jest kuchnia. Skwierczący tłuszcz, kolorowe i aromatyczne przyprawy, uciekające ziarnka pieprzu, drażniąca w nos ostra papryka, przyjemne ciepło pary znad garnka... Ale chyba najistotniejszą rolę odgrywa efekt końcowy. ROLADKI SCHABOWE Z SEREM A'LA KEBAB (autorstwo własne;) 5 plastrów schabu 10 plastrów żółtego sera przyprawa kebab-gyros masło do smażenia Mięso rozbiłam. Z obu stron obficie oprószyłam przyprawą
W kuchni Karmel-itkiposypuję przyprawą do ryby, skrapiam sokiem z cytryny i zostawiam na kwadrans w lodówce. Panieruję je w jajku, obtaczam w mące, znów w jajku, potem w bułce. Smażę jak schabowe. Osączam z tłuszczu na ręczniczku papierowym. Warzywa kroje w słupki, układam warstwami wraz z rybą. Wszystkie składniki zalewy zagotowuję i wystudzam. Chłodną zalewą zalewam przygotowaną rybę z warzywami. Zostawiam
W kuchni Karmel-itkisera. Panieruję ser najpierw w jajku, potem mieszance z mąki i bułki tartej, znów w jajku i znów w bułce. Tak przygotowane sery smażę na patelni, jak schabowe, z obydwóch stron na złoty kolor. Osączam delikatnie z tłuszczu papierowym ręczniczkiem i od razu podaję. Najlepiej pasuje żurawina i frytki, których nie ma u mnie na zdjęciu. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel
W kuchni Karmel-itkiktóre widać na zdjęciu. Składniki: pierś z kurczaka sól pieprz bułka tarta wiórka kokosowe 1 jajko mąka pszenna olej kokosowy Biooil Wykonanie: To nic innego jak kotlet w stylu schabowy. Na jeden płaski talerz wsypujemy troszkę mąki, do drugiego głębokiego wbijamy jajko, które musimy roztrzepać, a do trzeciego talerza wsypujemy bułkę tartą i wiórka kokosowe, ma być pół na pół
Blondynka Gotujesię diabelnie ostra. Miłośnikom mniej ognistych klimatów radzę obtoczyć mięso w słodkiej, mielonej papryce, albo wymieszać ją z węgierską chociaż pół na pół. Zobacz też przepis na delikatne Roladki schabowe z serkiem i Roladki z sercem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaZaskakuje mnie fenomen schabowego. Tudzież fileta z kurczaka. Zadziwia, że to jedno z najczęstszych dań goszczących na polskich stołach, niekwestionowaną pozycję lidera utrzymuje również we wszelkiego rodzaju barach, restauracjach, pubach i ofertach obiadowych na telefon. Nie to, że bym miała coś przeciw kotletom. Skądże. Też je lubię. Aczkolwiek bywam niepocieszona, gdy głosowanie rodzinne decyduje o wyborze "bitego kotlecika
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaRoladki ze schabu nadziewane żółtym serem i kremem chrzanowym. Taka smaczna odmiana dla zwykłego schabowego. składniki: 6 plastrów schabu 120 g sera żółtego sól z pieprzem Kamis 1 jajko 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu tartego do panierowania bułka tarta olej do smażenia Schab rozbić tłuczkiem. Z obu stron posolić i popieprzyć. Majonez wymieszać z chrzanem. Ser żółty
Monia miesza i gotujeSkładniki: 5-6 kotletów schabowych cebula 3 ząbki czosnku 0,5 kg pieczarek 2 łyżki śmietany 18% mąka do zagęszczenia sosu 0,5 litra bulionu pieprz, sól papryka słodka olej do smażenia Wykonanie: Kotlety rozbijamy na plastry o średniej grubości. Posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką. Smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety przekładamy do garnka i zalewamy bulionem . Pieczarki
Czerwona Porzeczkaprzepadam za tradycyjnym schabowym, dlatego szukam ciągle pomysłów na inny sposób podania ;) No i znalazłam, na stronie tanio-szybko-smacznie bardzo fajny pomysł na sos myśliwski. Zachęcam do spróbowania, bo ma bardzo fajny aromat ;) Smacznego!:) Składniki: 7-8 sztuk kotletów ze schabu cebula 5-6 sztuk ogórków kiszonych 0,5 litra bulionu 4 plasterki boczku dwie garście suszonych grzybów przyprawa
Czerwona Porzeczka4.8 / 5 ( 6 votes ) Jednogarnkowiec a’la Strogonow Strogonowa znają prawie wszyscy. Jest to pyszny gulasz, jeden z tych wiecznie żywych klasyków, które łatwo adaptują
Ogrodnik w podróżyDo przygotowania potrzebujemy: Schab- 700g- 8 plastrów Boczek plastry- 120g Cebula- 100g Ogórek kiszony- 100g Papryka- 100g Śmietana 30%- 100ml Ser żółty- 100g Musztarda- 50g Masło
serzmiesemA co to? A co to? A schabik na chlebku zapiekany pod beszamelem Danie jest super, ale… robiłam go tak dużo razy, że muszę napisać
Smaki Na Talerzu