ser żółty - 6379 przepisów (strona:296/426)

Lasagne mięsno warzywna 146

łyżki masła 4 łyżki mąki pszennej typ 500 4,5 szk mleka świeżo starta gałka muszkatołowa do smaku sól do smaku pieprz kolorowy do smaku Dodatkowo : 350 g żółtego sera makaron lasagne Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Zapiekane cebule 128

inna też się sprawdzi) garść ciemnych oliwek mała bułka namoczona w mleku zioła prowansalskie, sól, pieprz, papryka ok. 30 g parmezanu 2 łyżki serka kremowego 3-5 łyżek startego sera żółtego 1 jajko rozmaryn suszony lub rozdrobniony świeży   Cebule obieram i gotuję w osolonej wodzie ok. 20 min. Wyjmuję z wody i po przestudzeniu odcinam wierzch i łyżeczką wyjmuję

UgotujmyTo.pl
Arancini – włoskie kulki ryżowe 312

sól, pieprz 1 jajko + 2 do panierowania mąka i bułka tarta do panierowania olej do głębokiego smażenia Farsz: 250 g pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 6 łyżek startego żółtego sera natka pietruszki (opcjonalnie) sól, pieprz, oliwa   Na oliwie podsmażamy posiekaną drobno cebulę i gdy już jest szklista wsypujemy ryż. Wszystko mieszamy i chwilę smażymy aż ryż jest cały

UgotujmyTo.pl
Chleb serowy 129

położyć ale sam z masełkiem smakuje wybornie… Więc nie ma się co zastanawiać, tylko zabrać się do pieczenia! Chleb serowy – składniki: 400 g mąki pszennej 200 g sera (żółtego, fety, lub pleśniowego) pokrojonego w kawałki lub startego 1 łyżeczka soli 3/4 łyżeczki suchych drożdży (ja aktywowałam je w małej ilości wody) ok. 300 ml wody   1. Wszystkie

UgotujmyTo.pl
Bakłażan faszerowany 235

sztuki bakłażana 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 puszka pomidorów 6-7 ząbków czosnku 1 puszka ciecierzycy natka pietruszki 1 łyżeczka kminu rzymskiego sól, pieprz, papryka olej kilka plasterków żółtego sera (opcjonalnie) 1. Bakłażany opłukać, przekroić wzdłuż na połowy i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Każdą połówkę naciąć kilka razy uważając żeby nie przeciąć skórki. W nacięcia włożyć po 1 ząbku czosnku

UgotujmyTo.pl
Bolońskie niespodzianki 160

mielonego 1 opakowanie Fix Pikantne Bolognese z chili firmy Knorr 1 cebula 1 marchewka 200 g ugotowanych ziemniaków 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 łyżki margaryny 4 łyżki startego, żółtego sera (np. cheddar) 100 ml śmietany 30 ml oliwy Kiedy już przejedzą się nam tradycyjne obiady w stylu kotlet z ziemniakami, możemy z powodzeniem zaserwować to właśnie danie. Bolońskie niespodzianki

Świat Domowej Kuchni
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków 973

mielonego 10 średnich ziemniaków 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 5 łyżek mleka 5 łyżek śmietanki kremówki 20 g masła 2 łyżki oliwy z oliwek 50-70 g starkowanego żółtego sera sól pieprz Bardzo proste danie obiadowe, nie wymagające dużego nakładu pracy - a z kolei idealne dla miłośników zapiekanek i wszelkich dań jednogarnkowych. Cebulę obrać i posiekać na drobną kosteczkę

Świat Domowej Kuchni
Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym 704

ząbki czosnku 1 mała cebula mleko do namoczenia bułki Nadzienie: 4 jajka ugotowane na twardo świeża natka pietruszki świeży koperek 1 łyżka majonezu sól, pieprz 50 g starkowanego żółtego sera Dodatkowo: kawałki masła bułka tarta Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym, to nieco inna forma zaserwowania dania z wykorzystaniem mięsa mielonego. Można ją podawać pokrojoną na grubsze plastry, zarówno

Świat Domowej Kuchni
Klopsiki zapiekane z makaronem w sosie śmietanowym z porami 351

mielonego mięsa drobiowego (można też użyć wieprzowiny) 20 dag makaronu penne 1 spory por - biała część 2 szklanki mleka 1 szklanka śmietanki 18% 1/2 szklanki startego żółtego sera 1 jajko garść drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła 1 łyżka pszennej mąki sól świeżo zmielony czarny pieprz Dodatkowo: masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego Klopsiki zapiekane z makaronem w sosie śmietanowym

Świat Domowej Kuchni
Serowe paluszki 149

Składniki na 18 paluszków: 2 opakowania ciasta francuskiego 3 łyżki prażonej cebulki 4 łyżki startego żółtego sera łyżeczka ostrej papryki Cebulkę drobno pokruszyć, wymieszać z serem. Ciasto rozmrozić. Rozwinąć. Posmarować lekko wodą i posypać serem z cebulką. Przyprawić papryką (fot.1) . Położyć na tym drugi blat ciasta. Lekko docisnąć a następnie delikatnie rozwałkować całość - tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły

Świat Ciasta
Popovers 188

180ºC i pieczemy dodatkowe 15 minut. Podajemy gorące! Ich smak można do woli zmieniać : - możemy zajadać z dżemem – nadziać budyniem – zrobić farsz pieczarkowy – do ciasta dodać ser żółty – zmieszać z ziołami – upiec na bazie musztardy … Wszystko zależy od naszej wyobraźni! Uwaga! Składniki do ich przyrządzenia powinny mieć temperaturę pokojową. Nie wolno otwierać piekarnika

Ostra na Słodko
Krem czosnkowy zapiekany z cheddarem i bazyliowymi grzankami 154

solą i pieprzem. CAŁOŚĆ: Przez podaniem na talerzach obficie posypujemy startym cheddarem i grzankami. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 150C przed ok.15minut. Podajemy gorący! PORADA: Cheddar możemy zastąpić dowolnym serem żółtym o ostrym smaku. Przepis powstał jako efekt współpracy z ZT Kruszwica S.A. z wykorzystaniem produktu – Kujawskiego z ziołami

Ostra na Słodko
Tort naleśnikowy z wątróbką 184

papryką – dokładnie mieszamy. CAŁOŚĆ: Na talerzu układamy naleśnik , smarujemy farszem , przykrywamy kolejnym naleśnikiem. Powtarzamy do wykończenia składników , dociskamy , odstawiamy na chwilę. Przed podaniem śmiało możemy posypać np. żółtym serem i delikatnie zapiec! Pycha! Smacznego

Ostra na Słodko
BUŁECZKI – BEZ LAKTOZY 138

jeszcze wcześniej z pesto. Dziś mam dla Was golaski! Takie puste , bez dodatków …. które są świetnym pomysłem na śniadanie czy też przekąskę w pracy. Z szynką , serem żółtym , pieczonym kurczakiem czy też soczystym pomidorkiem – zawsze smakują fenomenalnie! UWAGA! Przepis bez laktozy! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 225 g * mąka kukurydziana – 110 g * suszone drożdże – 4 g * sól – 1 łyżeczka

Ostra na Słodko
Zapiekanka z warzywami na patelnię 1024

ostra). Smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy. 3. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy 1/2 przygotowanego schabu, następnie 1/2 warzyw. Czynność powtarzamy, całość posypujemy startym żółtym serem. 4. Zapiekamy przez około 20 minut, w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania