danie i myślę że polubicie taki obiad. Ryż podałam ze schabowym- przepis na pyszny schabowy znajdziecie tutaj i tutaj. Kochani polecam i zaczynamy: Składniki:2 marchewki4-5 liści kapusty pekińskiej1 szkl ryżu długoziarnistegosól, pieprzszczypior 2-3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie :Gotujemy ryż- według instrukcji na opakowaniu.Na patelni lub woku rozgrzewamy olej, i podsmażamy marchewkę pokrojoną w słupki- około
Smaki Edytyczas temu spróbowałam pierwszy raz szpinaku, po prostu się w nim zasmakowałam , więc tym razem zapraszam na bardzo fajne roladki schabowe ze szpinakiem , bardzo fajnie sprawdzają się na niedzielne obiady z rodzinną , zapraszam do wypróbowania i życzę miłego gotowania . Składniki ( dla 6 osób ) 8 plasterków schabu 1 czerwona cebula 3 ząbek czosnku sól pieprz
Mój Smaksałatka jest smaczna sama w sobie, ja lubię ją również jako dodatek do sznycla drobiowego lub schabowego. Składniki: 60 dag pieczarek 1 duży por 4 średnie ogórki kiszone 4 jajka 2 - 3 łyżki majonezu sól pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie do gotowania pieczarek) Przygotowanie: Pieczarki jeśli są małe to tylko umyć, większe przed umyciem oczyścić z pierścieni
Kuchcik gotujeząbki czosnku-sól do smakuoraz opaloną cebulę. Kiedy mięso z kości schabowej jest ugotowane wyciągamy ją z rosołu.Odławiamy też warzywa.Marchewkę zostawiamy i kroimy ją w kostkę a następnie dodajemy do rosołu.Do rosołu wsypujemy też flaczki. Gotujemy ok. 30 minut. Dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawę do zup do smaku.Dosypujemy pieprz
Maminek kulinarnyPrymat grzyby suszone zalać wodą i moczyć kilka godzin kapustę kiszona jak jest za mocno kwaśna wypłukać w wodzie kości schabowe zagotować i zebrać cedzakiem szumy włożyć drobniej pokrojoną kapustę, liście i ziele, wlać z wodą grzyby i gotować aż mięso będzie odchodzić od kości kości wyjąć i obrać mięso, włożyć do kapusty łopatkę pokroić w kostkę
W Mojej Kuchni LubięSmaczny domowy obiad! Składniki: -kasza jaglana - fasolka szparagowa - schab - Mozzarella - oliwki zielone Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolkę gotujemy 20 minut, w osolonej wodzie
SMYKWKUCHNIzapewniam , że sama smakuje równie wybornie jak ze schabowym... polecam. Składniki: 1 średnia główka kapusty 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku 2 ząbki czosnku 100 g masła sól i pieprz do smaku opcjonalnie słodka śmietana Sposób przygotowania: Kapustę umyć, zszatkować i przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i gotować prawie do miękkości. Zdjąć pokrywkę i odparować nadmiar wody, dodać
Gosia gotujePierwszy post - więc się przedstawię. Jestem Iza :)16 letnia miłośniczka fotografowania, gotowania i robienia wszystkiego co ciekawe/dziwne i interesujące.Co jeszcze? Najważniejsze chyba wiecie.A po co
Czarnawisienkamięso ze schabu, a do głowy przychodzi pomysł tylko ze schabowym w roli głównej, dodatkowo farsz może posłużyć do okraszenia młodych ziemniaczków, które akurat teraz królują na stole Post Schab zapiekany z dodatkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujegrzance) zupy (np. chłodnik z owoców lasu, zupa rybna pikantna) mięsa i ryby (np. medaliony cielęce z borówkami, kotlety schabowe zapiekane z winem) dania mączne z ziemniaków i z kasz (np. jajka zapiekane po wiejsku, babka ziemniaczana z gotowanych ziemniaków) dania z warzyw (np. surówka z ogórków wiosenna, marchewka glazurowana) słodkości, przetwory, nalewki (np. ciasto ze śliwkami, jałowcówka szlachecka
Brzuszki Łakomczuszkiblisko 160 sztuk rocznie na jedną osobę. Liczą się tutaj jednak tylko te jajka jedzone w postaci gotowanych na twardo lub miękko, jajek w koszulce, sadzonych czy jajecznicy. Gdyby doliczyć wszystkie jajka zużyte do wypieku ciasta, panierek do popularnych w Polsce schabowych to ich liczba prawdopodobnie dobiła by do około 250 jajek rocznie. Jajka są również idealną bazą do wszelkiego(...)jedynie nasza własna wyobraźnia. Składniki: 6 jajek 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka słodkiej musztardy 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Przygotowanie: Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą i gotujemy na twardo, tj. około 5 minut od zagotowania. Ugotowane jajka obijamy aby skorupka popękała i wkładamy do miski z zimną wodą. Zima woda wniknie poprzez pęknięcia na skorupce, dzięki czemu znacznie
Jacob Tasteshttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł na panierkę zaczerpnęłam (już baaaardo dawno) z jakiegoś programu telewizyjnego. Osobiście sprawdziłam ją na różnych kotletach: z
Di gotujekotlety schabowe sól pieprz 15 dkg pieczarek oliwa z oliwek 250 ml mleka 20 g mąki pszennej 20 g masła 80 g tartego sera np. Emmentalera lub Raddamera 1 żółtko 2 łyżki sera Grana Padano Przygotowanie: kotlety myjemy, suszymy. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Przygotowujemy sos beszamelowy- masło rozpuszczamy w rondelku, stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle mieszając dolewamy mleko. Gotujemy
Luźna Kuchniazapiekane ziemniaczki z kolendrą. Warto wypróbować ten przepis gdy na obiad podajemy potrawę bez sosu typu: smażona ryba, kotlety schabowe. Propozycja prosta w wykonaniu a ziemniaki odmienione. Składniki: Dowolna ilość ziemniaków Olej Ziarna kolendry czosnek Masło Sól Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Obieramy i kroimy na połówki. Układamy w naczyniu do zapiekania. Każdego ziemniaka smarujemy olejem i posypujemy kolendrą wcześniej
Smaki Ewyłyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, makaron 2 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek, przyprawa do zup - do smaku kości schabowe zagotować w niedużej ilości wody i ją wylać, kości opłukać do garnka z kościami wlać 4 litry wody i gotować do miękkości, kości wyjąć na talerz, obrać mięsko i można dodać do zupy lub zostawić np. do farszu do wywaru dać
W Mojej Kuchni Lubię