porze roku można znaleźć w sklepach i poudawać, że trochę wiosny ma chociaż na talerzu. SKŁADNIKI: mix sałat pomidor czerwona cebula papryka szczypiorek kiełki rzodkiewki jajko na twardo ostry żółty ser kurczak wędzony sos grecki Knorr A jak to zrobić: Wszystkie składniki pokroić w kostkę, sałatę poszarpać na małe kawałki. Przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Zalać sosem i jeszcze
Kuchnia w opałachgotować 10 min. w osolonej wodzie. Lekko przestudzone wyłożyć na blachę do pieczenia i doprawić czosnkiem,ziołami prowansalskimi, solą, słodką papryką w proszku, odrobiną chilli i posypać odrobina startego żółtego sera. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 15 minut
Kuchnia w opałachkuchni. Kilka dni wolności, braku pośpiechu i mam nadzieję dobrego jedzenia. SKŁADNIKI: 3 piesi z kurczaka 10 pieczarek 1 cebula 1/2 strąka czerwonej papryki 3-4 suszone pomidory żółty ser sól, pieprz 1 jajko bułka tarta olej do smażenia A jak to zrobić: Piersi umyć i przekroić na pół, aby powstały dwa cienkie płaty mięsa. Każdy płat lekko roztłuc, oprószyć
Kuchnia w opałachcebula 3-4 łyżki oliwy z oliwek suszona bazylia do smaku sól, pieprz 4 ząbki czosnku makaron spaghetti parmezan ( na zdjęciu zamiast parmezanu / bo nie lubi / ulubiony żółty ser mojej córki :) ) A jak to zrobić: Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i dodać mięso. Podsmażać, aż przestanie być surowe. W garnku podgrzać pozostała oliwę, dodać pokrojoną w drobną kostkę
Kuchnia w opałachdowolnego) 300-400 g mielonego mięsa z łopatki 1 opakowanie świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 średnia cebula sól pieprz szczypta chilli szczypta kolendry i lubczyku (użyłam suszonych) żółty ser (w moim przypadku gouda) słodka, mielona papryka masło do posmarowania naczynia oliwa A jak to zrobić: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić i przełożyć na spód
Kuchnia w opałachdziś tylko dodatek (o tym innym razem). SKŁADNIKI: 10-15 brukselek kilka różyczek kalafiora 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej bułka tarta 1 łyżka startego żółtego sera (w moim przypadku Mazdamer) sól A jak to zrobić: Brukselkę ugotować al dente w wodzie wymieszanej z mlekiem (pół na pół), a kalafior w osolonej wodzie. Warzywa odcedzić i ułożyć
Kuchnia w opałachłyżki oleju szczypta soli sos 2 pomidory 2 ząbki czosnku świeże oregano i bazylia 1 łyżka pikantnego keczupu sól, pieprz dodatki (według upodobań) cebula pieczarki kukurydza salami oliwki papryka żółty ser A jak to zrobić: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść ciasto przez około 10 minut (można wykorzystać robota na niskich obrotach). Ciasto odstawić aby lekko podrosło
Kuchnia w opałachjajko 4 łyżki mleka 3-4 łyżki mąki kukurydzianej odrobina oliwy 1posiekana papryczka chilli 2 łyżki posiekanej dymki 1 łyżka posiekanej, świeżej kolendry 1 łyżka startego, ostrego sera żółtego sól pieprz olej do smażenia A jak to zrobić: Do miski wsypać mąkę, wlać mleko i wbić jajko, wymieszać. Dodać wszystkie pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku
Kuchnia w opałachintensywnie, aż zgęstnieje. Do gulaszu idealnie będzie pasowała surówka z sałaty lodowej. Posiekaną sałatę lodową łączymy z posiekanym porem, pokrojoną w paski papryką konserwową, kukurydzą, posiekanym w paski plastrem żółtego sera. Dodajemy jogurtu naturalnego i łyżeczkę majonezu. Solimy i pieprzymy do smaku
BaRepasłopatka wieprzowa lub jeśli ktoś tak woli – pół na pół z wołowiną np. antrykot, łopatka. Mięso mielimy sami. Paczkowane mielone mięso nie wchodzi w grę. Nie dodajemy żadnego sera żółtego ani nic z tych rzeczy. A teraz zdradzę Wam 2 sekrety. Moje mielone są takie pyszne i soczyste dzięki temu, że:1. dodaje do mięsa gorącą wodę, 2. długo
OstryKęsSkładniki: mięso mielone wieprzowe 60 dag, jajka 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, bułka czerstwa 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, oliwki zielone 18 sztuk, żółty ser 6 kostek grubszych, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 5 sztuk, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, buraczki domowe 1/2 kg mielone z łopatki dobrze wymieszać z kucharkiem, jajkiem, pieprzem, bułką tartą
W Mojej Kuchni LubięTaką Quesadille można również robić na grillu. Niektórzy znajomi przewrotnie nazywają ją Buenos dias;-) Składniki: 2 tortille 1/2 pomidora 100 g żółtego sera lub 125 g mozzarelli kilka plasterków salami papryczka chili (opcjonalnie) Wykonanie: Na jednym placku tortilli układamy warstwowo: ser, salami, pomidor i chili pokrojone w cienkie plastry i znowu ser. Na patelni (bez oleju) podgrzewamy placek
IMPRESJA SMAKUwykonania Składniki (porcja dla 2 osób): 2 duże pojedyncze piersi kurczaka 4 suszone pomidory w oliwie 2 garści oliwek (ja użyłam czarnych ale mogą być zielone) 4 plasterki żółtego sera opakowanie przyprawy Kamis do rozmarynowego kurczaka opakowanie warzyw na patelnię
IMPRESJA SMAKUserowo-jajeczna to doskonała alternatywa dla nudnej kanapki z wędliną i do tego robi się ją ekspresowo. Taką pastę z pewnością chętnie zjedzą nawet dzieci:-) Składniki: 250 g wędzonego żółtego sera 10 jajek duży pęczek koperku lub szczypiorku 3 łyżki majonezu
IMPRESJA SMAKU