serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:251/428)

Babeczki marchewkowo-bananowe z kremem czekoladowym 149

wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 50 g maślanki Krem: 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać je z jajkami roztrzepanymi oraz maślankę. Marchew obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Obrane banany rozgnieść widelcem. Dodać do jajek(...)równo. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180oC i piec 25-30 minut na złotobrązowy kolor. Wyjąć i ostudzić. Czekoladę połamać, umieścić w garnuszku, wlać śmietankę i rozpuścić. Ostudzić. Serek utrzeć z rozpuszczoną czekoladą, dodając pod koniec cukier puder. Przełożyć do szprycy i udekorować muffinki tworząc gniazda. Na środku umieścić czekoladki

Czerwień i błękit
Kokosowy deser z borówkami 158

Niesamowicie mi się taka galaretka podoba. Dzięki niej owoce są ładnie wyeksponowane, a takie „lewitujące” borówki od razu przyciągają wzrok. Na około 6-7 pucharków: 500 g mascarpone 400 ml mleczka kokosowego 4-5 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny około 50 ml mleka Dodatkowo: 96 g kakaowych herbatników z nadzieniem borówka amerykańska (ilość wg uznania) wiórki kokosowe(...)Żelatynę wsypujemy do garnuszka, zalewamy mlekiem, mieszamy i odkładamy do napęcznienia. Podgrzewamy na małym ogniu do czasu aż zacznie się rozpuszczać (nie gotujemy). Lekko studzimy. W misie miksera umieszczamy serek mascarpone, wlewamy mleczko kokosowe i wsypujemy cukier. Miksujemy wszystko na średnich obrotach miksera, do połączenia. Następnie wlewamy przestudzoną żelatynę. Miksujemy do połączenia. Masę od razu przelewamy do pucharków (dość szybko

Smaki Na Talerzu
Tiramisu bez jajek na spodzie czekoladowym 139

podane jako najlepsze ciasto. Przygotowujemy je w formie z wyjmowanym dnem, aby łatwiej kroić deser. Czekoladowy spód z ciasteczek znakomicie tutaj pasuje i podkreśla intensywny aromat kawy. Pamiętajcie, aby mascarpone i śmietana były mocno schłodzone, najlepiej całą noc - w innym przypadku masa się zważy. Do nasączenia biszkoptów można użyć dowolnego alkoholu np. likieru Bailey's, Sheridan's czy innych(...)miała konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć do keksówki z wyjmowanym dnem (najlepiej silikonowa + szklane dno). Umieścić w lodówce na czas przygotowania kremu. Krem: 250 ml śmietany 36 %  250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Składniki powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę i ser ubić do otrzymania sztywnego kremu. Dodać cukier, krótko zmiksować. Na schłodzony spód wyłożyć 1/3 masy. Schłodzić. Dodatkowo

Chocolate Muffin Blog
Malzenstwo doskonale... 142

patyczkiem czy sie upiekl.Po upieczeniu i przestygniecu biszkopt nalezy przekroic na 3 rowne krazki. Najlepiej odwrocic go do gory nogami by gora tortu miala rowna powierzchnie.Skladniki na mase: 500g serka mascarpone 2 kremowki po 250 ml kazda cukier puder (ilosc wedle uznania, ja dalam 2 lyzki, bo nie lubie zbyt slodkich ciast) 200g gorzkiej czekolady olejek pomaranczowy 1 usztywniacz(...)ubijamy kremowki z cukrem pudrem. Jesli lubimy slodkie kremy dajemy wiecej cukru pudru, najlepiej jest sprobowac jaka ilosc nam odpowiada. W trakcie ubiajania dodajemy tez usztywniacz do smietany i serek mascaropne.Na koncu dodajemy przestygnieta czekolade i olejek pomaranczowy. Ja dalam jedna mala lyzeczke.Gotowym kremem przekladamy tort. Najlepiej zrobic to z pomoca obramowania od tortownicy.Pierwszy krazek ukladamy na talerzu i spinamy

Przysmaki Karolki
Truskawkowa chmurka 199

Składniki: Ciasto: 3 żółtka 30 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 150 g mąki pszennej 100 g masła Krem: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru cukier wanilinowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ponadto: 500 g truskawek 3 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Składniki

Cukiernia Pychotki
Torcik marchewkowy 98

łyżeczki soda oczyszczona – ½ łyżeczki cynamon – 1 łyżeczka jajka – 4 szt sól – szczypta cukier – 2 szkl margaryna stopiona – 250 g marchew starta – 2 szklanki tłuszcz do formy bułka tarta KREM: serek mascarpone - 400 g masło - 250 g cukier puder - 4 łyżki kakao - 2 łyżki CIASTO: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wlewać przestudzony tłuszcz i wsypywać produkty suche wcześniej(...)niej ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180stC przez 60 minut. Po całkowitym wystygnięciu ciasto przekroić na 3 części. KREM: Masło miękkie zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek macarpone i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i dobrze mieszamy. Kremem brązowym przekładamy tort i smarujemy góre oraz boki. białym kremem wykonujemy

Camilla w kuchni
ROLADA CZARNY LAS 133

doskonałe połączenie.     SKŁADNIKI Ciasto: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Krem: 200 g serka mascarpone, 250 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy Dodatkowo: mały słoik drylowanych wiśni, pół tabliczki gorzkiej czekolady, 1 kieliszek wiśniówki WYKONANIE  1. Ciasto: żółtka oddzielamy(...)blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 15 min. w 180 stopniach w rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu wykładamy na ściereczkę i rolujemy. Zostawiamy do wystygnięcia. 2. Krem: kremówkę ubijamy, dodajemy serek, delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy śmietan-fix z cukrem. 3. Ciasto nasączamy wiśniówką. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Roladę smarujemy kremem, (część zostawiamy do dekoracji), posypujemy połową czekolady. Układamy

słodki bratek
Tort marchewkowo - piernikowy z kremem 216

szklanki oleju 4 jajka 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej 2 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki rodzynek Krem400 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej4 łyżki masła w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru pudru1 łyżeczka cukru z prawdziwą waniliąDo dekoracjikandyzowane plasterki pomarańczyczekoladowa posypka Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy(...)Pieczemy około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto jest gotowe. Odstawiamy do przestygnięcia.W misce ucieramy masło z cukrem na puch, następnie dodajemy po łyżce serka. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.Ciasto przecinamy na pół, dolną cześć smarujemy masą, układamy na to drugą część ciasta i smarujemy kremem wierzch i boki ciasta. Ozdabiamy plastrami pomarańczy

Kulinarne przygody Gatity
Leśny mech bez cukru i bez glutenu 194

użyłam świeżego z ogrodu ale możesz zastosować mrożony)     3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem:     300 ml śmietany kremówki     250 g serka mascarpone     sok z połówki cytryny (do smaku)      2 łyżki ksylitolu Dodatkowo: 2 garści malin Jajka ubijam z ksylitolem na puszystą masę, wlewam olej(...)upieczeniu ciasto studzę. Po czym przekrawam na pół. Z jednej połówki zeskrobuję wierzch i odkładam do miseczki. Gdy ciasto stygnie przygotowuję krem: śmietanę ubijam, następnie dodaję ksylitol i serek. Wlewam sok z cytryny i dokładnie mieszam. W tortownicy układam placek ciasta, smaruję 2/3 kremu i przyciskam drugim plackiem. Lekko przyciskam. Smaruję resztą kremu i posypuję okruchami z ciasta. Wstawiam

Bon Appetit Małgorzaty
Błyskawiczny sernik wg Aleex 202

Sernik przygotowuje się bardzo szybko. Smakuje świetnie. Będzie idealny, aby uczcić ważne okazje. Polecam. Składniki: • 150 g ciasteczek digestive • 50 g miękkiego masła • 1 kg twarogu sernikowego • 250 g mascarpone • 1 szklanka cukru • 1 budyń waniliowy w proszku • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 laska wanilii lub 1 łyżka cukru wanilinowego • 2 jajka • 100 g okrągłych biszkoptów • 150 ml kawy(...)blenderze zmiksować pokruszone ciasteczka i miękkie masło. Powinniśmy otrzymać konsystencję mokrego piasku. 3. Wyłożyć na dno formy, ugnieść i wstawić do lodówki. 4. W misie zmiksować twaróg sernikowy, dodając serek mascarpone. 5. Wsypać cukier, proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną i cukier wanilinowy na jednolitą masę. 6. Dodać jajka i jeszcze raz zmiksować do połączenia się składników. Masa sernikowa powinna być jednolita

W mojej kuchni
Bezy z mascarpone i śmietaną 176

wiem już wiem zrobię. Bezy i w dodatku przełożę je kremem.No to coś innego nie pamiętam kiedy takie robiłam. Składniki: białka 4 szt cukier 3/4 szklanki Krem: mascarpone 300 g śmietana 30% 200 g ksylitol 2 łyżki Kłos-Pol Wykonanie: Białka ubijam  na sztywno dodając partiami cukier.Przewracam miskę do góry nogami i nie wypada. Teraz przekładam ubite białka(...)płasko.Piekę bezy kolo 30 minut w 120 stopniach. Po 30 minutach zmniejszam na 100 i suszę godzinę. Wyjmuję z pieca i zostawiam by odpoczęły jakieś 15 minut.Miksuje serek mascarpone i dodaje ubitą śmietanę z ksylitolem. Łącze , wychodzi pyszny krem. Przekładam krążki bezy i przykrywam je drugim krążkiem.Bezy są pyszne w ten sam dzień i na drugi

Różowa kuchnia
Absolutnie bajeczna tarta z jeżynami. I o woreczkach słów kilka 155

Wszystkie smaki doskonale się ze sobą łączą i pasują do siebie idealnie.Poczyniłam w przepisie drobne zmiany, podyktowane zawartością szafek i lodówki. Nie miałam więcej chałwy, za to miałam mascarpone. Dodałam też trochę śmietany, żeby nadzienia wyszło nieco więcej. Spód zrobiłam ze swojego ulubionego, sprawdzonego przepisu. Nie wiem, jak smakował oryginał, wiem za to, że moja tarta wyszła boska(...)jeżynamiSkładniki:(na formę do tarty o średnicy 28 cm)spód:230 g mąki pszennej20 g kakao1 łyżeczka cukru1/2 łyżeczki soli125 g zimnego masła1 jajkonadzienie:200 g chałwy waniliowej200 g serka mascarpone2 jajka1,5 budyniu waniliowego (proszek)2 łyżki cukru100 ml śmietany kremówki (38%)wierzch:400 g jeżyn150 ml zimnej wody1,5 łyżki mąki ziemniaczanej4 łyżki ciemnego brązowego cukru2 łyżki soku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik marakuja z galaretką pieczony z kremówki i serka mascarpone 115

nutą marakui oraz galaretka - wszystko to świetnie ze sobą współgra tworząc połączenie, któremu trudno się oprzeć. Cóż więcej mam dodać...? Polecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Masa: 250 serka mascarpone 400g śmietany 30% 1/2 szklanki pulpy z marakui (1 szklanka = 250 ml) 1/3 szklanki cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy/śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) Spód: 250g kruchych ciastek

Di gotuje
Sernik z mandarynkami i figami 146

kawki.   Łatwy i tani a smakiem zaskoczy nawet najbardziej wybrednych gości. Polecam :) Składniki na blaszkę 24cm: spód: - 210g ciastek owsianych - 30g roztopionego masła masa serowa: - 500g serka mascarpone - 100ml śmietanki 30% - 1 jajka - 1 budyń waniliowy - 80g cukru pudru - 5 mandarynek  - 1 brzoskwinia  do ozdoby: - 1 galaretka mandarynkowa - 1 mandarynka - 2 figi Sposób wykonania: ciastka rozdrabniamy

Wypieki Rene
Tiramisu z malinami i białą czekoladą 96

maliny, czy może być coś lepszego? Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 330 ml kremówki, 250 g mascarpone, 100 g białej czekolady (można dodatkowo osłodzić - dla mnie krem jest wystarczająco słodki) Dodatkowo: maliny, okrągłe biszkopty,  kawa Inka do posypania, 1 szkl. zaparzonej kawy  Wykonanie Biszkopt: Blaszkę(...)Wylewamy na formę, pieczemy ok. 20 minut. Krem: Śmietanę podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Dodajemy połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Chłodzimy, najlepiej całą noc. Następnie ubijamy masę na sztywno, dodajemy serek mascarpone.  Biszkopt nasączamy kawą, smarujemy połową kremu, wciskamy maliny, układamy biszkopty nasączone w kawie, smarujemy resztą kremu. Na wierzchu układamy biszkopty nasączone w kawie. Obsypujemy kawą inką

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania