Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej 100 g masła 2 jajka sól, ostra papryka Farsz: 12 pomidorków koktajlowych 20 dag boczku pół pęczka natki pietruszki 2 jajka 10 dag żółtego sera 1 szklanka śmietany 18% pieprz Wykonanie: 1. Ciasto zagnieść z podanych składników. Włożyć do lodówki na około 30 minut. 2. Schłodzonym ciastem wylepić wysmarowaną prostokątną formę do pieczenia. Ciasto
Pasja SmakuCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki (dla 2 osób): 2 wieloziarniste tortille 2 plasterki żółtego sera 2 liście sałaty lodowej 6 pomidorków koktajlowych 1 filet z kurczaka „Pomysł na...papirus” – z ziołami prowansalskimi (Winiary) musztarda majonez kanapkowy (Winiary) mała czerwona papryka Wykonanie: Filet podzielić
Pasja Smakupewno nie ostatni. Polecam jednak sporo wody po posiłku ;) Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 5 ząbków czosnku 2 papryczki chili 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki starty żółty ser (do posypania) Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekane ząbki czosnku i smażyć na małym ogniu przez minutę. Do czosnku dodać posiekane
Pasja Smakupostaci wędzonej czy np. słoika szefa. Wszyscy chwalili i wychodzili zadowoleni. Co do zupy mieliśmy rację - była sycąca, przyjemnie rozgrzewająca, pikantna z dużymi kawałkami ryby, warzywami, grzankami i startym żółtym serem. Mi jednak trochę przeszkadzały ości. Po zupie przyszedł czas na drugie danie: jesiotr jest ciekawy w smaku, nie spotkałam go w swojej okolicy, więc jestem zadowolona, że mogła
Pasja Smakutakich kotlecików. Niewielka ilość składników, a smak był naprawdę świetny. Oczywiście od razu spytałam o przepis i przygotowałam je w domu. Składniki: pierś z kurczaka 10 pieczarek 15 dag żółtego sera 2 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej zioła prowansalskie sól, pieprz papryka słodka chilli Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, a obrane pieczarki i ser zetrzeć na tarce
Pasja Smakudzięki ziemniakom jest naprawdę sycącym daniem. Zapraszam! Składniki: 6 dużych ugotowanych ziemniaków 2 średnie czerwone cebule kilkanaście zielonych oliwek 1/2 żółtej papryki 6 jajek 300 ml śmietany 20 dag żółtego sera 100 g chorizo pęczek szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki pokroić w talarki, cebulę w piórka, paprykę w kostkę, a chorizo i oliwki w plasterki. Ser zetrzeć na tarce
Pasja Smakudoprawiony i świeży. Sos salsa był jednak trochę za mało ostry. Danie jest dość drogie, ale trzeba pamiętać o tym, że to mięso dobrej jakości. bułka, mięso wołowe, bekon, ser żółty, sałata, czerwona cebula, pomidor, ogórek konserwowy, sos czosnkowy, sos BBQ stek Angus z frytkami Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Żeby jeszcze lepiej zapoznać
Pasja Smakuminut przed wyjściem do pracy. Składniki: 200 g ryżu arborio (lub zwykłego) 1 l bulionu warzywnego 6-7 zielonych szparagów 6 łyżek masła 1 średnia cebula 10 dag żółtego sera sól, pieprz Wykonanie: Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, ugotować na parze lub w garnku z wrzącą wodą. Ostudzić i pokroić w 2 centymetrowe kawałki. Główki szparagów pozostawić
Pasja Smakumożna również z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki 0,5 czerstwej bułki 0,5 szk mleka 1 jajko 0,5 cebuli 50 g żółtego sera 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej Sos pomidorowy 1 puszka pomidorów całych Pudliszki 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól
Ala piecze i gotujezawijamy w folię, schłodzamy w lodówce przez 60 min. Nadzienie: 1 mały brokuł 100 g białej kiełbasy 2 jajka 150 ml gęstej śmietany gałka muszkatołowa pieprz 5 dag startego żółtego sera 1 łyżka oleju rzepakowego Brokuły oczyszczamy, płuczemy, dzielimy na różyczki, gotujemy 10-15 minut na parze, studzimy. Gruby trzonek brokułu obieramy ze skórki, myjemy, kroimy w kosteczkę
Mia Cucina Sofietaok.400g) 2 żółtka 2 ząbki bardzo drobno posiekanego czosnku garść posiekanych listków świeżej bazylii 1/5 szklanki białego, półwytrawnego wina garść startego parmezanu parmigiano reggiano (lub grana padano lub zwykłego żółtego sera) 60g masła garść posiekanych listków bazylii 3 łyżeczki cukru, szczypta soli + łyżka masła do gotowania szparagów sól, pieprz, gałka muszkatołowa, sok z cytryny tłuszcz do wysmarowania formy
Symfonia SmakówWstawić je na noc do lodówki. Resztę ciasta owinąć w folię spożywczą i również włożyć do lodówki. Farsz: 4 cebule, 3 ząbki czosnku, 75 g startego żółtego sera, sól, pieprz, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, olej. Cebule obrać, drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie oleju przez około 15 minut na małym ogniu. Pod koniec smażenia
Z miłości do słodkościlinii Natura), 2 pomidory, 2 czerwone cebule, 4 łyżki pesto z pomidorów, 2 łyżeczki przyprawy do pizzy do pizzy sycylijskiej (użyłam Kamis), 200g żółtego sera. Ciasto posmarować pomidorowym pesto, ułożyć plasterki kiełbasy, pomidorów oraz cebuli. Posypać przyprawą do pizzy oraz startym serem. Piec około 20-25 minut w temp. 200st
Z miłości do słodkościciasto. Odstawić na 30 minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki. Dodatkowo: 500g pieczarek, cebula, 8 drobiowych parówek, sól, pieprz, 200 g startego żółtego sera. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Cebule posiekać, podsmażyć wraz z grzybami na odrobinie oleju rzepakowego. Doprawić do smaku. Parówki przekroić wzdłuż na pół. Na środku każdego naleśnika ułożyć połówki
Z miłości do słodkościłyżeczka ognistej mieszanki przypraw (użyłam Kamis), łyżka soli czosnkowej (użyłam Kamis), pieprz czarny ziarnisty (użyłam Kamis), łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypioru, 50 g startego żółtego sera, pomidor. Cebulę obrać, drobno posikać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso oraz posiekany czosnek. Dusić około 8 minut na małym ogniu. Dodać pomidory z puszki, doprawić tymiankiem, bazylią
Z miłości do słodkości