schabowy gotowany - 500 przepisów (strona:8/34)

Ryż z warzywami i schabowym 318

danie i myślę że polubicie taki obiad. Ryż podałam ze schabowym- przepis na pyszny schabowy znajdziecie tutaj i tutaj. Kochani polecam i zaczynamy: Składniki:2 marchewki4-5 liści kapusty pekińskiej1 szkl ryżu długoziarnistegosól, pieprzszczypior 2-3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie :Gotujemy ryż- według instrukcji na opakowaniu.Na patelni lub woku rozgrzewamy olej, i podsmażamy marchewkę pokrojoną w słupki- około

Smaki Edyty
Schabowe roladki ze szpinakiem 143

czas temu spróbowałam pierwszy raz szpinaku, po prostu się w nim zasmakowałam , więc tym razem zapraszam na bardzo fajne roladki schabowe ze szpinakiem , bardzo fajnie sprawdzają się na niedzielne obiady z rodzinną , zapraszam do wypróbowania i życzę miłego gotowania . Składniki ( dla 6 osób )  8 plasterków schabu  1 czerwona cebula  3 ząbek czosnku  sól  pieprz

Mój Smak
Sałatka pieczarkowa z porem 2392

sałatka jest smaczna sama w sobie, ja lubię ją również jako dodatek do sznycla drobiowego lub schabowego. Składniki: 60 dag pieczarek 1 duży por 4 średnie ogórki kiszone 4 jajka 2 - 3 łyżki majonezu sól pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie do gotowania pieczarek) Przygotowanie: Pieczarki jeśli są małe to tylko umyć, większe przed umyciem oczyścić z pierścieni

Kuchcik gotuje
Flaczki 171

ząbki czosnku-sól do smakuoraz opaloną cebulę.   Kiedy mięso z kości schabowej jest ugotowane wyciągamy ją z rosołu.Odławiamy też warzywa.Marchewkę zostawiamy i kroimy ją w kostkę a następnie dodajemy do rosołu.Do rosołu wsypujemy też flaczki.   Gotujemy ok. 30 minut.   Dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawę do zup do smaku.Dosypujemy pieprz

Maminek kulinarny
bigos z białą i chrzanową musztardą 166

Prymat grzyby suszone zalać wodą i moczyć kilka godzin kapustę kiszona jak jest za mocno kwaśna wypłukać w wodzie kości schabowe zagotować i zebrać cedzakiem szumy włożyć drobniej pokrojoną kapustę, liście i ziele, wlać z wodą grzyby i gotować aż mięso będzie odchodzić od kości kości wyjąć i obrać mięso, włożyć do kapusty łopatkę pokroić w kostkę

W Mojej Kuchni Lubię
Schabowy z Mozzarellą 151

Smaczny domowy obiad! Składniki: -kasza jaglana - fasolka szparagowa - schab - Mozzarella - oliwki zielone Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolkę gotujemy 20 minut, w osolonej wodzie

SMYKWKUCHNI
Młoda kapusta z koperkiem do obiadu 120

zapewniam , że sama smakuje równie wybornie jak ze schabowym... polecam. Składniki: 1 średnia główka kapusty 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku 2 ząbki czosnku 100 g masła sól i pieprz do smaku opcjonalnie słodka śmietana Sposób przygotowania: Kapustę umyć, zszatkować i przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i gotować prawie do miękkości. Zdjąć pokrywkę i odparować nadmiar wody, dodać

Gosia gotuje
Kotlety nie schabowe, czyli kotleciki jajeczne 178

Pierwszy post - więc się przedstawię. Jestem Iza :)16 letnia miłośniczka fotografowania, gotowania i robienia wszystkiego co ciekawe/dziwne i interesujące.Co jeszcze? Najważniejsze chyba wiecie.A po co

Czarnawisienka
Schab zapiekany z dodatkami 479

mięso ze schabu, a do głowy przychodzi pomysł tylko ze schabowym w roli głównej, dodatkowo farsz może posłużyć do okraszenia młodych ziemniaczków, które akurat teraz królują na stole Post Schab zapiekany z dodatkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Nie ma jak u mamy. Kuchnia polska. 241

grzance) zupy (np. chłodnik z owoców lasu, zupa rybna pikantna) mięsa i ryby (np. medaliony cielęce z borówkami, kotlety schabowe zapiekane z winem) dania mączne z ziemniaków i z kasz (np. jajka zapiekane po wiejsku, babka ziemniaczana z gotowanych ziemniaków) dania z warzyw (np. surówka z ogórków wiosenna, marchewka glazurowana) słodkości, przetwory, nalewki (np. ciasto ze śliwkami, jałowcówka szlachecka

Brzuszki Łakomczuszki
Pasta jajeczna 224

blisko 160 sztuk rocznie na jedną osobę. Liczą się tutaj jednak tylko te jajka jedzone w postaci gotowanych na twardo lub miękko, jajek w koszulce, sadzonych czy jajecznicy. Gdyby doliczyć wszystkie jajka zużyte do wypieku ciasta, panierek do popularnych w Polsce schabowych to ich liczba prawdopodobnie dobiła by do około 250 jajek rocznie. Jajka są również idealną bazą do wszelkiego(...)jedynie nasza własna wyobraźnia. Składniki: 6 jajek 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka słodkiej musztardy 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Przygotowanie: Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą i gotujemy na twardo, tj. około 5 minut od zagotowania. Ugotowane jajka obijamy aby skorupka popękała i wkładamy do miski z zimną wodą. Zima woda wniknie poprzez pęknięcia na skorupce, dzięki czemu znacznie

Jacob Tastes
Kotlet panierowany w płatkach owsianych 136

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Pomysł na panierkę zaczerpnęłam (już baaaardo dawno) z jakiegoś programu telewizyjnego. Osobiście sprawdziłam ją na różnych kotletach: z

Di gotuje
Schab z pieczarkami pod beszamelową pierzynką 210

kotlety schabowe sól pieprz 15 dkg pieczarek oliwa z oliwek 250 ml mleka 20 g mąki pszennej 20 g masła 80 g tartego sera np. Emmentalera lub Raddamera 1 żółtko 2 łyżki sera Grana Padano Przygotowanie: kotlety myjemy, suszymy. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Przygotowujemy sos beszamelowy- masło rozpuszczamy w rondelku, stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle mieszając dolewamy mleko. Gotujemy

Luźna Kuchnia
Zapiekane ziemniaczki z kolendrą 110

zapiekane ziemniaczki z kolendrą. Warto wypróbować ten przepis gdy na obiad podajemy potrawę bez sosu typu: smażona ryba, kotlety schabowe. Propozycja prosta w wykonaniu a ziemniaki odmienione. Składniki: Dowolna ilość ziemniaków Olej Ziarna kolendry czosnek Masło Sól Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Obieramy i kroimy na połówki. Układamy w naczyniu do zapiekania. Każdego ziemniaka smarujemy olejem i posypujemy kolendrą wcześniej

Smaki Ewy
młody kapuśniak z gwiazdkami... 98

łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, makaron 2 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek, przyprawa do zup - do smaku kości schabowe zagotować w niedużej ilości wody i ją wylać, kości opłukać do garnka z kościami wlać 4 litry wody i gotować do miękkości, kości wyjąć na talerz, obrać mięsko i można dodać do zupy lub zostawić np. do farszu do wywaru dać

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania