schabowy w sosie - 658 przepisów (strona:15/44)

Schabowe roladki z suszoną śliwką 259

Schabowe roladki ze śliwką Pyszne danie, które polecam nie tylko na świąteczny obiad. Idealne połączenie wieprzowego mięsa z suszoną śliwką i wędzonym boczkiem. Te roladki zachwycają nie tylko wspaniałym smakiem ale i cudownym aromatem.   Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 15 – 20 suszonych śliwek 5 cienkich plastrów boczku wędzonego sól, pieprz, majeranek 300 ml gorącej wody lub bulionu(...)dusimy na niewielkim ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas obracając roladki *** *** Po tym czasie, powstały sos doprawiamy do smaku i zaciągamy mąką lub śmietanką. Roladki przed podaniem możemy posypać posiekaną, zieloną pietruszką *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Polonezy – faszerowane roladki schabowe   Artykuł Schabowe roladki z suszoną śliwką pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PIWIE 611

SUSZONYMI POMIDORAMI Pyszne i wyjątkowe danie, inne niż tradycyjny schab w sosie. Najczęściej robię je w niedzielę, lub na specjalne okazje, bo zawsze wszystkim smakuje, a w dodatku schab w tej wersji przygotowuje się błyskawicznie i jak dla mnie jest smaczniejszy i zdrowszy, niż tradycyjny kotlet schabowy smażony na głębokim tłuszczu :) SKŁADNIKI (4 porcje) Ok.  700 g schabu

Calzonella.com
Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki 571

curry 2 łyżeczki ostrej papryki z OWOCOWEGO RAJU  (tutaj) Sól Pieprz 2 jajka Sos: 1 mały jogurt naturalny 3 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka oregano 2 ząbki czosnku Filet z kurczaka kroimy na płaty ( jak na schabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego

VioletoweKucharzenie
Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym 279

pieprzem. Po 4-5 minutach dodajemy koperek i wrzucamy pulpeciki, aby się podgrzały w sosie. Podajemy z ziemniaczkami, puree, kaszą lub makaronem – co lubimy. Zobacz także: Placuszki z dyni (dyniowe pancakes) Dynia to królowa jesieni. Nie każdy za nią przepada, jednak ... Świąteczna pieczeń schabowa z żurawiną Na uroczysty obiad z okazji pierwszego lub drugiego dnia Świ... Kedgeree - jednogarnkowa potrawka

Poezja smaku
Specjalnie po chińsku. Kurczak w trzech smakach czyli chińczyk po polsku. 326

ząbki czosnku, odrobinę imbiru oraz wrzuciłam te same ostre specyfiki. Kiedy warzywa były miękkie wystarczyło zagęścić sosy mąką i gotowe. Niestety nie doszłam jeszcze jak w naszej knajpce przygotowują pyszną, chrupiącą panierkę do mięsa - dlatego mojego chińczyka podaję z typowo polskim kotletem "schabowym" z piersi kurczaka ;) Tyle tylko, że do przyprawienia mięsa oprócz soli i pieprzu używam sproszkowanego kokosa, żeby

Kuchnia po mojemu
Chrupiace, panierowane kotleciki z boczniakow 177

może jakieś inne. Naturalnie odparły, że z mięsa...  Przygotowałam więc dwie wersje i co się okazało? Grzybowe zniknęły, schabowe zostały!!! Chrupiące, panierowane kotleciki z boczniaków 250 g małych boczniaków, lub dużych porwanych na kawałki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 2 łyżki wody po 1 łyżce mąki i startego sera typu Bursztyn 1/2 łyżeczki wędzonej papryki bułka tarta

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wieprzowina z warzywami- pork with vegetables 194

dzisiaj zapraszam Was do kuchni tajskiej na wieprzowinę z warzywami . A do tego - obiad jest  ekspresowy .Zapraszam Składniki:4 kotlety wieprzowe ( schabowe )1 cebula czerwona1 brokuł2 czerwone papryki3 ząbki czosnku1 łyżeczka imbiru2-3 łyzki sosu sojowego1 op małej kukurydzy - baby corn2-3 łyżki oleju orzechowego lub roślinnego  Wykonanie:Rozgrzewamy na woku olej wrzucamy pokrojony w paseczki schab

Smaki Edyty
Bitki wieprzowe 153

mnie jedna, nieduża, na dwa kotlety) mąka do posypiania + 1 płaska łyżeczka do zagęszczenia sosu 1 łyżeczka z kopką śmietany łyżka masła sól pieprz 1/2 łyżeczki otartej bazylii Mięso myjemy, czyścimy z ewentualnych błonek i cienko rozbijamy tłuczkiem (jak na schabowe ) Rozbite mięso oprószamy mąką z obu stron Cebulę obieramy i drobno kroimy Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy(...)wrzącą dolewamy do mięsa w takiej ilości, żeby zakryła kotlety, dodajemy pokrojoną cebulę i łyżkę masła, doprawiamy - dusimy pod przykryciem ok. 20-25 minut Po tym czasie zagęszczamy sos: wlewamy do kubeczka łyżeczkę śmietany i dodajemy mąkę - mieszamy, po czym dolewamy trochę sosu spod mięsa i jeszcze raz dokładnie mieszamy sprężynką. Zagotowujemy chwilę ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Zjadłam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Schabowy z warzywami 195

temperaturze 150   °C. 4. Zetrzeć na tarce marchewkę i pietruszkę. 5.Posiekać cebulę. 4. W połowie pieczenia kotlet schabowy posypać warzywami. 5. Obrać ugotowane ziemniaki, pokroić w talarki i posypać koperkiem. 6. Pokroić sałatę - można dodać gotowego sosu do sałatek lub przyrządzić z cytryną, koperkiem i pieprzem ziołowym. Smacznego

Kuchenne innowacje
Schabowe pod pierzynką 149

Schabowe w innej wersji niż tradycyjne. Pod pierzynką z warzywami są fajną alternatywą dla kotletów w panierce. 3 kotlety schabowe 1 papryka 8 pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych 1 cebula czerwona 1/2 kulki mozzarella 1/3 bakłażana 1 łyżka sosu pomidorowego sól, pieprz bazylia, oregano suszone oliwa natka pietruszki Kotlety rozbijam, solę, pieprzę, doprawiam bazylią i oregano odstawiam na 30 minut

wesoła kuchnia
Schab faszerowany podgrzybkami 230

każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam Schab faszerowany podgrzybkami z surówką z włoskiej kapusty, z porem, marchewką, jabłkiem i sosem majonezowo-jogurtowym. Smacznego!   The post Schab faszerowany podgrzybkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schabowe jajko 192

rozsmarować musztardę   położyć  jajko . Zwinąć w rulon zabezpieczyć wykałaczką. -  Obsmażyć z każdej strony   -  Do podsmażonych schabowych dodać pokrojone pieczarki ,cebule ,seler - Podlać szklanką bulionu lub wody , przykryć .Dusić ok 20 minut. - Uduszone warzywa zmiksować . Sos doprawić według uznania .    Podawać z makaronem ,ryżem lub kasą  i koniecznie surówka

Eli Gotowanie
Kotlety po mediolańsku 231

Uwielbiam tradycyjne schabowe, jednak czasem lubię podać je w wyjątkowy sposób. tym razem połączyłam mięso z warzywami i ziołowo-winnym sosem. Do dania podałam  długoziarnisty Ryż Halina, który dostałam do testowania ze strony Mama na zakupach. Przygotowany jednak w szczególny sposób... Składniki:500g schabu wieprzowego bez kości, 2 marchewki, 200g selera naciowego, 3 cebule, łyżka

Z miłości do słodkości
WEGAŃSKIE kotlety brokułowe na bazie tofu 168

polskim schabowym...A więc, Moi Drodzy, czas najwyższy to zmienić i, nawet jeśli nie jesteście na diecie bezmięsnej, wypróbować TE kotlety. Mój tato nawet nabrał się, że jest w nich mięso, ale ciii! :)) KOTLETY BROKUŁOWE Z TOFU (WEGAŃSKIE) bazowałam na tym przepisie // 7 kotletów ~kostka (180g) tofu - u mnie naturalne ~250g brokuła ~1/2 szklanki płatków owsianych ~łyżka ciemnego sosu sojowego

chili & sugar
Męski schabowy 167

połowa uwielbia taki obiadek , nawet codziennie , zapraszam do wypróbowania , może i tobie zasmakuje . Składniki  4 kotlety schabowe ( grubość według uznania ) 2 ząbki czosnku  1 cebula  1 łyżeczka pieprzu  sól ( według smaku )  1 łyżeczka papryki  3 łyżki sosu teriyaki  bułka tarta  2 jajka  olej do smażenia  Wykonanie  Nasze kotlety rozbijamy

Mój Smak