Schab to mięso, które bardzo często pojawia się na naszych stołach. Najpopularniejszym daniem z tego gatunku mięsa są panierowane kotlety schabowe. Ja dzisiaj zamiast typowego schaboszczaka zrobiłam na obiad pyszne roladki. Robi się je szybko, nie potrzeba dużej ilości składników. Nadzienie możemy zmieniać według własnego uznania, a z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki mogą być wyśmienitym obiadem, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Danka PichciPolędwiczki wieprzowe to mięso delikatne, miękkie, niewymagające długiego pieczenia. Można je przygotowywać podobnie jak kotlety schabowe w panierce usmażone na tłuszczu. Ja dzisiaj przygotowałam to mięso w pysznym sosie śmietanowym z dodatkiem suszonych śliwek. Danie to robi się szybko i smakuje wyśmienicie. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 polędwica wieprzowa (około 400 g) 12 śliwek suszonych 1 cebula
Danka Pichciśmietanki 30% 1 szklanka bulionu 2 łyżki masła 1 łyżka oleju sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, oczyścić z błonek, pokroić w plastry jak na tradycyjne schabowe. Oprószyć solą, pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć plastry mięsa z obu stron na złoty kolor. Przełożyć na talerz. 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło
Danka Pichciprzepis i już kilkukrotnie do niego wracałam. Można użyć dowolnego mięsa - piersi z kurczaka, indyka czy plastrów schabu. Polecam na niedzielny obiad i nie tylko ;-) Składniki: 6 kotletów schabowych / porcji drobiu na kotlety Marynata: 2 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka siekanej pietruszki / koperku trochę soli, pieprzu bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób
Kuchnia domowa AniSchab serowo-ziołowy Kruche i dobrze nawilżone mięso schabowe, pieczone z pysznym, kremowym farszem. Tak przygotowane mięso możemy podać z ziemniaczkami lub frytkami i ulubioną surówką. Ciekawy pomysł na inny, niecodzienny obiad dla całej rodziny. Polecam! Składniki: ok 1,2 kg schabu 150g serka śmietankowego (typu Almette, Twój smak itp.) 100g serka topionego 1 łyżka miękkiego masła
Blog z Apetytemktórą opcja do was przemawia. Zasadniczo jest to spowodowane popytem. I teraz: restauratorzy gotują takie dania, jakie życzą sobie turyści, a przyjeżdżają głównie tacy, którzy tęsknią za kebabem ewentualnie schabowym z surówką. Ci bardziej świadomi kulinarnie nie przyjeżdżają nad polskie morze, dlatego nie ma sensu gotować dla kogoś kto i tak tego nie doceni i chce taką kuchnie, do jakiej
Kryzysowa Książka Kucharskamiseczki. Plastry schabu rozbijamy na cienkie kotlety i doprawiamy z jednej świeżo mielonym pieprzem i solą. Na każdy kotlet nakładamy nasz farsz. Kotlety zwijamy w roladki. Aby nasze schabowe roladki się nie rozpadały spinamy je wykałaczkami. Każdą roladkę najpierw obtaczamy w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Obsmażamy roladki na maśle. Następnie dodajemy pozostałe grzyby (można je wcześniej drobniej
Słodkie okruszkiCzasem brak pomysłu na kolację lub śniadanie,ale czasem można pozwolić sobie na parówki u mnie akurat berlinki z papryką, które zrobiłam tak jak schabowy, czyli namoczyłam w jajku , obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam.Prosto, szybko i smacznie. parówki jajka sól, pieprz bułka tarta Z parówek zdjąć osłonkę, przekroić na połowę.Obtoczyć w jajku [roztrzepanym razem z przyprawami
Moje domowe kucharzenieTomahawk wieprzowy to kotlet schabowy z kością i „przyległościami”. Najlepiej przygotować go na patelni, najlepiej żeliwnej. 2 tomahawki wieprzowe, 3 gałązki rozmarynu, 6 ząbków czosnku, sól, pieprz, 3 łyżki masła, olej, 4 ząbki czosnku pokroić w cienkie plasterki. Gałązkę rozmarynu podzielić na drobne kawałki. Każdy kotlet obłożyć plasterkami czosnku i rozmarynem. Oprószyć pieprzem. Odstawić na minimum 2-3 godziny
królestwo garówSurówka z kiszonej kapusty to klasyczny dodatek do dań z rybą, kotletów schabowych, mielonych lub smaczna przekąska do schrupania solo. Jest smaczna, zdrowa z mnóstwem witaminy C i bardzo łatwa w wykonaniu. składniki na 4 porcje 500 g kiszonej kapusty 1 duża marchew 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka cukru kryształu czarny pieprz
Smakowite Daniagroszek ptysiowy, prażone pestki dyni lub słonecznika. Pomysły na przekąski… – Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu – Patison al’a schabowy – Domowe pieczywo czosnkowe – Czosnkowe supełki – Krakersy z pastą serowo-czosnkową
Kulinarne S.O.S.groszek ptysiowy, prażone pestki dyni lub słonecznika. Pomysły na przekąski… – Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu – Patison al’a schabowy – Domowe pieczywo czosnkowe – Czosnkowe supełki – Krakersy z pastą serowo-czosnkową
Kulinarny S.O.S.Kotlety z piersi kurczaka panierowane w płatkach drożdżowych są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych kotletów schabowych obtoczonych w bułce tartej. Płatki drożdżowe nieaktywne to bezpieczne dla zdrowia (i kobiet w ciąży) nieaktywne drożdże (zwykłych drożdży nie wolno jeść na surowo), które mają delikatny zapach i smak. Są bogate w wiele witamin i minerałów, zawierają: witaminy z grupy
Di gotuje