ser biały 300 g 1 jajko 1 łyżka masła pół łyżeczki kminku pół łyżeczki suszonej papryki Ser kruszymy, i odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na 2-3 dni. Następnie na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy ser i smażymy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Zestawiamy z ognia, wbijamy jajo, kminek i paprykę lub inne przyprawy przyprawy wedle
Gotowanie jest łatwewtorkowe popołudnie zapraszam na pyszne ciastka z ciasta francuskiego z masą serową i mandarynkami. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 150 g sera białego, 1 żółtko, 1 łyżka miękkiego masła, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 mandarynki. PRZYGOTOWANIE: 1. Ser dokładnie ugniatam widelcem razem z żółtkiem, masłem oraz cukrem waniliowym. Mandarynki obieram i dzielę
Tradycyjna kuchnia Kasirozwałkowujemy, wykładamy na blachę i podpiekamy w piekarniku w temp. 160 st. C na jasno złoty kolor. składniki na masę serową: 7 żółtek 3/4 szklanki cukru 1000 g dobrego sera białego 1,5 szkl mleka 1/2 szkl oleju słonecznikowego 1 budyń waniliowy 3 białka wykonanie: Ser mielimy w thermomiksie lub dokładnie rozdrabniamy blenderem lub trzykrotnie mielimy w maszynce. Żółtka ucieramy
Domowy Smak Jedzeniażółtkami. Dodać bułkę tartą, aromat i bakalie. Ubić pianę z białek i dodać do maku. Wszystko delikatnie połączyć. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Masa serowa: 1 kg sera białego 1 szklanka i 3 łyżki cukru 5 jajek pół kostki margaryny aromat pomarańczowy bakalie Ser utrzeć z tłuszczem i żółtkami. Dodać cukier, następnie bakalie i aromat. Na końcu dodać
Codzienna kuchnia niecodziennapośrednictwem Facebook zdjęcie. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem) Składniki: (na tortownicę 24 cm) 500 g dobrego sera wiaderkowego 125 masła lub margaryny 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka skórki cytrynowej krojonej 1/2 łyżeczki cukru aromatyzowanego smak cytrynowy 4 jajka (najlepiej wiejskie) mała szczypta soli 1 szklanka cukru(...)sztywno ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z pokrojonym masłem/margaryną. Następnie dodajemy cukier, skórkę cytrynową, cukier aromatyzowany cytrynowy i mąkę ziemniaczaną, całość dokładnie miksujemy. Do masy dodajemy stopniowo biały ser z wiaderka (wcześniej wyjęty z lodówki) i dalej miksujemy na mniejszych obrotach. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białej i delikatnie ją mieszamy z masą serową łyżką lub mikserem
Słodkie okruszkirazem sernik czekoladowy z białym musem . Niestety bomba kaloryczna ale przecież to deser więc nie liczymy kalorii :) W smaku choć tyle czekolady wcale nie jest za słodki :) no ale jeden kawałeczek w zupełności zaspokoi nasze pragnienie na słodkości ... Polecam(...)walory smakowe i wrażenia wizualne zaskoczą najwybredniejszych gości ;) Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 210 g ciastek owsianych - 40 g roztopionego masła Masa serowa : - 1 kg sera białego ,może być z wiaderka - 3 duże jajka - 100 g gorzkiej czekolady - 100 g mlecznej czekolady - szklanka cukru pudru - kilka kropel olejku waniliowego - 2 płaskie łyżki mąki pszennej Mus z białej
Wypieki Reneciasta z połowy składników 😜 Masy przecież nie wywalę, zwłaszcza, że użyłam białego maku, który nie dość, że droższy, to jeszcze jak dla mnie zdecydowanie przyjemniejszy i łagodniejszy w smaku. Po szybkim przeglądzie lodówki wiedziałam już, że będzie ciasto na kruchym spodzie i z serem, ale jak spojrzałam na paterę z owocami i ujrzałam jabłka, które czekały na szarlotkę(...)skórki pomarańczowej kandyzowanej 2 łyżki śmietanki 30% 2 białka szczypta soli 50g biszkoptów + dodatkowo jeśli masa nie jest zbyt twarda by formować z niej kule Sernik: ½ kg sera białego 3 jajka 100g masła ½ szklanki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy Dodatkowo: 3 jabłka 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 tabliczka czekolady
Kuchnia w czekoladzieblacha 24×24 ) * mąka pszenna – 400 g * masło min. 82% – 200 g * jajko – 3 szt * drobny cukier – 250 g * śmietana 18% – 125 ml * ser biały 2x mielony – 200 g * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * wanilia -1 laska SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Zmielony ser ucieramy z miękkim masłem. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą
Ostra na Słodkoradzie, niezmierzony w mądrości” Czarnuszka jest rośliną jednoroczną o pięknych, dekoracyjnych niebieskich i białych kwiatach. Stosuję ją w swojej kuchni. Czarne nasionka tej rośliny świetnie komponują się z pieczywem, serem białym i żółtym oraz masłem. Można dodawać do kiszenia ogórków, kapusty, tłustych mięs i sosów. Dodaję również do ciasta na pierogi czy do ciasta naleśnikowego. Tym razem
Leśny ZakątekSzybkie, kruche i smaczne rogaliki do niedzielnej kawki i nie tylko. Składniki: 25 dag masła w temp. pokojowej 25 dag sera białego twarogowego 25 dag mąki pszennej dowolna marmolada - u mnie twarda różana Sposób przygotowania: 1. Mąkę, ser i masło połączyć ze sobą, zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 3 cm, radełkiem wykrawać prostokąty. Każdy prostokąt cienko posmarować marmoladą. Zwinąć
Kuchnia domowa Anirozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i rozmrożony odsączony szpinak. Smażymy a zarazem odparowujemy przez kilka minut pozostałą wodę ze szpinaku, na koniec dodajemy sól, pieprz cytrynowy oraz pokruszoną kostkę sera białego. Mieszamy farsz. Faszerujemy naleśniki, zwijamy w rulon lub kwadrat, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy żółtym serem i zapiekamy kilka minut do czasu rozpuszczenia sera i podgrzania naleśników
Życie zaczyna się w kuchniPyszne , szybkie w wykonaniu ciasteczka francuskie z serem i truskawką. W sam raz dla niespodziewanych gości. Zapraszam :) Składniki: 2 opakowani ciasta francuskiego miseczka mała truskawek 500 g sera białego 1 cukier waniliowy 4/5 łyżek cukru do smaku 1 jajko 1 łyżka budyniu waniliowego Wykonanie : Ser mielimy i ucieramy z cukrem, cukrem waniliowy,jajkiem i budyniem. Ciasto rozwijamy i tniemy
Sama słodycz i szczypta chilidziną, ukroić kromkę świeżego chleba i posmarować ją pysznym twarożkiem. Lubię celebrować takie momenty i trzymać je w pamięci do kolejnego wolnego weeken du. Skła dniki: kostka półtłustego sera białego łyżka jogurtu naturalnego 1/2 świeżego ogórka 1/2 łyżki soku z cytryny szczypiorek sól,pieprz Przygotowanie: Ser, jogurt i cytrynę mieszamy w miseczce. Szczypiorek siekamy, ogórka ścieramy na tarce. Wszystkie
ChilliJemymargaryny (250 g) 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 łyżka octu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia mąka (ile potrzeba) Składniki (farsz) ser biały (typu feta) pietruszka pieprz czarny 1 żółtko do posmarowania czarnuszka do posypania Przygotowanie Farsz: Zgnieść ser. Zmieszać go z posiekaną pietruszką i pieprzem. Zmieszać wszystkie składniki i ugnieść
Tureckie Przepisyzdrową pastę z pietruszki, selera i tuńczyka do pieczywa. Jest smaczna a dodatkowo bardzo zdrowa, możemy ją podawać z pieczywem lub krakersami. Osobiście lubię położyć ją na kanapki z białym serem. Będziemy potrzebować: 250 g natki pietruszki 80 g listków selera lub selera naciowego 50 g białego chleba bez skórki 1 puszka tuńczyka 1 puszka 100 g sardynek lub anchois
Uwaga Babcia Gotujelitrów zrobiłam mój pierwszy ser żółty farmhouse cheddar (przepis za jakiś czas, jak ser dojrzeje), a z pozostałych 7 litrów zrobiłam twaróg (przepis TUTAJ ). Ale ile można jeść te białe sery, koryciny, naleśniki z serem... Można długo, uwierzcie mi :) Ale z czasem człowiek nabiera ochoty na coś innego. A, że nigdy nie piekłam sernika, to podjęłam to wyzwanie. I wygrałam
Marder&Marder Manufacturepachnących obwarzanków... Jakiś przepis na te pyszności z pewnością się u mnie pojawi, ale dziś chciałabym Wam przedstawić coś lekkiego do piątkowej porannej bułeczki :) Składniki: 250g półtłustego lub chudego sera białego łyżka śmietany 12% 5 niedużych rzodkiewek pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie: Szczypiorek i rzodkiewkę myjemy. Ser przekładamy do miseczki i rozdrabniamy. Szczypior drobno siekamy i lekko solimy. Rzodkiewkę przekrajamy
ChilliJemyhumor. Polecamy Wam też gofry z ricottą i borówkami, bajgle z niebieskim serem pleśniowym i gruszką, chrupiącą bagietkę z serkiem, łososiem i koperkiem, pastę z tuńczyka, jajek i białego sera, frittatę z czymkolwiek dusza zapragnie. Jeżeli macie dzień wolny, możecie spakować wszystko do koszyka, zabrać koc, badmintona i zjeść wszystko na świeżym powietrzu. Możecie też wykorzystać swój balkon lub taras
GRUBY WAŁEKascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 500 g sera białego półtłustego, 3 jajka, 20 g miękkiego masła, 150 g mąki pszennej, sól, mąka do podsypywania, Ser zemleć lub zetrzeć. Masło utrzeć na pulchną masę, dodać kolejno żółtka, a następnie
królestwo garów