schabowe - 3359 przepisów (strona:37/224)

Marynowane kotlety schabowe 255

Marynowane kotlety schabowe Dzięki marynacie mięso bardzo zyskuje na smaku, jest mięciutkie, kruche i soczyste. Kotlety smakują wprost wybornie. Schab możemy marynować nawet przez jedną, dwie lub nawet trzy doby – im dłużej tym lepiej. Polecam!     Składniki na 3-4 kotlety: ok 40 dkg schabu- 3-4 plastry 3/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia   Marynata(...)bułce tartej *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy kotlety z dwóch stron *** *** Mięso smażymy na mocno rumiany kolor, dość krótko na średnim ogniu *** *** Smacznego *** POLECAM TAKŻE: KOTLETY SCHABOWE INACZEJ PRZEPIS TUTAJ SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA I MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ Artykuł Marynowane kotlety schabowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Różowe schabowe z fioletowymi chipsami i musem jabłkowym 129

Schabowy z ziemniakami i buraczkami. Zapewne znacie to tradycyjne danie ;) Postanowiłam przygotować je w nowoczesnej odsłonie i takim oto sposobem zapraszam na schabowe w różowej, buraczanej panierce, podane z chipsami z fioletowych ziemniaków, oraz z musem jabłkowo-rozmarynowym. Olejcie konwenanse i zaskoczcie swoich bliskich taką formą podania :) 4 porcje: kotlety: 4 kawałki schabu bez kości o grubości(...)kawałek mięsa obtaczamy w jajku i różowej panierce. Smażymy z obu stron. Burak szybko ciemnieje, więc po usmażeniu, kotlety możemy jeszcze delikatnie opruszyć pudrem buraczanym. Chrupiące, […] Artykuł Różowe schabowe z fioletowymi chipsami i musem jabłkowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Schabowe kieszonki z serem i suszonymi pomidorami 203

Wyśmienita propozycja na obiad i podanie zwykłych schabowych troszkę w inny sposób niż ten tradycyjny ;) tzn. kotlet schabowy nadziany pomidorami i serem, obtoczony płatkami migdałowymi.  Składniki dla 4 osób: 6 kotletów schabowych 6 połówek suszonych pomidorów 6 plastrów żółtego sera 6 łyżek płatków migdałowych 3 jajka 6 łyżek mąki pszennej 3 ząbki czosnku 3 łyżki soku cytrynowego sól, pieprz

Różne smaki w kuchni
Schab krótko gotowany 362

łyżka ziół prowansalskich 5 ziaren jałowca 5 ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe Przygotowanie : Dzień 1 : Z wszystkich składników robimy w garnku zalewę, wkładamy do niej oczyszczonego z błon schabowego. Zagotowujemy, redukujemy płomień i gotujemy przez 5 minut. Zdejmujemy garnek z ognia i zostawiamy do wystudzenia. Na noc garnek z zalewą i schabowym stawiamy w najchłodniejsze miejsce w domu. Dzień(...)Całość w garnku zagotowujemy, gotujemy 5 minut na małym ogniu i ponownie zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy przez noc ponownie w najchłodniejszym miejscu. Dzień 3 : Schabowego wyjmujemy z zalewy i zawijamy w folię spożywczą. Przechowujemy w lodówce.  Schab krótko gotowany pokrojony w grubsze plastry możemy podawać na ciepło np z sosem chrzanowym natomiast cienko krojony będzie świetnym dodatkiem do kanapek

Mechanik w kuchni
schabowy, po prostu... 176

Tradycyjne polskie schabowe kotlety :)... Szukamy różnych egzotycznych potraw,  a przecież nasz  schabowy jest tak pysznym daniem :)  Potrzebujemy tylko trochę mięsa, jajko, bułkę tartą, mąkę i przyprawy :) Mięso pocięte na kotlety rozbijamy "młotkiem"... ...przyprawiamy do smaku solą i pieprzem... ...moczymy w rozbitym jajku, panierujemy w bułce,... jeszcze raz w jajku i w mące... Tak przygotowane smażymy

chleba naszego
Tradycyjny schaboszczak 119

Chyba każdy z nas co jakiś czas przyrządza tradycyjnego schabowego. Jakie jest moje wykonanie? SKŁADNIKI: - schab - przyprawy: sól morska, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, bazylia, oregano, majeranek - olej rzepakowy do smażenia - oliwa z oliwek - pietruszka, pomidorki cherry panierka: - mąka pszenna - 2 jaja Schab kroję na kotlety o grubości ok. 1,5-2 cm, lekko je rozbijam, wcieram(...)przykrytym szczelnie naczyniu. Następnego dnia wyciągam kotlety z lodówki, obtaczam je w mące i w roztrzepanym jajku, smażę na rozgrzanym oleju ok. 4-5 minut z każdej strony. Voila! Schabowe gotowe

Wielopokoleniowo
Kotlet schabowy 109

Kotlet schabowy czyli tradycyjny polski obiad. Proste danie, zawsze się udaje i smakuje świetnie z ziemniakami i surówką. Grubość kotleta zależy od upodobań. Składniki: 2 plastry schabu bez kości (na kotlety) 1 łyżka mąki 1 jajko 6 łyżek bułki tartej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety dokładnie roztłuc tłuczkiem, odwracając co jakiś czas. Grubość kotletów zależy(...)olej i kłaść kotlety na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor z obu stron na średnim ogniu. Usmażone kotlety odkładać w ciepłe miejsce, żeby nie wystygły przed podaniem. Kotlety schabowe podawa ć z ziemniakami i surówką bądź gotowanymi warzywami. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Kotlety schabowe z żurawiną 195

razem to ja poprosiłam Królewicza ;) o przygotowanie dla mnie obiadu.  Miał być schabowy ale nie tradycyjny.  Danie wyszło bardzo smaczne i już ie mogę doczekać się powtórki :) składniki: 4 kotlety schabowe 2-3 łyżki mąki 2 duże cebule garść świeżej lub zamrożonej żurawiny ziele angielskie liść laurowy sól pieprz sok z połowy cytryny 2 łyżki masła szklanka

Jemy Pijemy
Schabowy z pikantnym pesto 168

stało że co jakiś czas serwuję coś pikantnego aby wyostrzyć smaki, poprawić sprawność działania tarczycy, itd. ... Tym jednak razem pomysł padł na schabowego i pikantnym pesto z własnoręcznie robionych w zeszłym roku suszonych pomidorów. Składniki : 4 kotlety schabowe opakowanie (9szt) szynki szwarcwaldzkiej sól, pieprz 0,5 l bulionu Pesto z suszonych pomidorów Przygotowanie : Kotlety rozbijam i smaruję przygotowanym wcześniej

Mechanik w kuchni
Schab z jabłkami 194

soczyste mięso wzbogacone słodko - winnym smakiem jabłek. Niezastąpiona ozdoba każdego przyjęcia i rozkosz dla podniebień jego uczestników. Niewielkim nakładem pracy i finansów pozwala zastąpić w menu zwykłe kotlety schabowe. Nie dajcie się długo namawiać!  Zapraszam do stołu!  Składniki: 1,5 kg schabu bez kości; 2 ząbki czosnku; Czubata łyżeczka soli; 3 średniej wielkości twarde jabłka; Świeżo zmielony

Gospodyni Miejska
KOTLETY SCHABOWE Z MUSZTARDĄ 120

Tradycyjny kotlet schabowy wcale nie musi być nudny. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, soczyste i intensywne w smaku kotlety schabowe z musztardą . Panierka nie jest za gruba, doskonale przylega do mięsa i jest mega chrupiąca. Czy schab i musztarda to dobre połączenie? Uważam, że tak, ponieważ dodatek musztardy bardzo dobrze wpływa na smak mięsa. Kto z Was próbował(...)już dodać musztardy do kotletów? Kotlety schabowe z musztardą - składniki na 6 kotletów: * 6 plastrów schabu bez kości * 8-9 łyżeczek musztardy sarepskiej * 2 jajka * bułka tarta * sól, pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona do posypania mięsa (użyłam przypraw  Skworcu ) * olej do smażenia Wykonanie: Każdy plaster schabu cienko rozbić przy pomocy tłuczka. Doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym i papryką

Zrób to smacznie
Kotlety z indyka w panierce 63

obiad dla całej rodziny. Kotlety z indyka w panierce , doprawione ziołowym pieprzem, mieloną papryką, tymiankiem, skórką z cytryny i czosnkiem. To mój bardzo prosty sposób na przyrządzenie idealnych kotletów schabowych z indyka. Sznycelki są bardzo soczyste i super pyszne! Błyskawiczny i prosty sposób, by przygotować filety z indyka Tylko kilka podstawowych składników Można je podawać na wiele pysznych sposobów Kotlety(...)papierowym ręczniku. Patelnię przetrzeć ostrożnie papierowym ręcznikiem i powtórzyć smażenie pozostałych kotletów z nową porcją tłuszczu. Gotowe kotlety z indyka w panierce możesz podawać tak samo jak kotlety schabowe, albo inne kotleciki do obiadu. W towarzystwie kopytek, klusek śląskich, czy ziemniaków z wody, to wspaniała propozycja na pyszny obiad dla całej rodziny.  Fantastyczne z jajkiem sadzonym i buraczkami

Moja Książka Kucharska
Jak usmażyć kanię ? 52

daniem w okresie letnim oraz wczesną jesienią. To wyjątkowo smaczne grzyby, a ich kapelusz można przyrządzić w chrupiącej panierce. Co ciekawe, tak usmażona kania może przypominać w smaku tradycyjnego schabowego. Z tego poradnika dowiesz się, jak prawidłowo usmażyć kanie. Kania: kilka faktów Kanie w wersji smażonej to wyjątkowo pyszne danie. Jak wspomnieliśmy wcześniej, niektórzy porównują nawet jej smak do klasycznego(...)schabowego, co może być zachętą dla osób chcących zastąpić mięso w swojej diecie. Jest to też danie niezwykle sycące, co wynika z pokaźnych rozmiarów kapelusza tego grzyba, który może mieć aż 30 cm średnicy. Ten pyszny grzyb należy do rodziny pieczarkowatych. Najpopularniejszą odmianą jest czubajka kania. Spotkać ją można między lipcem a październikiem głównie na polanach, łąkach i w lasach

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania