Składniki na 6 porcji: 2 łyżki oleju 2 piersi z kurczaka 6 tortilli 3 świeże figi, pokrojone w plastry 6 plastrów dojrzewającego sera, pokrojonych w paski
My Culinary ArtSKŁADNIKI ❤ ❤ 400g świeżego szpinaku 100g bazylia 4 jajka 250 - 300 g sera zmielonego żółtego sól i pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej masło jajko do szpinaku masło WYKONANIE Rozgrzej piekarnik do 190 - 200 ° C .Szpinak jest wspaniały nie tylko z mięsem , makaronem ale również z jajkami. Przygotowanie świeżego szpinaku wymaga więcej czasu niż mrożonego jednak jego smak jest
w mojej kuchniPrzepis na filet z ryby zapiekany z porem i śmietaną. Pyszne urozmaicenie bezmięsnego obiadu. Składniki: 2-3 filety ulubionej ryby biała część pora 180 ml śmietany
e-PrzepisyKulinarneSzybka i prosta w przygotowaniu przekąska. Nie tylko mocno serowa ale również cudownie chrupiąca :) Zapraszam! Paluszki serowe z ciasta francuskiego Składniki: 1 blat ciasta francuskiego 1
Tagebuch po polskuOdchodząc chwilowo od wszystkich moich "życiowych" dylematów chciałam się pochwalić czymś, co wywołało uśmiech na mojej twarzy :) Mianowicie dzisiaj czekała mnie baaardzo miła niespodzianka w postaci
My simple kitchennatomiast uwielbiam takie prosto z piekarnika, polane keczupem. Faszerowane pieczarki SKŁADNIKI: pieczarki duże - 9 szt mięso mielone - 200 g tłuszcz cebula - 1 szt wegeta sól i pieprz ser starty żółty - 2 łyżki natka pietruszki posiekana - 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Pieczarki opłukać, osączyć, ogonki odciąć pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć razem z pieczarkami na tłuszczu. Mięso(...)masą mięsną, faszerować kapelusze pieczarek. Pieczarki układać na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. przez 35 minut. Następnie posypać wierzch pieczarek serem. Wsunąć blachę z powrotem do piekarnika i zapiekać do rozpuszczenia się sera. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia DanusiJeśli zostaną Wam z obiadu filety rybne, na kolację lub na obiad drugiego dnia możecie przygotować domowe burgery. Wystarczy kilka świeżych składników, domowy sos i o
Ze smakiem i z pasjądynia, sezam, słonecznik) i orzechy (np. laskowe, migdały i włoskie), bakalie (np. rodzynki, suszona żurawina, śliwki i morele), – ugotowane na sypko kasze ( np. kuskus, quinoa, pęczak), – sery: np. żółty, feta lub mni mozzarella. Należy pamiętać: – o kolejności wkładania składników: jako pierwsze na dno, wkładamy najtwardsze i najcięższe składniki (np. pomidory, ogórki, rzodkiewka, seler) lub „mokre” składniki(...)bazie jogurtu i majonezu, ale ja przygotowuję sałatki bez sosu, w osobnym naczyniu zabieram ze sobą lekki sos winegret , – sałatki z intensywnie pachnącymi składnikami typu czosnek, cebula, sery dojrzewające, wędzone ryby i z dodatkiem marynowanych warzyw przygotowuję na bieżąco i staram się ich nie zabierać do pracy tylko zjeść w domu. The post Sałatka słoikowa appeared first on Damsko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżki zielonych otrębów szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta oregano dodatki: 1/4 papryki 2-4 pieczarki 4 plastry szynki z indyka/kurczaka 1 mała cebulka trochę sera chudego żółtego / smażonego Sposób przygotowania: Paprykę myjemy i kroimy w kostkę pieczarki myjemy i trzemy na tarce cebulę kroimy w talarki paprykę, cebulę, pieczarki podsmażamy na teflonowej patelni z niewielką ilością(...)białek mieszankę z żółtkami tak przygotowany omlet wylewamy do blachy pokrytej papierem do pieczenia, chyba, że mamy silikonową (taka najlepsza) na wierzch wykładamy pieczarki, paprykę, cebulę, szynkę i kruszymy/trzemy ser pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćTen przepis to świetny pomysł na to jak wykorzystać mięso pozostałe z gotowania np. rosołu. Prosty i niedrogi. Do tego najlepsze będą domowe tortille , ewentualnie
Złote przepisyZaległy przepis..moje córki lubią makarony pod różną postacią.. 20 dkg makaronu spaghetti 10 dkg wędzonego boczku lub kiełbasy 2 jajka 1 mała
Moje domowe kucharzenieKremowa zupa z zielonych szparagów Co tu dużo pisać... Post będzie krótki jak sezon na szparagi ;) Jedzmy je, dopóki jeszcze są. Zupa jest naprawdę dobra. Tak
Pełny talerzpracę żołądka i jelit. Do tego pyszne smakuje, więc zdecydowanie warto podać ją do posiłku. 4-5 plastrów schabu ok. 5-7 marchewek 1 cebula 1 por 150 g żółtej mozzarelli 2 łyżki majonezu (najlepiej o wyrazistym smaku) 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany majeranek sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy z obu stron solą(...)rozkładamy dwie warstwy marchewki (plasterek obok plasterka). Na marchewce rozkładamy piórka cebuli. Na warzywach układamy plastry schabu. Na nich rozkładamy pora oraz resztę marchewki (1 warstwa). Posypujemy równomiernie tartym serem. Majonez mieszamy z kwaśną śmietaną. Rozprowadzamy na wierzchu zapiekanki w formie esów-floresów. Zapiekamy pod przykryciem (można wykorzystać kawałek folii aluminiowej) przez około półtorej godziny, w piekarniku nagrzanym
Smaki Na TalerzuWydawałoby się, iż w post apokaliptycznym świecie próżno szukać jedzenia, które oprócz podstawowej funkcji zaspokojenia głodu potrafi uraczyć także kubki smakowe. Przykład serii Fallout pokazuje, że
Nerds KitchenSkładniki: 4 filety z kurczaka pomidorki w puszce lub 4-6 sztuk świeżych oliwa z oliwek sól pieprz bułka tarta 4 kulki mozzarelli lub 3
Luźna KuchniaPamiętacie tarteletki z kruchego piwnego ciasta z owocami ? Ciasto bazowe wykorzystałam tym razem do pieczonych pierożków ze szpinakiem. Wyszło niesamowicie smacznie. Można takie pierogi przygotować na
Codzienna kuchnia niecodzienna