decorada(...)Delecta Przygotowanie: Do miski wkładamy ser i dodajemy jogurt, całość dokładnie mieszamy np. trzepaczką. Następnie wbijamy jajko, dodajemy cukier puder, budyń i przyprawę do sernika, znów mieszamy. Mrożone jagody (3 łyżki) rozmrażamy np. w mikrofali lub na gazie w garnuszku z grubszym dnem. Rozmrożone, ciepłe jagody przelewamy do naszej masy, całość mieszamy do uzyskania jednolitej fioletowej barwy. Formę na muffinki
Słodkie okruszkispełnia właśnie jedno z moich ulubionych ciast – sernik. Tym razem powstał w wersji z powidłami śliwkowymi. Choć nie do końca byłam przekonana do takiego połączenia – efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania. Sernik wyszedł przepyszny. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 130 g masła 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)jajek 3 łyżki soku z cytryny 100 g masła 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40g bez cukru) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Dodatkowo: 1 słoiczek powideł śliwkowych – polecam Powidła ze śliwki węgierki, które kupicie tutaj Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, proszek do pieczenia i masło. Całość siekamy nożem aż składniki lekko się połączą. Dodajemy jajko. Zagniatamy
Fascynacje AniSernik królewski z rodzynkami Sernik to ciasto, którego nie może zabraknąć na żadnym świątecznym stole. Też tak uważacie? W naszym świątecznym menu zawsze jest wymieniony sernik i robimy go w różnych wersjach. Jedną z nich jest klasyczny sernik królewski , natomiast czasami pieczemy sernik królewski z rodzynkami i skórka pomarańczową. I właśnie ten przepis(...)Składniki Ciasto kakaowe: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 170 g masła 2 jajka Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 180 g cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 200 ml śmietanki 30% 3 jajka 2 garści rodzynek królewskich 1 łyżka posiekanych skórek pomarańczowych Wykonanie: Formę wykładamy papierem
Kulinarne przygody Gatitymasło roztopione (100 g) Masa pistacjowa: pistacje łuskane (250 g) czekolada biała (100g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) mascarpone (500 g) cukier puder (3 łyżki kopiaste) cukier (100g) Polewa czekoladowa: mleko (4 łyżki) cukier (4 łyżki) masło (125 g) kakao (3 łyżki kopiaste) Dodatkowo: krokant orzechowy (garść) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka papier do pieczenia foremka 18x28 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)gotujemy) mleko, cukier i masło. Gdy masło się rozpuści i składniki połączą, ściągamy z kuchenki i wsypujemy kakao. dobrze mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ostudzoną polewę czekoladową wylewamy na dobrze schłodzony sernik pistacjowy i posypujemy krokantem orzechowym. Uwagi: - ciasto przechowujemy w lodówce. - żeby sernik był stabilny trzeba dobrze ubić śmietankę. - jeżeli masz obawy że sernik będzie niestabilny
RITA food channelKandyzowane skórki cytrusów. Skórki z cytryn i pomarańczy gotowane w syropie cukrowym, posłużą jako dodatek do lukrowania pączków i sernika. Słodkie cytrusowe zesty, uwielbiane przez jednych, znienawidzone przez drugich. Osobiście nie wyobrażam sobie świeżego pączka z nadzieniem różanym bez lukrowej polewy i kandyzowanej pomarańczowej skórki, takiemu pączkowi brakuje charakterystycznego wyrazu. Często przygotowując lemon curd, cytrynki w syropie cukrowym(...)Gotowanie 30 min. Kalorie 300 kcal Kandyzowane skórki cytrusowe z cytryn i pomarańczy. Słodki kandyz do deserów, sernika i pączków w lukrze. Cytrusowo cukrowa dekoracja. Składniki: skórka z 10 cytryn skórka z 5 pomarańczy 220 g zwykłego cukru woda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Zdejmij skórkę z cytryn i pomarańczy, odrywając ją większymi płatami. Najlepiej odetnij nożem okrągły plaster
ProstePesto.plposiadacie robot wielofunkcyjny , na pewno przygotowanie sernika będzie dużo szybsze. Przepis na sernik wiedeński z rodzynkami Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 800 g białego sera 6 jajek 250 g cukru 200 g masła 100 ml słodkiej śmietanki budyń śmietankowy w proszku 1 cukier wanilinowy 100 g rodzynek szczypta soli masło do wysmarowania tortownicy bułka tarta(...)mielimy 3 razy przez maszynkę, aby jego struktura była gładka, bez grudek. 2 Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka ze szczyptą soli na puszystą pianę. 3 Do naczynia władamy cukier, miękkie masło i żółtka. Miksujemy do powstania jednolitej konsystencji. 4 Następnie dodajemy śmietankę, ser, budyń, cukier wanilinowy. 5 Do rozrobionej masy dodajemy delikatnie rodzynki oraz ubite białka
Kuchnia BazyliiIdealna szarlotka dla tych,którzy unikają cukru,bo chcą się zdrowo odżywiać lub z innych powodów musieli wykluczyć ze swej diety cukier,a nie chcą pozbawiać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik, tak bardzo uwielbiany przez wielu z nas. Zazwyczaj kojarzy nam się ze zwykłą masą ciasta...no może z dodatkiem jakiś owoców? Szukając przepisu na ciasto na imieniny mojej córki, natrafiłam na tym blogu na ten oto przepis. Jak zwykle zresztą, bardzo lubiąc kombinować z nowymi przepisami, zabrałam się i za ten :) Przepis jest hm... jak dla mnie(...)ksylitolu -2 żółtka -250g zimnego masła Składniki na masę Twarogową: -1kg sera -8 jaj -80g wiórków kokosowych -1 szklanka ksylitolu (lub cukru) -2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru -450g śmietany kremówki -1/3 szklanki likieru Amaretto Wszystkie składniki zagnieść na ciasto kruche, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki na ok 2 godziny
Smaczne Zdrowecytryny 100 gram cukru Beza: 2 białka 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: pokrojone w kostkę mango, papaja maliny Składniki na walijskie ciasteczka zagniatam na jednolitą masę. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia a spód formy wylepiam ciastem. Mieszam puree z mango z serkiem homogenizowanym i cukrem. Delikatnie dodaję białka i mieszam całość. Wylewam na przygotowany spód(...)białka na bezę, stopniowo dodając do nich cukier. Przygotowane białka wykładam na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wkładam do piekarnika razem z serniczkiem, piekąc raz nad nim a raz pod nim przez 120 minut. Bezę również studzę. Wstawiam garnek z niewielką ilością wody. Blenduję na gładką masę papaję. Mieszam w metalowej misce z żółtkami, cukrem i sokiem
Mango Papajafotograficznych mojego sernika, ale gwarantuje ,że jest pyszny i śmietankowy, rozpływa się w ustach ,nie zatyka i nie staje w gardle. Składniki na 1 kg sera, ja zrobiłam z półtorej porcji!!! Ale kilogram i poniższe składniki zupełnie wystarczą. wiejski twaróg 1 kg kostka dobrego masła 8 kurzych jaj półtorej szklanki drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)łyżek śmietany 18% mąka pszenna typ 450 lub 500 3 łyżki kopiaste 2 opakowania budyniu śmietankowego po 40 g każde – bez cukru Najpierw ser przepuść przez maszynkę, aby nie miał grudek.Utrzyj masło z cukrem i cukrem wanilinowym na puch i powoli dodawaj po jednym żółtku, nie przerywaj miksowania. I dodawaj mąkę, a następnie powoli proszek budyniowy. Miksuj i dodawaj
Z Kuchni Do Kuchni