ser - 17000 przepisów (strona:460/1134)

Pikantna sałatka z kabanosem 408

robiłam na szybko z produktów które miałam akurat w domu, wyszła bardzo smaczna. Do sałatki użyłam białej fasoli od firmy  Bonduelle . Składniki: 150 gram kabanosów wieprzowych 100 gram sera żółtego Pół papryki zielonej Pół papryki czerwonej Pół papryki żółtej Mała puszka fasoli białej od  Bonduelle Mała puszka kukurydzy Kawałek pora 4 ogórki konserwowe 3-4 łyżek majonezu(...)łyżki ketchupu Sól, pieprz Papryka chili Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy w cienkie plasterki, ser i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, oczyszczoną i umytą paprykę kroimy w cienkie paski, pora kroimy w pół plastry. Fasolę białą i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, ketchup, mieszamy. Sałatkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili, dokładnie mieszamy. Przygotowaną

Bajeczna Kuchnia
Całkowicie domowe hamburgery 188

łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki sosu Worcester 4 łyżki prażonej cebulki zblendowanej olej świeżo mielony pieprz, sól Dodatkowo 1 czerwona cebula 2 ogórki kiszone kilka plasterków pomidora kilka plasterków sera cheddar   garść rukoli garść roszponki Sos z tego przepisu Składniki na sos łączymy ze sobą i odstawiamy do lodówki by smaki się przegryzły. Mięso odsączamy jeśli oczywiście mieliśmy zamrożone(...)spryskujemy olejem i smażymy mięsko w zależności jaki stopień wysmażenia lubimy, ja well done wiec 4 min z każdej strony. Jak już przerzucimy na druga stronę układamy na mięsie ser. Na bułeczkach kładziemy rukolę, roszponkę, układamy kawałek mięsa polewamy sosem układamy cebulę, pomidora i ogórka, przykrywamy drugą częścią bułki i spinamy żeby na się nie rozleciało patyczkiem do szaszłyków

Piekielna Kuchnia Pati
Babeczki z ciasta francuskiego 336

podniebieniom;-) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego garść oliwek garść kukurydzy kilka różyczek brokuła 1/2 piersi z kurczaka przyprawa gyros pół papryki czerwonej jajko 3 łyżki śmietany 18% zioła prowansalskie 100g sera żółtego sól pieprz  Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i doprawiamy wedle uznania, np. przyprawą gyros. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy(...)muffinek wkładamy kwadraty ciasta tak, aby rogi wystawały na zewnątrz. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Śmietanę łączymy z jajkiem, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz dodajemy starty ser żółty. Mieszamy. Na każdy płat ciasta francuskiego wykładamy wszystkie składniki. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200*, pieczemy ok 20 minut. Przekąska ta najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego

Kuchnia Pełna Pasji
Śniadaniowe muffiny w z kaszą kuskus 180

zapakować do pracy lub szkoły, będziecie mieć fajne drugie śniadanie ;) Polecam! :) Z przepisu powstało 6 muffinów. Składniki: pół szklanki kaszy kuskus 4 jajka pół małej czerwonej cebuli 100g żółtego sera 150g szynki sól, pieprz szczypiorek/koperek Kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jajka roztrzepujemy, dodajemy do nich starty na tarce żółty ser, pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz szynkę, a także

Czerwona Porzeczka
spaghetti dla leniwych 131

skórek i pokrojonych 1 mała cebula 4 – 5 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 pęczka świeżej bazylii (opcjonalnie) suszone oregano i bazylia sól, pieprz dodatkowo: ser grana padano do podania świeża bazylia lub liść jarmużu do podania wykonanie: Do garnka przekładamy pomidory, pokrojoną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlewamy bulion oraz oliwę z oliwek. Doprawiamy(...)Opcjonalnie dodajemy listki świeżej bazylii. Przykrywamy pokrywką i zagotowujemy, następnie dodajemy makaron, ponownie przykrywamy pokrywką i całość gotujemy 10 -12 min., od czasu do czasu mieszamy. Podajemy z tatrym serem i np. świeżymi listkami bazylii lub jak w moim przypadku z jarmużem

Domowy Smak Jedzenia
Szybki sernik na zimno. 145

niedzielną kawkę i nie tylko szybki sernik na zimno jak znalazł!Można wzbogacać to ciasto owocami, bitą śmietaną, konfiturą, jednym słowem czym tylko chcecie! SKŁADNIKI: 1 kg. mielonego sera(u mnie w wiaderku) 2 galaretki agrestowe 2 galaretki malinowe 1 mała paczka biszkoptów okrągłych 2-3 łyżki amaretto  owoce do dekoracji WYKONANIE: agrestowe i malinowe galaretki rozpuścić w połowie(...)wody podanej na opakowaniu, biszkopty namoczyć w amaretto i położyć na dno formy, ser podzielić na dwie części, do jednej wlać zimną, gęstniejącą galaretkę zieloną, do drugiej malinową( 1/3 malinowej zostawiamy na wierzch), na biszkopty wylać 1/3 galaretki zielonej, następnie lejemy na środek formy przemiennie masę zieloną z różową- tworząc zebrę, na masę układamy np. cząstki mandarynki, zalewamy galaretką malinową

Kuchnia Beaty
ZIEMNIAKI FASZEROWANE 126

SKŁADNIKI: 4 duże najlepiej owalne ziemniaki 1/4 szklanki śmietany 1 duża cebula 100 g buczku 1 łyżka masła sól pieprz czosnek ser żółty oscypek koperek lub szczypiorek do posypania Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Przekrawamy na pół i wydrążamy środek. Do wydrążonych ziemniaków dajemy śmietaną, sól, pieprz i dokładnie rozgniatamy na gładką masę. Na patelni rozpuszczamy masło i dajemy(...)drobniutko pokrojoną cebulą i boczek, gdy wszystko jest prawie podsmażone wciskamy 1 ząbek czosnku i smażymy jeszcze chwilkę. Skórki ziemniaczane faszerujemy masą ziemniaczaną, posypujemy cebulką a następnie otartymi serami. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy ok 25 minut

harrisa
Sałatka z kapustą pekińską i mozzarellą 370

Szybka, smaczna i lekka sałatka z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora i mozzarelli. Składniki: mała kapusta pekińska duża kulka sera mozzarella albo opakowanie małych puszka kukurydzy długi ogórek 2 pomidory ząbek czosnku sól, pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, ugniatamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie z kapusty odciskamy wodę, która powstanie. Ogórka kroimy(...)półplasterki, pomidora w kostkę, ser mozzarella rozrywamy na mniejsze kawałki. Kukurydzę odsączamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, przyprawiamy i mieszamy dokładnie

e-PrzepisyKulinarne
Sernik czekoladowo-śliwkowy 165

jest mazisty i rozpływa się w ustach. Zapraszam... Składniki: spód 400 g ciasteczek digestive (czyli ciasteczek pełnoziarnistych) 150 g rozpuszczonego masła Masa: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) 1200 g sera trzykrotnie zmielonego 200 g gorzkiej czekolady lub pól na pół z mleczną 2 szkl. cukru pudru - można dać mniej 8 jajek 1 łyżeczka przyprawy do piernika 400 g. jogurtu greckiego(...)ok.5 min. Następnie wrzucić śliwki z amaretto i wszystko wymieszać. 4. Do miski włożyć 4 żółtka i 4 całe jajka zmiksować z cukrem pudrem, dodać  śliwki z czekoladą, ser, jogurt, mąkę ziemniaczaną, przyprawę do piernika. Wszystko dobrze zmiksować do połączenia. Przełożyć masę na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około 1,5 godziny. Uchylić piekarnik

Kubki smaku
Tarta z boczniakami, kozim serem i orzechami 194

pokazuję Wam dzisiaj. Oczywiście możecie użyć boczniaków kupionych w sklepie - ja Was do lasu nie wyganiam. No chyba, że ktoś jest mocno grzybnięty bo bardzo proszę. Do tarty użyłam serów twarogowych z pasteryzowanego mleka koziego marki Merci Chef! Wykorzystałam dwa serki - roladkę twarogową z dodatkiem miodu i serek ziołowo czosnkowy do smarowania. Te sery mają wyrazisty, pełny smak. Nadają się

Smaczna Pyza
Drobiowe kotlety z kaszą pszenną pęczak 167

mielonego mięsa drobiowego najlepiej smakują w towarzystwie ulubionej sałatki lub kleksa śmietany.  Składniki: Na 10 kotlecików: 30dkg mielonego mięsa drobiowego 1 woreczek (100g) kaszy pszennej pęczak 100g sera żółtego w kawałku 1 jajko 1 cebula 3 łyżki posiekanej natki pietruszki ok 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kaszę gotujemy(...)miękkości wg instrukcji na opakowaniu. Przestudzoną łączymy z mięsem, posiekaną drobno cebulą, pietruszką, jajkiem i serem. Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy mąkę.  2. Tak przygotowaną masę nakładamy łyżką na rozgrzany olej tworząc kotleciki o grubości ok 1cm. Smażymy na małym ogniu z dwóch stron.  Kotleciki najlepiej podawać na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z ananansem 132

ser biały trzykrotnie mielony - 60 dag masło- 15 dag cukier - 15 dag żółtka- 2 szt białko - 1 szt galaretka żółta - 1 op galaretka zielona -2op biszkopty ananas w puszce Masło utrzeć dobrze mikserem, dodać cukier oraz żółtka, miksując dalej dodac ser biały i ubitą z białka pianę.1 galaretka rozpuścić w 3/4  szkl wody, wystudzić i połączyć

Camilla w kuchni
Oponki serowe z polewą czekoladową 144

smażonych słodkości. Dzisiaj chcę Wam zaproponować przepis na pyszne oponki. Ja najczęściej robię je z polewą czekoladową lub posypane cukrem pudrem.  SKŁADNIKI: Oponki: 250g mąki, 50g margaryny, 200g sera białego, 2 łyżki cukru, 1 jajko, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, olej do smażenia, Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady, 1,5 łyżki mleka.     PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę(...)Łączę z margaryną i białym serem. Dodaję cukier, jajko oraz sodę oczyszczoną. Zagniatam ciasto. 2. Przygotowane ciasto rozwałkowuję na grubość 5mm. Szklanką o dużej średnicy wykrawam w cieście krążki. Na środku każdego krążka robię kieliszkiem mniejsze kółko. 2. Oponki smażę na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu oponki układam na papierowym ręczniku, aby odsączyć tłuszcz. 3. Czekoladę łamię

Tradycyjna kuchnia Kasi
Paluchy z wędzonym serem i papryką 177

Kolejna kulinarna wariacja z mielonym mięsem. Papryka oraz wędzony ser nadają kotlecikom wyrazistego smaku a ryż sprawia, że danie jest bardziej pożywne. Składniki 1/2 kg mielonego mięsa 1/3 czerwonej papryki 4-5 plastrów wędzonego żółtego sera 1 jajko 4-5 łyżek ugotowanego … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
pączki faworkowe - faworki dobrze nadziane 126

farsz: 250 sera białego półtłustego, 2 żółtka, 2 łyżki brandy waniliowego lub wanilia, skórka otarta z cytryny, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 2 – 4 łyżki cukru pudru ciasto: 200 gram mąki pszennej, 3 żółtka, 1-2 łyżki gęstej śmietany, 1/2 łyżka spirytusu, szczypta soli, 800 g smalcu, Żółtka dokładnie wymieszać z rozdrobnionym serem i cukrem pudrem– cukier dodajemy do smaku

królestwo garów