schab suszony - 1128 przepisów (strona:29/76)

Wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i mascarpone 231

Zmodyfikowałam przepis znaleziony na blogu Marta – gotuje. Składniki na 4-5 porcji: 3 łyżki oleju rzepakowego Opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 800 g schabu sól, pieprz 10 ząbków czosnku 1 liść laurowy 1 łyżka suszonego tymianku ½ łyżeczki pieprzu cayenne (w zależności jak ostro lubicie) ½ łyżeczki suszonej bazylii Opakowanie serka mascarpone (250g) Przygotowanie: Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, przełożyć szpinak(...)odcedzić za pomocą durszlaka. Schab pokroić w kostkę (ok. 3×3 cm), doprawić solą i pieprzem. Patelnię, na której smażyliśmy szpinak, przetrzeć papierowym ręcznikiem i podgrzać na niej olej rzepakowy. Na rozgrzany olej przełożyć kawałki schabu i podsmażać je na dużym ogniu przez ok. 5 minut. Do mięsa dodać drobno posiekany czosnek, listek laurowy, suszony tymianek oraz pieprz cayenne

Fabryka pomysłów
Schab gotowany, czyli... domowa wędlina dla zapracowanych 157

gotujemy mięso 5 minut w zalewie z przyprawami a potem studzimy. Proste? Proste. A jakie smaczne i wygodne         Składniki: 800 g schabu wieprzowego 4 łyżki soli 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 3 kuleczki ziela angielskiego 2 listki laurowe 6 ziarenek ziela jałowca 3 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego(...)łyżki majonezu 1,5 łyżki musztardy   Wykonanie: Schab umyłam pod bieżącą wodą. Pozostałe składniki przełożyłam do miseczki i wymieszałam. Do garnka wlałam 2 litry zimnej wody. Włożyłam przyprawy i zamieszałam wodę, żeby składniki się dobrze połączyły. Włożyłam   schab. Przykryłam przykrywką i wstawiłam do gotowania.   Po 5 minutach od zagotowania zdjęłam garnek z gazu. Mięsa nie wyjmowałam. Pozostawiłam

Kuchnia u Krysi
Schab po zbójnicku – doskonała wędlina 516

Schab po zbójnicku – doskonała wędlina Był już schab parzony po węgiersku w dużej ilości papryki , ten jest po zbójnicku . Kolor podobny , ale smak całkowicie różny , dzięki sporej ilości suszonej mielonej cebuli , czosnku i oczywiście papryki , tyle że tym razem słodkiej " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Bardzo, ale to bardzo, dobra wędlinka , jak zrobicie(...)niema nic bardziej zdrowego , a zarazem smaczniejszego niż cudowny , soczysty i aromatyczny plasterek schabu na kanapce z sałatą i majonezikiem.. Mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 kg schabu ( dość mocno się skurczy , ale można zrobić mniejszy kawałek ) 1 łyżka suszonej mielonej cebuli 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżka słodkiej , mielonej papryki

Ogrodnik w podróży
Schabowy ..ciut inaczej 237

Mateusza  i  lubczyk suszony ..zioła te nadały specyficznego smaku i zapachu...Kotlety smażyłam na nowej patelni ..która idealnie się spisała..   schab , polędwica 3 jajka 18 ziół Ojca Mateusza lubczyk suszony 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany bułka tarta sól, pieprz Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z ziołami

Moje domowe kucharzenie
Bigos 210

taki, który gotujemy przez kilka dni, podgrzewając i chłodząc go na przemian. Bigos Składniki: 2 kg kiszonej kapusty 250 g pieczarek 800 g schabu 300 g cienkiej kiełbasy 1/2 butelki czerwonego wina 1/2 szklanki suszonych grzybów 1/2 szklanki suszonych śliwek 1 duża cebula 2 łyżki   przyprawy do dań z kapustą 2 łyżki smalcu sól pieprz Wykonanie: Suszone(...)zachowując wodę, w której się moczyły. Kiszoną kapustę lekko odciskamy z nadmiaru soku, kroimy i wrzucamy do sporego garnka  z grubym dnem Na patelni podgrzewamy smalec, schab kroimy w kostkę i lekko go przesmażamy, wrzucamy do garnka z kapustą. Na pozostałym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w kostkę i też dodajemy do kapusty. Pieczarki i śliwki

Kulinarne przygody Gatity
Rolada schabowa z czosnkiem niedźwiedzim i bekonem 271

Krucha, pachnąca rolada, która będzie doskonałym dodatkiem do uroczystego obiadu. Po ostudzeniu można ją pokroić w plastry jak wędlinę do kanapek. 1 kg schabu bez kości 100 g parzonego bekonu w plasterkach 3 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego sól świeżo zmielony pieprz łyżka słodkiej papryki 2 łyżki oleju Schab umyć i osuszyć. Ostrym, długim nożem rozciąć tak aby powstał płat

Smakołyki Asi
Rolada Wieprzowa z Kabanosem i Mozzarellą w Sosie Marchewkowo-Paprykowym 110

papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 3-4 cebule szalotki 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku papryka ostra papryka słodka sól pieprz sól czosnkowa koperek suszony kurkuma woda około 600ml WYKONANIE: 1. Schab rozbić, posolić, popieprzyć, posypać czerwoną papryką w proszku. Po jednej stronie ułożyć kabanosa firmy duda i plaster mozzarelli. Zwinąć w roladki. 2. Na rozgrzanym masełku opiec

Dziś Ja gotuje
Bitki ze schabu w sosie myśliwskim 61

Bitki ze schabu w sosie myśliwskim Takie bitki każdy zje z przyjemnością, mięso wieprzowe z aromatycznym boczkiem wędzonym w pysznym sosie. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        1 cebula ·        20 dag grzybów suszonych ·        10 dag boczku wędzonego

Kulinarna Chwila
Domowy schab parzony 257

Od jakiegoś czasu przygotowuję w domu świeżo wypiekane pieczywo . Można powiedzieć, że to jest już w miarę opanowane, teraz przyszła pora na przygotowanie domowej wędliny. Na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schabowy inaczej - z pieczarkami i suszonymi pomidorami 141

Składniki: * 6 rozbitych cienko kotletów ze schabu * 300 g pieczarek * 6 kawałków suszonych pomidorów * garść natki pietruszki świeżej * cebula * sól * pieprz * olej do smażenia *jajko * bułka tarta Przygotowanie: Kotlety doprawić solą  pieprzem z oby dwu stron i odstawić na pół godziny. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej. Pokrojoną cebulę podsmażamy na patelni a następnie dodajemy

Kulinarne przygody
Schab z żurawiną 181

Można go podać jako mięso obiadowe lub cienko pokrojone jako wędlinę na kanapki.  Składniki: 1 kg schabu bez kości, ok 200 g suszonej żurawiny, szczypta soli, pieprzu, tymianku, łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki oleju Przygotowanie: Olej mieszamy z przyprawami. Mięso myjemy i osuszamy. Nacinamy długim nożem w środku (nie przecinając mięsa na wylot), tak aby zrobić miejsce

Lena Gotuje
SCHAB -DOMOWA WĘDLINA 373

łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki wegety 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka majeranku Folia aluminiowa Dodatkowo np. chrzan czy żurawina PRZYGOTOWANIE: Schab myję. Za pomocą papierowego ręcznika suszę mięso. Następnie mięso dokładnie nacieram przyprawami. Polewam sosem sojowym. Mięso zakręcam bardzo dokładnie w foli aluminiowej. Za pomocą widelca robię małe dziurki w foli. Piekę w piekarniku

Gotowanie Patki
schab ze śliwką 104

boczku lub karkówki zrobić schab ze śliwką..Smaczna zarówno na ciepło jak i zimno a połączenie schabu i śliwki to jest to.. 🙂 Składniki: 1.2 kg schabu bez kości 15-20 dag suszonych śliwek bez pestek /ja użyłam kalifornijskich/ marynata: 4 ząbki czosnku 1 łyżka ciemnego sosu sojowego

Ugotujmy Coś
Cygara schabowe z jarmużem 205

Roladki z zielono-czerwonym wnętrzem Składniki ok 1/2 kg schabu 3 liście jarmużu 3-5 suszonych pomidorów 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz   do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Cygara schabowe z jarmużem

czarrna od kuchni
Dojrzewająca polędwiczka /domowe wędliny 207

procesie marynowania wkłada się ją do pończochy lub podkolanówki i wiesza w przewiewnym miejscu, aby mięso dojrzało i nabrało niepowtarzalnego smaku. Jeśli tak jak ja lubicie suszone, dojrzewające wędliny - szynkę parmeńską, czy schab wiśniowy to z pewnością będziecie zachwyceni :) Taką wędlinę przygotowuje się bardzo prosto w zasadzie to robi się sama, jedyne czego potrzeba to cierpliwości, bo proces dojrzewania

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania