Proponujemy kotlety schabowe w innym wydaniu. Zamiast panierki delikatne ciasto drożdżowe a kotlety zamiast na patelni pieczone w piekarniku. Składniki: -plastry schabu -sól, pieprz naturalny -papryka słodka i chili -curry -suszona cebula i czosnek granulowany Na ciasto ( porcja na 2 kotlety ): -1/2 dkg drożdży -1/4 łyżeczki cukru -100 ml ciepłego mleka -przyprawy j. w. oraz
Maminek kulinarnyKlasyk nad klasykami, kotlety mielone. Znacznie bardziej smakują mi z mizerią czy z buraczkami niż schabowy. Do tego ziemniaczki, najlepiej z koperkiem i mamy pyszny obiad! Do kotletów mielonych można dodać również ulubione warzywa jak cukinia, brokuły, kukurydza itp. Zamiast bułki tartej na panierkę można wykorzystać np. płatki owsiane, a kotlety, aby były bardziej fit, upiec w piekarniku. Ja jednak
Moja smaczna kuchniaBitki schabowe w sosie myśliwskim to danie, które zachwyci każdego, bez wyjątku. To tylko schab, ale sos myśliwski czyni z niego danie w iście królewskiej stylu. Syte, pyszne, a obiad masz zapewniony na kilka dni. Smak leśnych grzybów, przełamany kiszonymi ogórkami, po prostu palce lizać! Zapraszam do przepisu! Składniki: 1 kg schabu 30-40 g suszonych borowików 4 łyżki mąki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeżeli znudziły się Wam piersi kurczaka przygotowane w ten sam sposób, co kotlety schabowe, to zachęcam do zastąpienia bułki tartej - ziarnami słonecznika. Piersi kurczaka z taką panierką będą bardzo sycące :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie ziaren słonecznika (co najmniej 200 g) 2 jajka sól, pieprz olej do smażenia Piersi umyć, osuszyć, rozkroić i za pomocą tłuczka rozbić
Ugotowaćrozgrzany tłuszcz i smażyć aż się zeszkli. Należy smażyć pod przykryciem, wtedy ładnie się udusi. Dodać przyprawy i poddusić jeszcze chwilę. Podawać na ciepło. Idealnie smakuje z tradycyjnym schabowym i ziemniaczkami jak również jako oddzielne danie. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuindyka rozkroić na dużą płachtę, najlepiej robić to "na okrągło", dochodząc na koniec krojenia do środka piersi. Rozkrojone mięso rozłożyć na płasko i rozbić tłuczkiem tak jak na schabowe. Rozbite mięso potraktować solą i pieprzem oraz posmarować miękkim masłem. Na mięso rozsmarować usmażony szpinak, na szpinak położyć plastry boczku oraz pomidory. Szpinak powinien być rozsmarowany na nie więcej niż
Ze smakiem bez glutenuWykwintne danie, doskonałe jako dodatek do mięsa. Kapusta jest lekko słodka, lekko kwaśna i ma lekki posmak wina. Idealnie sprawdza się ze zwykłym schabowym i wszelkimi mięsami pieczonymi lub smażonymi bez sosu. Przepis jest prosty w wykonaniu a jego wykonanie zajmuje około 30 minut. Składniki: ok. 1 kg czerwonej kapusty 1 duża szalotka lub czerwona cebula 1 szkl
Ze smakiem bez glutenuPyszne roladki z suszonymi pomidorami i serem korycińskim, idealne na niedzielny obiad. Moja rodzina uwielbia takie roladki. Składniki: 4 kotlety schabowe bez kości 100 gram sera korycińskiego z czarnuszką Pomidory suszone w zalewie z ziołami ok.12 sztuk 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej Słodka i ostra papryka Sól,pieprz Bułka tarta do panierowania 1 jajko Olej do smażenia Sposób przygotowania: Plastry
Bajeczna KuchniaPyszny pomysł na odmianę schabowych. Tym razem schowałam je pomiędzy warstwy ciasta francuskiego, pieczarek i szpinaku. Nieskromnie powiem, że wyszedł rewelacyjny. Mięso jest kruche i delikatne. 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 500 g schabu wieprzowego 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 100 g sera feta 150 g pieczarek 1 cebula Sól Pieprz Słodka czerwona papryka
VioletoweKucharzeniedawno sypnęło śniegiem, zapragnęłam na obiad zjeść coś naprawdę konkretnego i sycącego. Coś, co mnie rozgrzeje i wywoła uśmiech na twarzy. O ile dla Męża byłby to porządny schabowy, tak dla mnie zdecydowanie porcja makaronu w doborowym towarzystwie spełnia się doskonale. Nie wiem czy wiecie, ale makaron mogłabym jeść codziennie. Staram się jednak podchodzić do niego z rozsądkiem, ale weź
Kuchnia w czekoladziedosłownie 30 minut. Taka wygoda, a i dostępność składników sprawia, że chow mein przyrządzam często. Najczęściej gotuję je z kurczakiem. Zdarza się jednak, że przyrządzam je z łososiem lub schabowymi . Zaletą chow mein jest niewątpliwie dowolny wybór warzyw. Praktycznie można wykorzystać warzywa jakie ma się akurat w lodówce. Zawsze mam paczkę mrożonych warzyw i takie użyłam w przepisie poniżej. Jeśli
codojedzeniakulturze mięsożernej, wieprzowina jest więc naturalnym składnikiem naszej diety od zarania dziejów. Mimo różnych opinii na temat wpływu mięsa na nasz organizm, wielu z nas nie wyobraża sobie chociaż schabowego raz w tygodniu na obiad. Prawda? Artykuł Wieprzowina – zdrowa i łatwa w przyrządzeniu pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE