Łosoś z piekarnika w ziołowej oprawie Pstrąg z piekarnika Sola zapiekana ze szpinakiem i serem Dorsz atlantycki z piekarnika Pstrąg smażony Łosoś na parze Łosoś smażony Łosoś z piekarnika Dorsz atlantycki w sosie czosnkowo-koperkowym Pstrąg łososiowy na parze Dorsz atlantycki w cytrynie Smażony
Passions hobbies lifestopni i 20 minut powinno wystarczyć. * www.youtube.com/watch?v=PvdtUR-XTG0 jest tu dość dobrze pokazana ta metoda wyrabiania ciasta Ciekawostka: Sposób pieczenia pizzy - sposobem na ciągnący się ser Jeśli posiadasz piekarnik z oddzielną funkcją grzania : tylko góra, tylko dół i góra - dół to piecz pizzę używając tylko dolnej grzałki - ważne, by spód był upieczony. Na ostatnie
apetytnapieczeniesię odciskać twarogu przez gazę lub tetrę, niech serwatka sama ścieknie. Masa może wisieć „na kranie” nawet całą noc. Pierwsza porcja twarogu wyszła bardziej zwarta (będzie do drożdżówek z serem), druga – bardzo kremowa (idealna ze szczypiorem i rzodkiewką, nie potrzeba już dodatku śmietany, czy jogurtu). Twaróg z maślanki, jogurtu i mleka wystarczy rozgnieść widelcem, nie wymaga mielenia. To jest
mojewypiekiinietylkowywodzący się z tradycyjnych kulinarnych korzeni, warto wracać do takich dań i smaków... Składniki: 2 kg ziemniaków 2 szklanki mąki żytniej 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1 kostka sera twarogowego tłustego 200 gram boczku wędzonego Kapusta zasmażana: 2 kg kapusty kiszonej 1 szklanka grzybów suszonych 200 gram boczku wędzonego 3 cebule 3 łyżki mąki do zasmażki 2 liście
kgwjanczewoPyszna sałatka ze szparagami i truskawkami! Wiosna na talerzu! SKŁADNIKI: - 6 ugotowanych szparagów zielonych - 5 truskawek - awokado - ser bałkański pokrojony w kostkę - czarne oliwki - sałata Dresing na 4 porcje : - 3 łyżki octu winnego różowego - 1 łyżka octu z dodatkiem moreli (w Lidlu) - 1 łyżeczka miodu lipowego - 2 łyżki wody - 15 listków melisy Zmiksuj na gładką masę, polej sałatkę
SMYKWKUCHNIczosnku kolorowego-bądź zwykłego łyżeczka lubczyku duża szczypta soli duża szczypta pieprzu świeżo mielonego oliwa z oliwek- ja użyłam oliwy z pieprzem czerwonym i rozmarynem Dekoracja: pól dużej kulki sera typu mozzarella liście świeżej bazylii Przygotowanie: 1. Pomidory umyć i wstawić do brytfanny. 2. Posypać przyprawami, równomiernie skroplić oliwą z oliwek i wstawić do nagrzanego piekarnika Piec
KreatywnePinypysznym śniadaniem podczas weekendu więc zachęcam do pieczenia - zaplanujcie dzisiaj zakupy a potem umawiamy się przy piekarnikach, dobrze? Jakiś czas temu piekłam trochę inne, ale równie pyszne drożdżówki z serem - sprawdź, które wolisz. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzarazowej 80g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kminu lub kminku Dodatki -zielony ogórek, chrzan, wędzona makrela, -marynowany śledź, śmietana 18%, koperek, ale także -szynka, musztarda, pomidor, -żółty ser i konfitura Sposób przygotowania Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. Do miski wsypać pozostałe składniki i wymieszać. Dolać wodę z drożdżami i wyrobić ciasto. Włożyć na godzinę do lodówki
W kuchni wieczoremdżemem. Dzisiejszy omlet, na który zapraszam Was, jest inny. Puszysty, dość zwarty i wytrawny. Jarmuż i marchewka dodają mu koloru i ciekawego smaku, który dość zdecydowanie zaostrza ser feta. Takim omletem na pewno naje się ktoś bardzo głodny, gwarantuję :) Składniki na 1 duży omlet: 2 spore garście jarmużu , 1 średnia szalotka , 2-3 cm ostrej papryczki chili
Codzienna kuchnia niecodziennaktóre można przygotowywać na wiele rozmaitych sposobów. Doskonale sprawdzają się w zupie, na pizzy, w zapiekance, czy jako element sałatki. I właśnie na sałatkę ze szparagami, pieczonym burakiem i serem mozzarella zapraszamy Was dzisiaj :) Ilość porcji:4 Czas przygotowania: 10 minut + czas na pieczenia buraków Składniki: 5 zielonych szparagów 2 małe buraki 2 garści mieszaki sałat 3-4 gałązki szczypiorku
Kolizje Smakówjeszcze tylko, że ja go piekłam ciut dłużej - po czasie wskazanym w przepisie zmniejszyłam temperaturę do około 150-160 stopni i piekłam jeszcze 20 minut, tylko dlatego, że mój ser był za rzadki. A na piankę Milky Way użyłam mniej kremówki (około 230-235ml), bo chciałam, aby masa była gęściejsza, a to dlatego, że nie miałam czasu go schłodzić
Kolorowy Przepisownikcałość siekamy, następnie zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowanym ciastem wykładamy wyłożoną papierem do pieczenia formę (23x28cm). Nakłuwamy widelcem i podpiekamy w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Masa serowa: ser przekładamy do miski, krótko miksujemy i dodajemy jajka stopniowo, po każdym dokładnie miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy cukier, mąkę i proszek z kisielu. Na koniec dżem żurawinowy. Miksujemy
Kolorowy Przepisownikwięcej wartości odżywczych ale również smakują jakby... pełniej. Do gotowania na parze nadają się nie tylko warzywa ale również mięso. Polecam pierś z indyka gotowaną na parze z kozim serem podawaną z brukselką
Milion SmakówCoś dla miłośników śniadań w wersji ciepłej i chrupiącej - pyszna ciabatta zapiekana z serem pleśniowym typu camembert, szynką szwarcwaldzką lub inną surową podsuszaną oraz rukolą. Niezawodne połączenie składników każdemu z Was umili poranek
Milion SmakówCukinia faszerowana mięsem mielonym z piersi indyka z dodatkiem aromatycznym przypraw i świeżych pomidorów to bardzo smaczna i efektowna propozycja obiadu czy kolacji. Dopełnieniem całości są kawałki sera feta przyrumienione podczas pieczenia oraz prosty dip jogurtowy. W przepisie korzystam z lekkich odpowiedników składników stosowanych w tego typu daniach (mielone z indyka, feta light, jogurt do dipu zamiast majonezu itp.) dzięki
Milion Smaków