ser - 16500 przepisów (strona:923/1100)

Wraps z kurczakiem z papirusa :) 437

zielona papryka;1/2 puszki kukurydzy;2 garści kiełków rzodkiewki;1/4 główki sałaty;mały ogórek pokrojony w plasterki;2 pomidory podzielone na ćwiartki;2 łyżki oliwy z oliwek; opcjonalnie: ser żółty pokrojony w kostkę w ilości jaką lubimy :)150 g jogurtu naturalnego;1/2 łyżeczki papryki słodkiej;1/2 łyżeczki papryki ostrej; sól, pieprz.  Oczyszczone mięso dzielimy na dwie części

Miksturownik
Limonkowo-czekoladowy sernik Nigelli Lawson 113

Ciastka czekoladowe mielimy blenderem, dodajemy wystudzone masło. Wylepiamy dno tortownicy. Ja wylepiłam również boki. Odstawiamy do lodówki. Rozgrzewamy jednocześnie piekarnik do 180 stopni, a w czajniku gotujemy wodę.3. Ser ucieramy przez chwilę mikserem, dodajemy cukier puder. Następnie po jednym dodajemy żółtka i całe jajka. Na koniec wlewamy sok z limonek i wsypujemy mąkę. Miksujemy krótką chwilę, aż składniki dobrze

Kraina Tysiąca Smaków
Proste i szybkie spaghetti bolognese ze świeżych pomidorów 209

łyżeczka suszonej bazylii (lub kilkanaście posiekanych listków świeżej)- 1 łyżeczka suszonego oregano (lub garstka posiekanych gałązek świeżego)- szczypta papryki ostrej- szczypta papryki słodkiej- sól, pieprz do smakuDodatkowo:- drobno starty ser do posypania- listki bazylii do dekoracji- ugotowany wg przepisu na opakowaniu makaron spaghetti (lub inny)*W ostatecznej ostateczności można zastąpić wodą, choć wino jest ważne i dodaje potrawie smaku

Kraina Tysiąca Smaków
Barszcz (?) z płatkami orkiszowymi - nadspodziewanie dobry 166

Było tak: dwa dni wcześniej kupiłam  buraki i zrobiłam przekąskę z pieczonych w piekarniku plastrów buraka posypanych po wyjęciu serem solankowym. Po tym daniu  został mi jeden niewykorzystany (surowy) burak. A dzisiaj nie miałam na nic szczególnej ochoty. Zdarza mi się to bardzo rzadko, że nie przychodzi mi do głowy żadne danie, które chciałabym zjeść na obiad. Nie miałam ochoty

Zdrowa Kuchnia Sowy
Naleśniki z nadzieniem serowo-czekoladowym podane z sosem jeżynowym 143

Jeśli wydaje się za rzadkie - dosypać mąki.Smażyć naleśniki.Nadzienie serowe:250 g twarogu4 łyżki cukruodrobina mlekaSkładniki zmiksować na jednolitą masę.Krem czekoladowy wg przepisu tutajUsmażone naleśniki smarować pół serem, pół kremem czekoladowym i zwijać w rulon.Naleśniki podsmażyć.Na patelnię wrzucić 2 łyżki masła, łyżkę miodu i smażyć naleśniki z obu stron na rumiano.Sos jeżynowy:1,5 szkl. jeżyn4

kolorowotorcikowo
Pierogi z kaszą jaglaną i bakaliami - lubelski kociołek II edycja 159

wystygnięcia.Bakalie - rodzynki, śliwki, morele, migdały, orzechy - wybór dowolny - posiekać nie za drobno.Ser pokruszyć przełożyć do miski  robota, dodać kasze - zmiksować pulsacyjnie. Uważać, by nie zrobić "papki".Ewentualnie ser i kaszę przepuścić przez maszynkę do mięsa.Do masy dodać bakalie - wymieszać.Ciasto: Z mąki, jaja, wody, oleju i soli zagnieść sprężyste ciasto. Uformować kulę i nakryć ciepłą miseczką

kolorowotorcikowo
Food Camp 17-19 styczeń 2014 141

ostatni dzień pobytu w Siedlisku Morena i ostatnie warsztaty. David Gaboriaud, Jerzy Nogal i Basia Pinkowska – to z nimi dane nam było pracować tego dnia. Wspaniały wykład na temat serów – naszych, polskim, najsmaczniejszych ! Tematem przewodnim warsztatów, były warzywa sezonowe. Jarmuż, pasternak, rzepa, skorzonera, topinambur – z nich powstawały prawdziwe rarytasy. Chipsy z jarmużu idealnie komponowały się z sandaczem, glazurowane w miodzie

kolorowotorcikowo
Chata Rybaka w Bondyrzu - opinia 318

wędzonej czy np. słoika szefa. Wszyscy chwalili i wychodzili zadowoleni. Co do zupy mieliśmy rację - była sycąca, przyjemnie rozgrzewająca, pikantna z dużymi kawałkami ryby, warzywami, grzankami i startym żółtym serem. Mi jednak trochę przeszkadzały ości. Po zupie przyszedł czas na drugie danie: jesiotr jest ciekawy w smaku, nie spotkałam go w swojej okolicy, więc jestem zadowolona, że mogła go spróbować

Pasja Smaku
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 168

szybko się dobrały, ja trafiłam do kurczaka razem z Laurą i Iwoną. Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane roladki z kurczaka (szpinak, czerwona cebula i ser z niebieską pleśnią) oraz sałatkę z makaronu pełnoziarnistego z cukinią i fasolką szparagową oraz dużą ilością czosnku.W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy. Oczywiście żadna

Pasja Smaku
Ugryź Przegryź Bistro - opinia 175

zrobione, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Cena trochę za wysoka, Lub Burger wypada po tym względem lepiej. Burger Włoska Robota Pizza Czuły Pirat to cukinia, pesto, kozi ser i krewetki (prawie niewidoczne, czuć, że nie są to krewetki koktajlowe najlepszej jakości). Pizza w ocenie Męża, jak i mojej była mało wyrazista, a ciasto słabo wypieczone i ciężkie. Drugi

Pasja Smaku
Kuźnia - opinia 199

doprawiony i świeży. Sos salsa był jednak trochę za mało ostry. Danie jest dość drogie, ale trzeba pamiętać o tym, że to mięso dobrej jakości. bułka, mięso wołowe, bekon, ser żółty, sałata, czerwona cebula, pomidor, ogórek konserwowy, sos czosnkowy, sos BBQ stek Angus z frytkami Żeby jeszcze lepiej zapoznać się z kulinarnym talentem kucharza postanowiliśmy zamówić jeszcze jedno danie: kark

Pasja Smaku
XX Jarmark Hetmański w Zamościu - relacja 181

daniami od właścicieli "Anuszik". Rozmawialiśmy, a czas mijał spokojnie. W końcu nadszedł czas na zakupy do domu: sztućce ze stoisk z targu staroci, ceramiczny talerzyk oraz jedzenie: oscypki, panierowany ser z mleka krowiego wędzony na zimno w dymie z drzewa wiśniowego, miód pitny dwójniak czy ciemny chleb. Za rok też z pewnością się wybiorę, bo warto. Mimo cen, które

Pasja Smaku
Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem 231

dodamy już całe mleko, dodajemy liść laurowy i mieszamy sos trzepaczką, aż do zagotowania i zgęstnienia. Przyprawiamy beszamel sokiem z cytryny, gałką, solą, i pieprzem. Na koniec dodajemy ser. Gdyby powstały jakieś grudki, przecieramy sos przez sito. Odstawiamy do przestudzenia. Farsz: Szpinak płuczemy, osuszamy i dość grubo kroimy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju lub oliwy z oliwek i wrzucamy

Poezja smaku
PIZZA NA MĄCE PSZENNEJ - NAJLEPSZA 147

czasie czasie przygotowujemy sobie błyskawiczny sos do pizzy i składniki , które chcemy użyć do jej przygotowania. Każdy przygotowuje sobie to co najbardziej lubi, np.: salami, szynkę, cebulę, sery, oliwki, paprykę, pomidory, ananasa, itp.itd. Po wyrośnięciu ciasto należy odgazować . W tym celu należy je jeszcze przez chwilę pougniatać. Ciasto dzielimy na porcje i formujemy kule. Z każdej kuli rozwałkowujemy lub rozciągamy

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania