początek pieczarki w cieście..Robiąc kurczaka zostało mi kleiwa....i postanowiłam je wykorzystać do pieczarek...były bardzo smaczne...najlepsze na ciepło..Takie pieczarki można zrobić również w panierce jak schabowe...najpierw maczane w jajku, a potem w bułce tartej..lub w cieście naleśnikowym.. pieczarki kleiwo panierka american crispy chicken Kleiwo : Na 1 l roztworu potrzeba 200 g mieszanki .Odmierzoną
Moje domowe kucharzenieżadnego zapraszania i zachęcania [ również dziękuję]...Wyświetleń w kwietniu było ogółem 130 450 .. Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania. 10 najbardziej oglądalnych wpisów w kwietniu: Schabowy wg Magdy Gessler Gulasz z żołądków Miód z kwiatów mleczu Biała kiełbasa z cebulą Barszcz biały wielkanocny Sałatka z pieczarek Ciasto miodowe z masą budyniową Bigos wg Ewy Wachowicz Wielkanocne bułeczki
Moje domowe kucharzenieWyświetleń w czerwcu było ogółem 118 008 .. Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów.. Najbardziej oglądalne wpisy w czerwcu: Kompot z truskawek Schabowy wg Magdy Gessler Bounty Placki ala pizza Pieczone ziemniaki Mięsko na kanapki Surówka -2 kolory Gofry bez mleka Szaszłyki
Moje domowe kucharzenieketchup z majonezem. Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach tarki. Do startej marchewki dodajemy chrzan oraz majonez. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Kotlety Sojowe a’la schabowy, należące do linii produktów sojowych Sante, produkowane są z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej niemodyfikowanej genetycznie, pochodzącej od certyfikowanych dostawców. Są w 100% produktem roślinnym, naturalnym - w procesie produkcji
Emcia PichciOstatnio było bardzo słodko na blogu, dlatego dla przełamania słodyczy mam dla Was przepis na pyszny obiad. Bitki schabowe duszone w kapuście kiszonej z papryką. Wspaniale smakują z dodatkiem młodych ziemniaczków i koperku. Polecam... Składniki: 700g schabu bez kości, 500g kiszonej kapusty, 2 cebule, 1/2 czerwonej papryki, 1 i 1/2 szklanki bulionu, łyżka
Z miłości do słodkościsojowego jasnego · papryka czerwona · sól, pieprz · oliwa z oliwek Przygotowanie: Kotlety schabowe dość cienko rozbić, przyprawić i odstawić na 30 minut do lodówki. Nadziać śliwką. Zrolować ściśle. Obwinąć dokładnie szynką. Jeśli rolady nie będą się dobrze trzymać można zabezpieczyć je wykałaczkami. Naczynie
Mania Gotowaniacebulę kroimy w kosteczkę. Oliwki przekrajmy na połowę. Podsmażamy na patelni, do momentu aż papryka i bakłażan zmiękną, a cebula się zaszkli. Przyprawiamy pieprzem i solą. Na kotlety schabowe nakładamy podsmażonego z papryką i cebulą bakłażana, dwa plasterki sera feta oraz kilka oliwek. Zwijamy dość ciasno, owijamy dokładnie szynką i spinamy wykałaczkami aby nadzienie nie wypłynęło
Mania Gotowaniaschabu około 4 łyżki suszonej żurawiny 4 grubsze plastry sera camembert lub brie zioła prowansalskie łyżka sosu sojowego jasnego papryka czerwona sól, pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: Kotlety schabowe dość cienko rozbić, przyprawić i odstawić na 30 minut do lodówki. Nadziać żurawiną i serem. Zrolować ściśle. Naczynie żaroodporne posmarować na dnie oliwą, ułożyć w nim przygotowane rolady. Piec
Mania Gotowaniaziś pomysł na obiad, a raczej mięsko do obiadu. Łatwe w wykonaniu, fantastyczny w efekcie końcowym i odmienne od pospolitego schabowego. Czytaj więcej
Farmażonydeserem pojawia się na stole (te skrzaty muszą być na usługach w jej kuchni). <Niestety zdjęcia mięsa nie są zbyt piękne, ale uwierzcie mi warto!> Składniki: mięso schabowe (u mnie 4 plastry - kotlety) śmietanka 30% zupa cebulowa (taka w proszku) cebulka prażona Skworcu ziemniaki brukselka przyprawa do ziemniaków kilka łodyżek rozmarynu oliwa Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy
Brzuszki Łakomczuszkisytość na 3-4h, potem robię się głodna, biorąc pod uwagę zasadę 5 posiłków w ciągu dnia jest to bardzo dobre; M. (mój M! człowiek - McDonald's, człowiek - schabowy ociekający tłuszczem) chodzi i mówi - "Od tego nie można schudnąć bo jest za dobre." Minusy: ciągle stoję w kuchni i gotuję - przyznam, że mam już tego dość, nie mniej jeśli
Brzuszki Łakomczuszkidobrych steków wcale nie jest trudne. Trzeba kupić kilka plastrów wołowiny, zamarynować ją i wrzucić na patelnię grillową. Częstym błędem jest rozbijanie mięsa tłuczkiem – to co sprawdza się przy schabowych, nie jest najlepsze dla wołowiny. Przekładamy steki na parę minut do piekarnika i gotowe. Żadna filozofia :) Czytaj dalej
Gotuj z Misiempełną dowolność. Można ją zrobić z mięsem, rybą, kiełbasą, boczkiem, warzywami, grzybami… ciekaw jestem jak smakowałaby z czekoladą;-) Ze względu na tę różnorodność uważam ją za niezłą alternatywę dla schabowego. Czytaj dalej
Gotuj z Misiempowoli! W zimie najlepsze są ciepłe przekąski. Pieczone ziemniaczki będą "solo" idealną ciepłą przekąską na imprezę, ale mogą również być podane na obiad, np. ze "zwykłym schabowym". Czytaj dalej
Kraina Tysiąca SmakówPrzygotowanie: 1. Kalarepki obieramy ze skórki i ścieramy na grubych oczkach tarki. Koperek siekamy. 2. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polecam zarówno do schabowego, jak i do potraw z grilla ;) Jeśli chcesz być na bieżąco z przepisami pojawiającymi się na blogu, zachęcam do polubienia funpage
Kraina Tysiąca Smaków