kremowy, subtelny w smaku sernicz ek. Składniki (na 3 pucharki): ciasteczkowy spód -opakowanie zbożowych ciasteczek (u mnie belvita zboża+mleko) -chlust gorącego mleka warstwa serowa -250 g serka wiejskiego -saszetka wanilinowego cukru -łyżeczka żelatyny warstwa bananowa -duży, przejrzały banan -1-2 łyżki jogurtu naturalnego -łyżeczka żelatyny polewa -4-5 cukierków z karmelem/krówek/toffi -odrobina(...)mleka +płatki migdałowe Przygotowanie: Ciasteczkowy spód - ciasteczka drobno rozkruszyć w malakserze, połączyć z odrobiną mleka. Gotową masę wyłożyć na dnie pucharków. Warstwa serowa - serek wiejski dokładnie zmiksować z cukrem i rozpuszczoną żelatyną. Nałożyć na ciasteczkowy spód, włożyć do lodówki na czas stężenia. Warstwa bananowa - banana rozgnieść dokładnie widelcem z jogurtem i żelatyną. Nałożyć na stężoną warstwę serową. Polewa - cukierki
Kuchnia Ellieuśmiech nawet w poniedziałkowy poranek :) Składniki: -kasza jaglana 50g -mleko migdałowe 150ml -masło orzechowe (według uznania) u mnie 15g -dojrzały banan ok 100g -stewia/miód (lub inny słodzik) -serek wiejski, orzechy Wykonanie: Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem i gotujemy do wchłonięcia wody. Po tym czasie dodajemy mleko, rozgniecionego banana, słodzik i masło orzechowe. Dokładnie mieszamy i trzymamy jeszcze chwilę(...)ogniu, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Przekładamy do miseczki polewamy łyżką serka wiejskiego i posypujemy orzechami. Smacznego! Kasza jaglana, otrzymywana z prosa, zawiera pokłady łatwo przyswajalnego białka i witamin z grupy B. Jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu. Ważną informacją jest również jej zasadotwórczość, pomagająca oczyścić organizm z toksyn. Jest wskazana dla osób z celiakią, jednak cukrzycy muszą być
Gawron w rosolekanapki, które można przygotować na śniadanie albo zabrać do pracy. Smakują dobrze na ciepło jak i na zimno. 2 bułeczki pełnoziarniste trójkąty 1 łyżka masła 3 jajka 100 g serka wiejskiego 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do mozzarelli i pomidorów 1 awokado 1/2 cebuli czerwonej 1 garść rukoli 1 garść świeżego szpinaku SOS JOGURTOWY: 1/2 szklanki gęstego jogurtu przyprawa Vegeta(...)mozzarelli i pomidorów Przygotować sos jogurtowy doprawiając jogurt przyprawą od Vegety Natur. Bułeczki rozkroić i połówki podsmażyć na maśle od wewnętrznej strony. Jajka rozmącić z przyprawami i wymieszać z serkiem wiejskim. Usmażyć na patelni, starając się, aby jajecznica pozostawała w większych kawałkach. Przełożyć na podsmażone bułeczki dokładając pokrojone w plasterki awokado, krążki cebuli, liście szpinaku oraz rukoli. Między warzywami smarujemy
https:KKuchniaMniamakcji Paryska Dieta , wydaje mi się, że ten przepis powinien do niej pasować :). Więcej o wspomnianej diecie przeczytacie tutaj! . Roladki z grillowanej cukinii Składniki: - 1 duża cukinia - 1 serek wiejski o obniżonej zawartości tłuszczu - 80 g świeżego szpinaku* - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - sól, pieprz do smaku, pieprz ziołowy, bazylia, papryka słodka Cukinię pokrój wzdłuż na plastry grubości(...)kostkę. Podsmażaj cebulę ok. 3 minut, dodaj czosnek i podsmażaj kolejne 3 minuty. Dodaj szpinak i podsmażaj tak długo, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Dopraw całość i ostudź. Dodaj serek wiejski i wszystko razem zblenduj. Na środku każdego plastra cukinii ułóż cienką warstwę farszu, zwiń i wetknij wykałaczkę, żeby roladki się utrzymały. * Zamiast świeżego możesz też użyć mrożonego
Corner With Recipeschce nam się jeść zdrowiej i bardziej warzywnie warto pokusić się na takie śniadanko : Składniki: tortilla: 1 szklanki mąki mniej niż pół szklanki gorącej wody łyżka masła sól nadzienie: serek wiejski 2 rzodkiewki ogórek pół pomidora pierz Tortilla: Mieszamy ze sobą składniki, ugniatamy ciasto, formujemy kulki i rozwałkujemy je na cienkie placki. Tutaj wielkość i grubość tak na prawdę zależy(...)każdej strony, aż zrobią nam się bardziej rumiane plamki. Nadzienie: Tutaj proporcje też zależą od tego co bardziej lubicie. Ja pokroiłam rzodkiewkę i ogórka w kostkę, wymieszałam z serkiem wiejskim i doprawiłam pieprzem. Pomidora pokroiłam w półplasterki i potem układałam na wierzchu Na gotowy placek dajemy farsz, układamy na nim pomidory, zginamy tortillę na pół i mamy gotowe pyszne, zdrowe
Idę coś wszamaćmikrofalówce. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą na jednolite ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. na jogurtowe nadzienie: duże opakowanie jogurtu naturalnego, ok. 400 g 200 g serka wiejskiego 2 łyżki dowolnej mąki, u mnie ryżowa 2 czubate łyżki płynnego miodu ok. 50 g wiórków kokosowych 3 łyżeczki żelatyny + 3 owoce kiwi Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody(...)Odstawić na ok. 10 minut do napęcznienia. Napęczniałą żelatynę należy rozpuścić - najlepiej włożyć ją do mikrofalówki i podgrzewać przez ok. 10-20 sekund. Przestudzić. Jogurt zmiksować z serkiem wiejskim i miodem, następnie zagęścić mąką oraz wiórkami kokosowymi. Wymieszać z żelatyną. Owsianym ciastem wyłożyć dno i boki formy do tarty. Forma powinna być wcześniej delikatnie natłuszczona i oprószona
Kuchnia Elliebułeczek): Ciasto 600 g mąki pszennej szczypta szafranu 20 g drożdży 75 g masła 150 ml mleka 50 g cukru 50 ml syropu klonowego 100 g serka wiejskiego (robię też ze zwykłego, niemielonego sera białego) duże jajko Dodatkowo rodzynki jajko Łyżkę cukru rozetrzeć z szafranem w moździerzu. Drożdże rozpuścić w misce z cukrem. W garnku roztopić masło, wlać mleko(...)roztarty w moździerzu szafran z cukrem i wymieszać. Do rozpuszczonych drożdży z cukrem dodać lekko ciepłe mleko z masłem i szafranem. Następnie dodać połowę rozbełtanego jajka, syrop klonowy i serek wiejski. Wszystko dobrze wymieszać. Do wymieszanego płynu powoli dodawać mąkę. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. Dokładnie wyrabiać ciasto przez 10-15 minut (można użyć robota kuchennego). Tak wyrobione ciasto odstawić
Weekendy w domu i ogrodzieliści i ogonków, umyj dokładnie i zetrzyj na tarce. Szczypior umyj i posiekaj. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Jogurt wymieszaj z chrzanem. W szklanej misce wyłóż na dno serek wiejski, posyp szczypiorkiem. Wysyp posiekane jajka. Wyłóż warstwę piersi kurczaka. Polej sosem jogurtowo – chrzanowym. Na wierzch przełóż starte rzodkiewki. Całość udekoruj jajkami przepiórczymi i wstaw do lodówki. Jeśli chcesz(...)ostatniej, rzodkiewkowej warstwy, bo rzodkiewki mogą zmienić kolor, gdy przygotujesz ją dużo wcześniej. Składniki 2 pęczki rzodkiewki 18 jajek przepiórczych 200 g wędzonej piersi z kurczaka 200 g serka wiejskiego light 1 pęczek szczypiorku 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka chrzanu Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz
Eat me! Fit me!przerodziłam się w fanatyczkę rabarbaru i co roku z utęsknieniem czekam na czas, gdy zagości on na targowych straganach. Składniki: -kasza jaglana (ok.50g) -jeden banan (ok.100g) -dwie łyżki serka wiejskiego (ok.50g) -jedna łodyga rabarbaru -cynamon -garść jagód goji (ok.15g) Wykonanie: Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem i gotujemy. W tym czasie obieramy rabarbar i kroimy go w plasterki. Wrzucamy na patelnię(...)cynamon, dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji musu. Do ugotowanej kaszy dodajemy rozgniecionego banana, jagody goji i dokładnie mieszamy. Przekładamy ją do miski, polewamy musem z rabarbaru i serkiem wiejskim. Gotowe! Całość ma ok. 380 kcal. Smacznego
Gawron w rosoleminut. Na dobrze rozgrzaną, suchą patelnię wylewać cienką warstwę ciasta i smażyć na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. farsz brokułowo-szpinakowo-serowy brokuł kilka garści szpinaku serek wiejski ok. 400 g łyżka masła i oleju cebula ząbek czosnku\ sól, pieprz +odrobina mleka/wody w razie potrzeby Brokuł ugotować do miękkości z dodatkiem soli. Podzielić na mniejsze części(...)dodatkiem zmiażdżonego czosnku. Dodać szpinak i brokuły. Podsmażać przez kilka minut na dużym ogniu, w razie potrzeby dodając mleko/wodę. Doprawić do smaku. Odstawić z ognia, wymieszać dokładnie z serkiem wiejskim. Gotowym farszem nadziewać naleśniki. Smacznego
Kuchnia Elliewielka uczta, czyli przepisy na mini pizze w kolejnych 4 odsłonach:) Tym razem do wyboru: I. Kebab (z kurczakiem, sosem czosnkowym i sałatą) II. Rybna (z tuńczykiem, serkiem wiejskim i kukurydzą) III. Cztery sery z brokułami (mix serów i brokuły) IV. Włoska (z domowym pesto, suszonymi pomidorami, oliwkami i parmezanem) Czas wykonania: 3 h Ilość porcji: 16 mini pizzerinek(...)łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu ziołowego łyżka ziół prowansalskich II. Rybna (z tuńczykiem): 80 g tuńczyka w sosie własny z puszki 3 łyżki serka wiejskiego 2 łyżki kukurydzy III. Cztery sery z brokułami: 100 – 120 g mix serów (ser pleśniowy, brie, ser gouda, mozzarella) 70 – 100 g brokułów mrożonych IV. Włoska: Pesto bazyliowe (domowej roboty
KuchniaWeDwoje.ploraz 4,5 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Porcja dla 2 osób. 2 małe buraki (ok. 200 g) 3 łyżki octu balsamicznego ok. 150 g liści ulubionych sałat 1 opakowanie serka wiejskiego (200 g) 2 łyżeczki miodu 30 g orzechów włoskich sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Buraki myjemy, odcinamy “dupki”, lekko solimy, zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną(...)Pokrojone buraki przekładamy do miseczki, zalewamy octem balsamicznym i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. 4. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, na nich układamy kawałki buraków, posypujemy serkiem wiejskim odsączonym z zalewy oraz orzechami włoskimi. Całość skrapiamy delikatnie miodem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
W kuchni Katieniebanalne kanapki ;p Z przepisu powstaną tosty w ośmiu niepowtarzalnych smakach. Sprawdzone połączenia składników to: – na słodko – bardzo dojrzałe (mięciutkie przy ściskaniu) średniej wielkości awokado oraz: banan + serek wiejski + mus z malin dojrzała gruszka + domowa nutella lub masło orzechowe dojrzałe mango + orzeźwiająca rukola truskawki + mięta + mus z malin – na słono – bardzo dojrzałe (mięciutkie przy ściskaniu) średniej(...)twarogu Wykonanie Tosty przygotuj w tosterze lub na patelni grillowej. Awokado przekrój na pół, odrzuć pestkę a miąższem posmaruj przygotowane tosty. Na jeden z tostów wyłóż banan + serek wiejski + mus z malin Na kolejnym toście ułóż plasterki dojrzałej gruszki + domowa nutella lub masło orzechowe Na następnym połóż plastry dojrzałego mango + orzeźwiającą rukolę. Na ostatnim poukładaj połówki truskawek + mięta
Eat me! Fit me!wyciśnięte, starte ogórki i dodajemy jogurt grecki, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i opcjonalnie zioła. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos na serku wiejskim Składniki: 200g serka wiejskiego 1 główka czosnku 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczka soku z cytryny zioła prowansalskie sól, pieprz Przygotowanie: Do blendera wrzucić serek, obrane ząbki czosnku, dodać musztardę
BabskiePorady.pl - Przepisyefekt jest przepyszny. Tym razem słodki smak botwiny przełamałam odrobiną cierpkiego, lekko pikantnego kremowego serka koziego. Do tego duuużo świeżych ziół – botwina kocha koperek i szczypiorek. Składniki (na tarte o średnicy około 31cm): opakowanie gotowego ciasta francuskiego duży pęczek botwiny, z buraczkami opakowanie serka wiejskiego 100g kremowego serka koziego 5 łyżek kwaśnej śmietany 12% 2 jajka 2 średnie czerwone(...)minuty pod przykryciem. Po tym czasie ściągamy z ognia, odkrywamy, doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. W dużej misce rozkłócamy jajka, dodajemy od nich śmietanę, serek wiejski, posiekane zioła, sól, pieprze i gałkę muszkatołową. Mieszamy wszystko do połączenia. Nastawiamy piekarnik na 200°. Gotowym ciastem francuskim wyklejamy formę do tarty – duży arkusz pokrywa około
Smaczna Strona