schabowy gotowany - 500 przepisów (strona:17/34)

Schab w orientalnym sosie z makaronem soba 88

gotuje się w ten sposób...mam dwa produkty (makaron soba i schab) i robimy totalnego freestyla. W zasadzie to najważniejsze później są przyprawy i wcale nie chodzi o to, że im więcej, tym lepiej. Tak zabija się smak składników głównych, a nie o to tutaj chodzi. Raczej o balans, o nasz smak. Solimy prawie tyle co nic, dlatego piszemy...DOPRAWIAMY(...)SMAKU...i całe szczęście, bo co (?), jakby wszyscy mieli takie same gusta...a nie daj boże guściki??? Przyprawa 5 smaków jest rewelacyjna, polecamy Rafex   Składniki 2 kotlety schabowe p 150 g 200 g makaronu soba 4 dymki 1 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1/2 łyżki przyprawy 5 smaków 2 łyżki jagód goji 1 łyżeczka sambal

R'n'G Kitchen
Schab po góralsku 363

tradycyjnego schabowego. Nie, nie :) Tradycyjny schabowy też jest smaczny, uwielbiam go. Tutaj znajdziecie przepis na schab zapiekany z ajvarem  . Składniki 1 kg kapusty kiszonej 700 g schabu bez kości 250 ml śmietany 18% 2 łyżki mąki 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Kapustę kiszoną włożyć do garnka, wlać dwie szklanki wody i gotować około 20 minut. W razie potrzeby

O kuchni z uczuciem
Wegański smalec :) 212

zrobienie fasolowego mleka, masła i schabowego :) A tymczasem postanowiłam przetestować przepis, który mnie zaintrygował i muszę przyznać szczerze, że wynik bardzo pozytywnie nas zaskoczył :) Składniki: 3/4 szkl. białej fasoli 2 niewielkie jabłka 2 nieduże cebule 4 ząbki czosnku 3/4 szkl. oleju 4 łyżki granulatu sojowego sól pieprz majeranek (opcjonalnie) Fasolę moczymy, następnie gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w małą kostkę

chwile dla mnie
Warzywne schaby 133

Po tygodniu pełnym obfitym w fantastyczne desery dziś zapraszam na pyszny obiad. Jeśli macie ochotę i składniki zróbcie je dziś na obiad. Nie pożałujecie. Duża liczba

Gotuję Testuję
Specjalnie po chińsku. Kurczak w trzech smakach czyli chińczyk po polsku. 297

Mój sos to prościzna - do gotujących się warzyw wtarłam dwa małe ząbki czosnku, odrobinę imbiru oraz wrzuciłam te same ostre specyfiki. Kiedy warzywa były miękkie wystarczyło zagęścić sosy mąką i gotowe. Niestety nie doszłam jeszcze jak w naszej knajpce przygotowują pyszną, chrupiącą panierkę do mięsa - dlatego mojego chińczyka podaję z typowo polskim kotletem "schabowym" z piersi kurczaka ;) Tyle tylko

Kuchnia po mojemu
Schabowy w panierce z chleba żytniego z dodatkiem szałwii i brązowego cukru 152

lubią (nie)zdrowo podjeść. Kotlet schabowy to takie mamusino-babcine mięcho do obiadu. Może nie niedzielnego, ale takiego w tygodniu jak najbardziej, kiedy mąż wraca zmęczony do domu i od progu krzyczy: żooono obiad!. Mój krzyczeć nie musi, bo obiad najczęściej jest, ale nie dlatego, że powielam wzorce z dziada pradziada, tylko dlatego, że gotować lubię. Choć jak zobaczył

bistro mama
Bitki wieprzowe i sos pieczarkowy 108

500 g wieprzowiny (szynka, łopatka) sól pieprz mąka do panierowania szczypta oregano szczypta majeranku pół cebuli 3 ząbki czosnku 2 ziarenka ziela angielskiego mąka do panierowania

Gotowanie jest łatwe
Danie główne. Kotlety schabowe w glazurze z cydru jabłkowego 147

sposobów jego przyrządzenia i wariacji podania. Mój dzisiejszy przepis łączy w sobie od razu dwa dobra narodowe – naszą polską wieprzowinę i polskie jabłka w płynnej postaci – cydru. Soczyste kotlety schabowe w błyszczącej, jabłkowej glazurze – nie mają w sosie mąki czy masła. Podgrzewany cydr podczas odparowywania sam zamienia się w gęsty, słodko-kwaśny syrop, wprost stworzony do wieprzowiny. Do tego przepisu(...)resztki które przywarły do gorącej patelni wylewamy całą marynatę z kotletów, a łopatką zeskrobujemy wszystko to dobre, co zostało przypalone na dnie. Dodajemy łyżkę musztardy Dijon, mieszamy i gotujemy, aż większa część sosu odparuje i stanie się gęsta i lepka, a cebula znacząco zmięknie. Wkładamy kotlety i całość jeszcze chwilę razem podgrzewamy, kilkakrotnie obracając mięso w glazurze. Zdejmujemy porcje

Karo in the Kitchen
KAPUŚNIAK DOMOWY MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 175

Zapraszam. 2 kości schabowe 30 dag.kapusty kiszonej 50 dag.ziemniaków 2 litry wody 3 plastry boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżka podprażonej mąki pszennej na suchej patelni 1 łyżeczka kminku 2 liście laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren jałowca **†******************************* Nastawiamy garnek z wodą na gaz.Kładamy kości i przyprawy,gotujemy wywar na małym ogniu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
.747. dynia i masło orzechowe 142

~dyniowy gotowany sernik w słoiku po maśle orzechowym~ Nie wiem czy lepsze było połączenie wczorajsze, czy dzisiejsze...Oba są obłędnie pyszne! Jak tak dalej pójdzie to chyba się jednak zakumplujemy z dynią :) Odpowiadam też na wczorajsze pytania: Jak się czujesz jedząc tak duże ilości warzyw i strączków? Nie wzdyma Cię po tym? Czuję się bardzo dobrze :) Warzywa są smaczne, niskokaloryczne(...)drugie pytanie, które zostało zadane dwa razy - Jaki był powód twojego przejścia na wegetarianizm? Często jestem o to pytana. Szczerze mówiąc do dziecka byłam wybredna jeśli chodziło o mięso. Schabowych nie lubiłam, kiełbasy czy tego typu wyrobów też nie, żeby jeść kanapki z wędliną przekonałam się jakoś w II klasie podstawówki. Potem doszły "problemy" z jedzeniem przez które "pozwalałam sobie

breakfast of dreams
Schab nadziewany szpinakiem 143

3 plastry schabu 200 g szpinaku pół małej cebuli 1-2 ząbki czosnku 50 g sera feta sól pieprz majeranek oregano bazylia mąka do panierowania Szpinak

Gotowanie jest łatwe
Schabowe inaczej 148

Nie byłabym sobą gdybym gdybym coś z ciastem francuskim nie zrobiła. Mam troszkę więcej czasu i mogę poszaleć w kuchni . W programie mam przetwory, obiad i

Eli Gotowanie
Bitki w sosie chrzanowym 328

Duszona szyneczka w sosie chrzanowym. Pyszny i sycący obiadek. Bitki można podać z dowolną kaszą lub ziemniakami.składniki:700 g szynki1,5 l wody2-3 listki

Monia miesza i gotuje
Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” 150

rajskie jabłuszka, gotowane sous vide, w syropie. Merlot trocken 2013, winnica Rappenhof Unikatowe, aksamitnie miękki Merlot o rubinowej barwie i bukiecie pełnym czerwonych porzeczek i suszonych śliwek. Na finiszu pikantne akcenty z ciemną czekoladą w tle. Wino leżakowane w barrique z francuskiego dębu. Merlot na tyle aksamitny i delikatny, że nie zagroził na talerzu schabowi ze świni złotnickiej i doskonale

królestwo garów
Schabowy z sosem musztardowym. 110

mąki 5 kotletów schabowych bułka tarta do obtoczenia sól, pieprz do smaku 2 jajka 2 łyżki mleka olej do smażenia Wykonanie sosu: Połowę wody wlać do garnka, następnie dodać 2 łyżki musztardy, vegetę, 1/2 łyżeczki chili, pieprz do smaku. Wszystko zagotować, w reszcie wody rozpuścić mąkę i dobrze wymieszać aby nie było grudek.Wlać do gotującego wywaru, gotować aż zgęstnieje

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania