schab w 10 - 2000 przepisów (strona:79/134)

Schab w piwnym cieście 132

Składniki: 6 plastrów schabu 150 g sera żółtego 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz cayenne Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Rozbić tłuczkiem  cieniutko mięso  , oprószyć solą  oraz pieprzem cayenne. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę

magiczna kuchnia Kasi
Bruschetta po polsku, czyli schabowy w sałatce na grzance podany. 185

garść pomidorów koktajlowych kilka piór czerwonej cebuli 1/3 papryki czerwonej vinaigrette ziołowy Przygotowanie: Sałatkę przygotowujemy z podanych składników. Przekrojone kajzerki opiekamy w tosterze lub w piekarniku. Rozbitego kotleta ze schabu środkowego przyprawionego jak na grilla - grillujemy na patelni posmarowanej oliwą. Dosłownie kilka minut z każdej strony wystarczy. Sałatkę kilka minut przed podaniem doprawiamy sosem. Zgrillowane mięso kroimy w paski

Kuchnia po mojemu
Oszukany strogonow ze schabu 98

Lubie przygotowywać gulasze, szczególnie teraz, kiedy idą chłodniejsze dni to świetne rozwiązanie na pożywny, ciepły, pyszny i bezproblemowy obiad, bo jednogarnkowy. Oszukany strogonow to właśnie taki obiad. Schab nie wymaga tak długiej obróbki jak wołowina i jest w dodatku tańszy, do tego wystarczy dodać kilka klasycznych składników jak pieczarki, ogórki i mamy pełnowartościowe, pyszne, jesienne danie. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zrazy schabowe w sosie. 319

bardzo lubimy.  Składniki: 660g schabowych ( 6 sztuk), 2 ogórki kiszone, 250g boczku ( 6 plastrów), cebula, sól, pieprz, papryka czerwona słodka i ostra,ewentualnie musztarda. olej, mąka. Przygotowanie: Schab podzielić na 6 części, rozbić. Posolić i popieprzyć, można również posmarować musztardą ( ja dziś tego nie zrobiłam i również wyszły pyszne).   Na mięso położyć kawałek ogórka, cebuli i plaster

W kuchni u Moniki
Schab w piwie (po gdańsku) 145

Składniki: schab- 4 kotlety, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, estragon- 2 czubate łyżki,  pół szklanki piwa,  2 jajka,  śmietana 18%,  tarta bułka- do obtoczenia kotletów. Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Każdy kotlet solimy, pieprzymy i posypujemy estragonem (około 1 łyżka). Kotlety wkładamy do miski i zalewamy piwem. Mięso powinno leżeć

Pobite gary Barbary
Schab z szynką parmeńską i bazylią 119

Składniki:  4 kawałki schabu, 4 plastry szynki parmeńskiej, 12 listków bazylii, zioła prowansalskie, sól, pieprz, mąka do obtoczenia kotletów,  3 jajka, 5 łyżek tartej bułki, 10 dag żółtego sera, 1 łyżka słodkiej papryki,  tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy i obsypujemy ziołami prowansalskimi z każdej strony. Na każdym kotlecie kładziemy 3 listki bazylii. Kotlety

Pobite gary Barbary
Schab na słodko-kwaśno z ogórkiem 127

Składniki: * 4 plastry schabu * sól, pieprz, mąka do obtoczenia kotletów * 2 średnie cebule * 8 korniszonów * szklanka bulionu (może być z kostki) * 2 łyżki białego octu winnego * 3 łyżeczki musztardy sarepskiej * łyżka miodu * 2 łyżki śmietany * 2 łyżeczki estragonu * tłuszcz do smażenia kotletów Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące. Krótko przesmażamy na patelni. Przekładamy

Pobite gary Barbary
Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą 96

jajku, z każdej strony przyłożyć na talerzu z płatkami, jeszcze raz obtoczyć w jajku i porządnie w płatkach. Smażyć na gorącej oliwie na złoto.   Podobne przepisy Grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie Kapuśniak rozgrzewający Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem... Winna kapusta modra .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height

Pociąg Do Kuchni
Zapiekanka makaronowa z włoską nutką. Pomidor suszony, szpinak i magiczny składnik w glinianym naczyniu. 268

garść kruszonej mozzarelli 2 garście żółtego sera 2 łyżki gęstej śmietany ząbek czosnku 1/2 łyżki masła   Przygotowanie: Makaron gotujemy na miękkie aldente ;). Posiekaną wędlinę dojrzewającą - u mnie schab produkcji mojej Mamy , podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy pozostałe składniki: pomidora, kurczaka (był usmażony poprzedniego dnia). Na końcu dodajemy ugotowany makaron, więc wszystko robimy na dużej patelni. Na małej patelni przygotowujemy

Kuchnia po mojemu
Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem rabarbarowym / Grilled pork chops with rhubarb chutney 199

chutneyem rabarbarowym (4 porcje) Składniki: 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu sól i pieprz 4 x 120 g kotletów ze schabu z kostką lub bez, o grubości ok 1-1,5 cm Składniki na chutney rabarbarowy: 1 szklanka pokrojonego w 1 cm kawałki rabarbaru 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę jabłka 1/4 szklanki

karmelowy
Schab z kostką w cytrusowej marynacie, z grilla 227

kiedy znalazłam miejsce w którym mogę kupić kotlety schabowe z długą kostką, chętnie z tej możliwości korzystam. Zwłaszcza jeżeli schab przeznaczony jest na grill. Dzisiaj kotlety w cytrusowej marynacie. Zostało mi trochę oleju cytrynowo bazyliowego ( jest naprawdę smaczny i wyrazisty), postanowiłam zrobić marynatę do mięsa własnie używając tego oleju i cytrusowych dodatków. Smacznie i prosto. Do tego sałata i pieczone

Stare Gary
Schabowy wg Magdy Gessler 234

być matowa, otoczona warstewką tłuszczu, a w środku poprzerastana tłuszczem, który podczas smażenia zostanie wytopiony i nada kotletowi soczystości. Wielkość kotleta zależy tylko od nas. Składniki: 60-70 dkg schabu około 0,5 l mleka 1 cebula 1 jajko bułka tarta sól, pieprz smalec lub olej Wykonanie: mięso pokroić na 4-6 grubych plastrów. Jeśli chcesz kotleta na cały talerz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dietetyczny Schab z Mozzarellą 211

Przepis na pyszny Schab z Mozzarellą. Zapraszam do wypróbowania. CZYTAJ DALEJ

Sylwetka Od Kuchni
Kotlety schabowe z serem i owocami 147

łyżeczki konfitury z żurawin 3 łyżki oleju rzepakowego Do podania gotowane ziemniaki polane topionym masłem i posypane świeżym rozmarynem Instrukcje Z mięsa usuwamy ewentualne łykowate elementy, które w przypadku schabu wieprzowego często znajdują się na obwodzie sznycli. Następnie rozbijamy mięso tłuczkiem na grubość 5mm. Posypujemy z obu stron solą oraz pieprzem ziołowym. Pozostawiamy na kilka(naście) minut. Jajko (żółtko razem

Kulinarna Pokusa
Kanapka z mięsem pieczonym, pomidorem i sałatą 140

soczyste mięso na kanapki w domu. Długo zachowuje świeżość i jest dużo zdrowsze (i smaczniejsze) niż sklepowe. Nie zawiera konserwantów i spulchniaczy, w tym wody. Zapraszam :) Składniki : 1 kg schabu 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1/4 szklanki oleju sól pieprz 2 łyżki majeranku Mięso umyć i osuszyć. W misce wymieszać składniki na marynatę.  Włożyć mięso i przykryć naczynie

Chocolate Muffin Blog