panierować ich w bułce tartej, tak jak to jest w większości przepisów, a do ich wykonania użyłam zwykłej tortowej mąki. Po upieczeniu są chrupiące, idealne zarówno do klasycznego schabowego, jak i wszelkiego rodzaju sosów. Kuleczki ziemniaczane Składniki: 400 g ziemniaków (waga po obraniu) 1 łyżka masła 1 łyżka mleka około 120 g mąki pszennej sól Dodatkowo: mąka pszenna do obtoczenia
PatiGotujeSchabowe inaczej, bez panierki i bez sosu. Przepis został zaczerpnięty z jednego z blogów kulinarnych, jednakże efekt przede wszystkim zdjęciowy jest zupełnie inny. Wstawiłam zdjęcia potrawy takiej jaka w rzeczywistości jest, bez żadnych poprawek kolorystycznych (filtry etc.). Wygląd warzywny może odstraszać, ale smakował wybornie. Przy okazji jedzenia mięsa możemy jeść przecież zdrowo. Składniki na schab duszony z warzywami (3 porcje
Karola gotujeObiad, z ziemniaków i mięsa do sałatki mogę mieć, obiadu bez sałatki czy surówki...NIGDY! Pamiętam jak ładnych parę lat temu pojechałam do moje koleżanki i ta do schabowego i ziemniaków, na moje pytanie"gdzie surówka", podała mi musztardę....O nie, nie. My w domu tak nie jemy i tego się trzymam do dziś. Ta sałatka może stanowić samodzielne danie
Gosia gotujepropozycja dla zastąpienia tradycyjnych ziemniaków lub tradycyjnego puree z ziemniaków na ziemniaczki z jarzynkami. Ziemniaczane puree będzie pasować do każdego dania, do którego podawaliście zazwyczaj tradycyjne ziemniaki: kotlety schabowe, kotlety mielone czy też bitki wołowe. Z poniżej podanych ilości przygotowałam puree dla czterech osób: dwójki dorosłych i dwójki dzieci. Składniki... Więcej The post Ziemniaczane puree z jarzynkami appeared first
Magiczny Garnekwyobrazić sobie wiosenne obiady bez młodej kapusty z koperkiem podanej z nowymi ziemniaczkami. Przygotowałam tradycyjną wersję, czyli z koperkiem, zasmażką i cebulką. Do takiego duetu pasują np. kotlety mielone, schabowy czy jajko sadzone. Pomysłów jest wiele, dzisiaj więc podzielę się przepisem na młodą kapustę na gęsto. Jest pyszna! Młoda kapusta na gęsto z koperkiem / 4 porcje Składniki: 1 główka
Moja smaczna kuchniaDziś na blogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli prosty, szybki bezmięsny dodatek do obiadu lub kolację. Składniki: 3 duże kulki mozzarelli 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz Wykonanie: Mozzarellę osączyć
magiczna kuchnia KasiSchabowy po raz kolejny... schab, polędwica vegeta do mięs mąka bazylia suszona jajka + troszkę śmietany bułka tarta Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem z przyprawą i śmietaną.Bułkę tartą wymieszać z bazylią.Kotlety obtoczyć w mące,namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej.Usmażyć na rumiano z obu stron
Moje domowe kucharzenieProponujemy kotlety schabowe w innym wydaniu. Zamiast panierki delikatne ciasto drożdżowe a kotlety zamiast na patelni pieczone w piekarniku. Składniki: -plastry schabu -sól, pieprz naturalny -papryka słodka i chili -curry -suszona cebula i czosnek granulowany Na ciasto ( porcja na 2 kotlety ): -1/2 dkg drożdży -1/4 łyżeczki cukru -100 ml ciepłego mleka -przyprawy j. w. oraz
Maminek kulinarnyKlasyk nad klasykami, kotlety mielone. Znacznie bardziej smakują mi z mizerią czy z buraczkami niż schabowy. Do tego ziemniaczki, najlepiej z koperkiem i mamy pyszny obiad! Do kotletów mielonych można dodać również ulubione warzywa jak cukinia, brokuły, kukurydza itp. Zamiast bułki tartej na panierkę można wykorzystać np. płatki owsiane, a kotlety, aby były bardziej fit, upiec w piekarniku. Ja jednak
Moja smaczna kuchniaBitki schabowe w sosie myśliwskim to danie, które zachwyci każdego, bez wyjątku. To tylko schab, ale sos myśliwski czyni z niego danie w iście królewskiej stylu. Syte, pyszne, a obiad masz zapewniony na kilka dni. Smak leśnych grzybów, przełamany kiszonymi ogórkami, po prostu palce lizać! Zapraszam do przepisu! Składniki: 1 kg schabu 30-40 g suszonych borowików 4 łyżki mąki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeżeli znudziły się Wam piersi kurczaka przygotowane w ten sam sposób, co kotlety schabowe, to zachęcam do zastąpienia bułki tartej - ziarnami słonecznika. Piersi kurczaka z taką panierką będą bardzo sycące :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie ziaren słonecznika (co najmniej 200 g) 2 jajka sól, pieprz olej do smażenia Piersi umyć, osuszyć, rozkroić i za pomocą tłuczka rozbić
Ugotowaćrozgrzany tłuszcz i smażyć aż się zeszkli. Należy smażyć pod przykryciem, wtedy ładnie się udusi. Dodać przyprawy i poddusić jeszcze chwilę. Podawać na ciepło. Idealnie smakuje z tradycyjnym schabowym i ziemniaczkami jak również jako oddzielne danie. Smacznego
Ze smakiem bez glutenu