ser - 17000 przepisów (strona:828/1134)

Miniserniczki z malinami i białą czekoladą 141

Składniki: 1/2 kg twarogu mielonego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100ml kremówki 50g białej czekolady 2 łyżki miodu 12 malin Przygotowanie: Śmietankę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę, przestudzić. Ser, jajka, miód i budyń zmiksować, dodać masę śmietankowo-czekoladową, wymieszać. Masa jest dość rzadka. Rozlać do papilotek, w każdą powkładać po jednej malince. Piec w 170' około 30 minut

Cakes By Kejt
Jagodzianki 307

mąki. Odstawiamy na około 20 minut aby zaczyn wyrósł. W tym samym czasie do garnka wlewamy pozostałe mleko, dodajemy mascarpone, masło i cukier. Podgrzewamy do chwili aż masło i ser się rozpuszczą od czasu do czasu mieszając trzepaczką. Po zdjęciu z ognia przelewamy do miseczki aby mleko szybciej wystygło. Do przestudzonego mleka (powinno nadal być ciepłe, ale nie gorące) dodajemy

Cakes By Kejt
Drożdżówki z białym serem i czereśniami 121

rozpiera, kiedy domownicy je chwalą!  Składniki: CIASTO: 1/2 kg mąki 21g suchych drożdży (40g świeżych) 1 łyżka miodu 2 jajka 250ml mleka szczypta soli 75g miękkiego masła SER: 400g mielonego twarogu 1 żółtko 1/2 szklanki cukru pudru 100g miękkiego masła + czereśnie Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta wyrobić na dość rzadkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Składniki masy serowej

Cakes By Kejt
Drożdzowe roglaiki. 164

ulubionej porcelanie Bogucice Antonio. 550 g mąki pszennej  20 g świeżych drożdży ok 400 ml mleka 2 jajka 70 g roztopionego masła 70 g cukru ulubione dodatki: ser biały, marmolada, konfitura, masa makowa... jajko do posmarowania cukier puder Wykonanie: Na samym początku przygotowujemy rozczyn z drożdży.  Do miseczki rozkruszamy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru i zalewamy całość ciepłym

Malinowe Pocałunki
Deser z białą czekoladą, morelami i galaretką 131

morele 1 galaretka brzoskwiniowa  Galaretkę rozpuscic w 300ml wody. Ostudzić i odstawić do stężenia. Morele pokroić na ćwiartki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Zmiksować z serem na gładką masę.  Na spod pucharków pokruszyć po jednym herbatniku.  Wyłożyć 1/3 masy serowej i ułożyć na niej ćwiartki moreli. Przylać tężejącą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Serniczki na zimno z galaretką herbacianą 154

serową. Gdy galaretka stężeje, kroję ją w kostkę. Część dodaję do masy serowej i delikatnie mieszam. Na spód pucharków (u mnie szklanek)   nakładam warstwę galaretki. Na to wylewam ser i znów galaretka. Wkładam szklaneczki do lodówki i po około dwóch godzinach deser jest gotowy

Kuchnia co dnia
Kasza pęczak a'la risotto 104

Wymieszaj i za kilka chwil dolej bulion. Najpierw 0,5 litra, potem w miarę pęcznienia pęczaku:) dolewaj pozostałą część. 4. Po ok 20-30 minutach dodaj ser pecorino. Całość posyp świeżym majerankiem. Wymieszaj. P onieważ nie lubię nazwy kaszotto, danie jest praktycznie bez nazwy. Smak tworzy świeży majeranek. Podawaj z sałatką ze smażonego bakłażana

AZgotuj!
Razowa focaccia z oregano i rozmarynem 144

stopni. 4. Rozwałkuj wyrośniętą masę  na prostokątne ciasto o wysokości ok 1,5 cm.  Zrób palcami jednakowe wgłębienia. Posyp gruboziarnistą solą. Piecz 25 minut. Ja posypałam serem żółtym odtłuszczonym, ale nie ma takiej potrzeby. Zajadam na podwieczorek z oliwkami kalamata i sałatką caprese

AZgotuj!
Naleśniki z jagodowego ciasta w jeziorku jagodowym 122

trzcinowym cukrem aż puszczą sok, odcedź sok do innego rondla i dalej gotuj aż odparuje woda a sos jagodowy zrobi się gesty. Nadzienie jagodowe: 250 gram sera białego opakowanie cukru waniliowego z prawdziwą wanilią ugotowane jagody bez soku, które otrzymasz z gotowania jagód 1. Z ciasta smaż fioletowe naleśniki, jeśli trzeba dodaj mąki, gdyby

AZgotuj!
Misa grillowanych warzyw 133

same, dodaję do głównych dań a kiedy gdzieś wyjadę robię sobie z nimi kanapki, niezastąpione latem bo : nie rozpuści się jak ser i nie zepsuje jak wędlina. Składniki: papryka, cukinia bakłażan czerwona cebula, sol pieprz Przygotowanie: Grilluję na suchej patelni bez oliwy, ale po upieczeniu delikatnie polewam świeżą oliwą

AZgotuj!
"Crema di zucca" Krem z dyni z razowym makaronem, kosteczkami prazonego bakłazana i parmezanem 155

dyni a raczej sos do makaronu. Składniki: makaron razowy średnia lub pół dyni 3 łyżki oleju średniej wielkości por (biała część) natka pietruszki ser parmezan sól pieprz 1 łyżka octu winnego pół bakłażana 0,5 litra mleka Przygotowanie: 1. Pora pokrój drobno i zacznij dusić na łyżce oleju. Dadaj pokrojone w kostki kawałki dyni

AZgotuj!
Wytrawny placek z ricottą i grillowaną cukinią 107

włoską cebulę Wstaw do piekarnika i piecz ok 50 minut w 190 stopniach  Porcje placka polałam octem balsamicznym i grubo mielonym czarnym pieprzem. Moja rada:    Jeśli ser rocotta jest dla ciebie mdły, dodaj fetę, będzie ostrzejsze

AZgotuj!
Sylwestrowe menu-orzechowe ciasteczka z pleśniowym serem i gruszką 302

cukru Zagnieć ciasto ze składników. Schłódź w lodówce. Rozwałkuj na stolnicy cienki placek, wycinaj dowolne kształty. Piecz w 180 stopniach od 15-20 minut. Podawaj z pleśniowym serem, gruszką i rodzynką a także z winogronami i orzechem włoskim

AZgotuj!
Pizza na słodko z sosem z gorzkich pomarańczy 134

Wyszła puszysta, słodka i zaskakująca.  Rosnące ciasto otuliło sobą słodkie figi. Myślę że odrobina sera koziego dla zwolenników jego smaku dopełniła resztę. Mnie zaspokoił smak sosu z gorzkich pomarańczy. Latem zrobię taką z figami prosto z drzewa.  Ciasto: 2 szklanki mąki 20 dkg drożdży piekarskich opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru trzcinowego

AZgotuj!
Rzymska sałata z jajem w koszulce z estragonowym winegretem 111

bardzo delikatna w smaku. Dla jednej osoby: 3 liście rzymskiej sałaty jajko łyżeczka ostu spirytusowego sól łyżka oliwy z oliwek łyżeczka musztardy estragonowej kilka kropel soku z cytryny płatki sera pecorino kwiatowy pieprz  Umyj liście sałaty i pokrój w szerokie paski. Zagotuj wodę, dodaj łyżeczkę octu. Kiedy będzie się gotować

AZgotuj!