schab w 10 - 2000 przepisów (strona:71/134)

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie 153

Schabowe w innej wersji. Wystarczy kilka składników aby wyczarować tak pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. 1 kg schabu 300 g pieczarek 3 cebule 100 g sera feta 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej Piątnica ( (kupisz tutaj) 1 łyżeczka mąki pszennej + 50 ml wody Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy

VioletoweKucharzenie
Schabik z jabłuszkiem i cebulką w towarzystwie jabłuszka 102

Składniki: 500g schabu bez kości 5 dużych cebul 2 duże,kwaśne jabłka majeranek sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Schab rozbić jak na kotlety i pokroić na bitki( średnica ok.3cm). Doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na rumiany kolor w garnuszku, na odrobinie oleju.Dodać pokrojoną w pióra cebulę i pokrojone w plastry i obrane ze skóry jabłka.Doprawić

Wielki apetyt
Schab jesienny z pieczarkami 161

można zjeść bez dodatków, można podać z ryżem, kuskusem, kopytkami albo tak jak ja z pampuchami. Będzie na pewno smakowało dużym i małym :) Dla 4 osób Potrzebujemy: 1kg schabu 30dkg pieczarek 3 pory (tylko białe części) cebula puszka zielonego groszku mały koncentrat pomidorowy 1 łyżka masła tymianek majeranek S&P Schab kroimy w paski, solimy, posypujemy tymiankiem

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Grillowana kanapka 124

zawsze było coś zdrowego  :) Potrzebujemy: 2 ciabatty masło do posmarowania dużą garść roszponki 1 duży pomidor świeży ogórek ewentualnie majonez 2 plastry wędzonego łososia 3 plastry pieczonego schabu S&P Ciabatty grillujemy. Kroimy na pół. Smarujemy masełkiem. Układamy roszponkę, schab lub łososia, pomidory i ogórka które pokroiliśmy w plasterki. Możemy dodać jeszcze majonez lub inny sos na bazie

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Bitki schabowe w ciemnym sosie 153

Składniki: 0,7 kg schabu sól, pieprz, słodka czerwona papryka olej do smażenia 1 kostka rosołowa/warzywna 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka mąki + 1/2 szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Schab pokroić w plastry, roztłuc i przedzielić na mniejsze kawałki. 2. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz papryką. 3. Mięso usmażyć na czerwony kolor. Przełożyć

A Ty Smakuj Mnie
Roladki schabowe z boczkiem wędzonym i serem żółtym. 2516

schabowe zawijane z boczkiem i serem to smaczne danie obiadowe. Dzisiejsze obsmażyłam i udusiłam na patelni, wyszły bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam :) Składniki ( na 6 roladek ) - 6 większych plastrów schabu - 6 plastrów wędzonego boczku - 6 plastrów sera żółtego - czosnek mielony, cebulka prażona, domowa wegeta , majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Wykonanie Plastry schabu rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety

Kuchnia z widokiem na ogród
Domowa wędlina. Schab pieczony z czosnkiem i majerankiem 423

kupować byle jaką wędlinę, których w sklepach pełno. Oczywiście samo surowe mięso staram się kupować w sprawdzonych miejscach, od zaufanych sprzedawców żeby nie było nastrzykiwane jakimiś dziwnymi substancjami. Upieczenie schabu środkowego czy karkówki to bułka z masłem, łatwizna. Wystarczy natrzeć ulubionymi przyprawami, odczekać trochę żeby mięso nimi przeszło a potem obsmażyć i wstawić do piekarnika. To łatwe a w wyniku(...)przyrządzić w szynkowarze albo ususzyć. Macie kilka sposobów do wyboru i mnóstwo dostępnych przypraw a dzięki temu za każdym razem możecie zrobić sobie inną wędlinę. Zobacz przepis na pikantny schab suszony ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Schab w papryce wędzonej 174

Pieczone mięsa to świetna wędlina, nie tylko w okresie świąt. Można ją zrobić zupełnie przy okazji pieczenia ciast. Potrzebujemy: 1,3 kg schabu łyżeczka papryki wędzonej pół łyżeczki soli 2 ząbki czosnku pół łyżeczki chilli Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z resztą przypraw. Nacieramy mięso. Wkładamy do rękawa do pieczenia i następnie

MamaOskarka
Szynka w majeranku. 184

Schab w majeranku ma ciekawą zieloną skórkę, która idealnie współgra z wielkanocnym stołem. Kto wie, może przywoła wiosnę tej zimy, czy wiosny.. już sama nie wiem jak to z tą pogodą jest ;) Potrzebujemy: 1,3 schabu 2 łyżki majeranku 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z resztą przypraw. Mięso myjemy

MamaOskarka
Schab z dzika na sianie 107

schabu z dzika 4 owoce jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki łyżeczka siekanego rozmarynu, garść siana do spalenia 5 owoców jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, tłuszcz do smażenia, garść siana do wyłożenia brytfanki, 3 gruszki, 2 płatki anyżu gwiaździstego, 1/2 laski cynamonu,  2 goździki, wino czerwone wytrawne, 3 łyżki masła Przyprawy(...)mięsa w trakcie pieczenia.  Termometr należy włożyć przed pieczeniem. Gdy wskaże 72 stopnie, mięso wyjmujemy i odstawiamy na 5 minut aby odpoczęło. Temperatura wewnątrz dojdzie do 75 stopni. Schab pokroić w plastry, polać sosem, podawać z gruszkami. Gruszki przed podaniem podgrzać. Podałam z chipsami z topinambura. zastawa

królestwo garów
Schab z dzika na jałowcu wędzony 100

schab z dzika, sól, pieprz, gałązki jałowca, smalec – ja używam smalec z gęsi, 2 łyżki pestek słonecznika, 50 ml miodu pitnego Schab z dzika oczyścić, usunąć błony, tłuszcz. Umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na dnie dużej patelni z grubym dnem ułożyć jałowiec. Położyć ruszt – (najlepiej, gdy ma nóżki, dzięki czemu jest przestrzeń między ziołami a mięsem), na nim mięso

królestwo garów
Wiosna w Le Victoria Brasserie Moderne 130

NIÇOISE- zielone warzywa, tuńczyk, cytrusowy dressing. Czyli sałatka nicejska według Macieja Majewskiego. A w niej żółtko w tempurze – wspaniałe, idealny tuńczyk, młody bób i groszek... 2. PROSIAK, SELER, DYMKA – schab z mlecznego prosiaka, puree z selera, smażona dymka, bób, sos z tymiankiem. Schab delikatny, nie przegotowany, w środku delikatnie różowy. Dobrze skomponowane danie. 3. BISZKOPT, CYTRYNA, BEZA – cytrynowy, odświeżający deser

królestwo garów
ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU 184

starta marchew, pietruszka, por,seler) - ok. 1l wody - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - sól, świeżo mielony pieprz - kilka plastrów boczku, ogonówki, itp. (u mnie 6 plastrów wędzonego schabu) - 2 łyżki oleju kokosowego lub innego tłuszczu - pokrojony szczypiorek (nie trzeba) Do garnka z wrzącą, osoloną wodą wrzucamy groszek i włoszczyznę w słupki, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem ok.20(...)minut (do miękkości). Na patelni podsmażamy wędzonkę pokrojoną w kostkę, gdy mamy boczek tłuszczu nie dodajemy. Ja podsmażałam schab na łyżce oleju kokosowego. Przysmażone skwarki przekładamy do miseczki, a na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę, gdy zmięknie dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, mieszamy i odstawiamy z palnika. Do ugotowanych warzyw dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz 1 łyżkę

Smaczne Zdrowe
Schab pod szpinakową pierzynką 210

Leniwy sobotni obiadek, taki by dobrze i zdrowo zjeść a się nie narobić :D SKŁADNIKI: 5 kawałków schabu w kawałkach opakowanie mrożonego szpinaku pół opakowania sera gorgonzola 200ml śmietany 12% sól, pieprz,2 ząbki czosnku Umyć mięsko, przyprawić sola i pieprzem.Obsmażyć z każdej strony na patelni. Udusić zamrożony szpinak, dodając czosnek, sól i pieprz. wyłączyć gaz i dodać pokrojoną(...)kostkę gorgonzolę i całą śmietanę. Wymieszać. Spróbować czy smakuje:) Przenieść szpinak do naczynia żaroodpornego, ułożyć podsmażony schab. Piec w piekarniku 10-15 minut w temperaturze 190 stopni. Jak podzielić 5 kawałków na pół? :) Smacznego

MarciochaKucharzy
"wstawiony %" kotlet schabowy 143

Schab przez wielu ludzi uważany za niezbyt zdrowe mięso! Jest przeciwnie! Mimo, że jest ono mięsem wieprzowym charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, kcal a sporo białka! Więc jako alternatywę dla filetów z kurczaka proponuję:  Składniki:  -> 1 kotlet schabowy ( około 200g) -> 5-6 Śliwek [ użyłem takich z nalewki co mi zostało] -> 5-6 plasterków szynki(...)niewielka ilość śliwowicy -> Przyprawy: sól, pieprz, chili,  Wykonanie:  Schab rozbijamy na dość kawałek. Następnie przyprawiamy z każdej strony, dodatkowo skropiłem go kilkoma kroplami swojskiej śliwowicy;). Śliwki zawijamy w szynkę i układamy na środku kotleta. Zawijamy w postać roladki i stabilizujemy wykałaczkami. Smażymy na dużym ogniu z każdej strony po 2-3 minuty. Dolewamy wody i dusimy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!

Proponowane wyszukiwania