Jeżeli jednak obawiacie się jego kaloryczności przygotujcie wersję odchudzoną, jak w przepisie poniżej. Przy okazji ta wersja jest dużo prostsza w przygotowaniu gdyż zamiast kremu na bazie jajek i sera mascarpone wykorzystujemy gęsty jogurt grecki
Milion Smakówcoś dla najmłodszych. Lokal oferuje im kartę z daniami przystosowanymi do gustu dzieci podawane w mniejszych porcjach. Bruschetta z pomidorkami i bazylią posypana parmezanem Penne w sosie na bazie sera mascarpone z kurczakiem, pomidorami i chilli Crema Catalana J eśli chodzi o smak to dania , które spróbowałam bardzo mi smakowały. Dania są smaczne, dobrze przyprawione, a porcje solidne. Kocham włoską
Projekty ze smakiemkrótko ;-) Placki z jabłkami to jedno z ulubionych dań mojej córci :-) A te smakują jej wyjątkowo - delikatne, puszyste, aromatyczne... sama też lubię ;-) To kto się skusi? SKŁADNIKI 100 g sera mascarpone 3 łyżki jogurtu typu greckiego 2 jajka 2 łyżki cukru 4 - 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cynamon, kardamon 1 duże jabłko dodatkowo: masło do smażenia
Czary - gary w kuchnirodzaj włożonych do ciasta buteleczek też zależy tylko od Was... :-) SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 500 g sera mascarpone 400 ml śmietany 30% 8 łyżek cukru pudru Poncz: 250 ml mocnej kawy 150 ml likieru amaretto Galaretka: 600 ml Sprite lub 7up 100 ml gorącej wody
Czary - gary w kuchnifajnie widoczne, ale smak jest ten sam :) ). Składniki: Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Warstwy: 500 g sera mascarpone 500 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny łyżka kakao cukier waniliowy galaretka malinowa brzoskwinie w puszce galaretka poziomkowa 1. Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek
NA MOIM TALERZUkawy ale czemu by nie do kremu :) Składniki na ciasto Z tego przepisu Składniki na krem (bardzo podobne jak z powyższego przepisu z lekkimi zmianami) 250 g sera mascarpone 200 g śmietanki 30 % 30-40 g cukru 2 galaretki w różnych kolorach 2 x 250 ml wrzątku sok z cytryny (ok 2 łyżeczek do smaku) 2 łyżeczki syropu Amaretto
Piekielna Kuchnia Patiwypróbować czekoladowe muffinki . Najlepiej użyć czekolady gorzkiej– o minimum 70% zawartości kakao - jest najbardziej aromatyczna. Jeżeli ubóstwiasz ciastka nadziewane, twoje kulinarne oczekiwania spełnią babeczki z kremem – wykorzystaj śmietanę kremówkę, ser mascarpone, kakao i cukier puder. Trzeci wariant to ciasteczka z kawałkami czekolady – do suchej masy trzeba dodać posiekane kawałki czekolady. Ciasto na maślance uprzyjemni smak rozpływającej się w ustach czekolady
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniacukier i ocet balsamiczny możemy stworzyć wyrafinowany sos, który będzie pasował idealnie do fig lub świeżych truskawek. Składniki: ½ szklanki octu balsamicznego 3 łyżki brązowego cukru 6 świeżych fig ¾ szklanki sera mascarpone Przygotowanie: W małym rondlu gotować na średnim ogniu ocet balsamiczny z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień i gotować do momentu aż się zredukuje o połowę. Ostudzić. Figi przeciąć na pół
naRuszciełyżki octu jabłkowego 2 łyżeczki sody oczyszczonej szklanka cukru łyżka kakao łyżeczka barwnika czerwonego w proszku łyżeczka ekstraktu z wanilii Masa serowa: 250 g sera ricotta 250 g sera mascarpone 150 g masła niepełna szklanka cukru pudru Przygotowanie: Suche składniki przesiać i wymieszać razem, poza sodą oczyszczoną. Teraz kolejno dodajemy mokre składniki i miksujemy do uzyskania jednolitej masy
Karczma Honoriettytwarogu ½ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego ½ szklanki mleka 4 jajka 1 budyń śmietankowy 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej Śniegowa czapa waniliowa: 300 ml śmietany kremowej 30% 150 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 ml likieru waniliowego Dalkowski 1 łyżeczka żelatyny Ponadto: Biała polewa czekoladowa dr.Oetker Śnieżynki cukrowe dr.Oetker Sposób wykonania: Kruszonka: Wszystkie suche składniki
Wanilia i Kardamoncienkim cieście, inni ubóstwiają delikatne, kremowe wariacje. Ja tym razem postanowiłam przetestować sernik w wersji mini, nie korzystając z tradycyjnego mielonego kilkukrotnie twarogu. Bazą i podstawą tego przepisu jest ser mascarpone. Idealny do deserów, znany dobrze w naszych kuchniach :) Tutaj w połączeniu z jogurtem i ciastkami oreo. Wersja mini prezentuje się bardzo efektownie, zaś zimny kremowy smak urzekł moje podniebienie
Mój Smak na Życiebędzie suchy. Wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Krem śmietankowy: 800 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego sera mascarpone 2 - 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier puder i mascarpone. Schłodzić. Oraz: 350 g odsączonych, wypestkowanych wiśni z kompotu 200 g niskosłodzonego
maniapieczeniacukru, szczypta soli, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju. Masa serowa: 250ml mleka, 20g żelatyny, 500g twarogu tłustego, 500g sera mascarpone, 5-6 łyżek cukru pudru. Frużelina brzoskwiniowa: puszka brzoskwiń w syropie ( 411g z syropem ), 2 łyżki cukru pudru, 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej. Przygotowanie: Biszkopt
W kuchni u MonikiLubicie naleśniki ? Ja bardzo i dziś mam z serem, mascarpone i suszonymi malinami. W naleśnikach fajne jest to, że można je jeść na śniadanie, obiad, deser czy kolację. I możemy szaleć z dodatkami. Ale dziś taka propozycja na słodko. Naleśniki podałam na Agawa Platin Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni