wysokiego rondla z grubym dnem. Warzywa obrać. Cebulę przekroić w półkrążki a marchew i pietruszkę w talarki. Warzywa dodać do usmażonego schabu i zalać gorącą wodą, tak aby dokładnie wszystko zakryła. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, paprykę, pieprz i kostkę rosołową. Całość dusić pod przykryciem, aż będą miękkie. U mnie to zajęło około 1,5 godziny. Po tym czasie wlać
Świat Domowej KuchniSkładniki – porcja dla dwóch osób: 4 plastry schabu, 1 cebula, 2 szklanki bulionu, 3 marchewki, olej do smażenia, 1 łyżka mąki, 1/4 szklanki zimnej wody, przyprawy: lubczyk, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, słodka papryka, sól, pieprz. Krok 1 Cebulę kroimy w pół talarki, marchew kroimy w plastry. Krok 2 Na patelni podsmażamy cebulę, następnie dodajemy marchew i smażymy jeszcze(...)oraz papryką słodką. Krok 4 Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem. Na patelni obsmażamy mięso. Krok 5 Mięso przekładamy do garnka, dolewamy wody tak by całe mięso było zanurzone. Doprawiamy zielem anielskim, liściem laurowym i dusimy około 50 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy sos lubczykiem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Krok 6 Wyciągamy schab z sosu. Dokładnie mieszamy mąkę
Coś bym zjadładrobno, obrany czosnek przecisnąć przez praskę , zeszklić razem na rozgrzanym oleju w garnku, dodać schab, oprószyć natką pietruszki i doprawić płatkami chili, przykryć garnek i dusić, w trakcie dodać pokrojoną na krążki marchewkę oraz pokrojoną w kostkę paprykę, dolać szklankę wody i dusić aż warzywa i mięso będą miękkie. 10 minut przed końcem gotowania wlać przecier pomidorowy i dodać pokrojoną
Wanilia i KardamonSchab pieczony w śmietanie z porami wystarczy tylko obsypać ulubionymi przyprawami i obsmażyć z obu stron do zarumienia. Mięso przekładamy następnie do naczynia, dodajemy por i zalewamy słodką śmietanką. Dzięki długiemu pieczeniu / duszeniu schab wychodzi bardzo miękki, kruchy i delikatny, na pewno Wam posmakuje. Plastry schabu pieczone w porach wspaniale smakują z ziemniakami, kaszą lub ryżem i surówkami lub warzywami
Lekcje w kuchniawokado. Smażyłam po jednym i usmażonego kotleta przekładałam od razu do woka z cebulą ustawionego na małym płomieniu. Na moje usmażone kotlety wyłożyłam chińską mieszankę warzyw na patelnię, przykryłam woka pokrywką i dusiłam kilkanaście minut.Podlałam odrobiną wody. W między czasie namoczyłam ryż, który podsmażyłam na łyżce oleju z awokado do czasu aż ziarenka stały się szkliste, potem zalałam(...)wchłonął wodę, garnek wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i trzymałam go tam 15 minut. W czasie, w którym ryż dochodził w piekarniku, ja wróciłam do schabu z warzywami. Odkryłam woka, doprawiłam kminem rzymskim roztartym w moździerzu, mielonymi pomidorami, papryką wędzoną słodką, solą i pieprzem oraz malutką torebką mieszanki warzyw, która była dołączona do mieszanki Iglotex. Na koniec
Blondynka Gotujelodówki. Następnie na dno garnka wlać odrobinę oleju i gdy będzie gorący przesmażyć schab oraz warzywami. Gdy całość uzyska lekko złoty kolor, to wlać mleko oraz wodę. Na sam koniec dodać zieloną pietruszkę. Zamknąć pokrywę od szybkowara. Wybrać 2 poziom ciśnienia (czyli mięso musi się dusić w wysokim ciśnieniu) i czekać, aż wskaźnik ciśnienia wyskoczy do góry, a z zaworu(...)szklance wody wraz z 50 ml śmietany; przygotowaną masę wlać do gotującego się sosu i wszystko ze sobą połączyć). Gotować jeszcze chwilę na małym ogniu. Przygotowany schab pokroić w plasterki i podawać go z dużą ilością sosu. Zamarynować mięso Zarumienić Zalać mlekiem wymieszanym z wodą Tak powinien wyglądać ugotowany schab (już pocięty w zgrabne kawałki
UgotowaćPyszny, aromatyczny schab, nadziany mieszanką warzywną. Tak podany, pokrojony w plastry smakuje i na zimno i na ciepło. Co nam trzeba? 1 kg schabu bez kości 2 średnie marchewki 1 pietruszka 300g pieczarek 1 duża cebula żółta po pół łyżeczki soli, pieprzu, papryki słodkiej 2 łyżki bułki tartej Mieszanka przypraw do schabu (ja mieszam sól, pieprz, paprykę czerwoną słodką(...)lodówki. Następnie: Warzywa myjemy, obieramy kroimy w drobną kosteczkę i przesmażamy na łyżce oleju, podlewamy wodą i dusimy do miękkości około pół godziny. Doprawiamy solą pieprzem i papryką, na koniec podsypujemy 2 łyżkami bułki tartej, by farsz lekko nam się zagęścił 3/4 Farszu pakujemy do kieszonki, Zszywamy wykałaczkami. 1/4 farszu rozsmarowujemy delikatnie na wierzchu schabu Zawijamy w folię aluminiową (może
Latosiowydomgarnku rozgrzać olej. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać schab, zalać niedużą ilością wody (tak by schab był przykryty, ale nie pływał). 15 śliwek drobno pokroić. Dodać do garnka razem z tymiankiem i rozmarynem. Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, a warzywa i owoce zaczną się rozpadać (około 40-60 minut). Wyjąć mięso, sos zblendować lub przetrzeć przez
Zielona Kuchniatartce z największym oczkiem. Cebulę i czosnek posiekać. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. Schab przyprawić cząbrem, solą, pieprzem i papryką. Dodać do cebuli i czosnku. Przykryć pokrywą i dusić około 30 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną dynię, marchew, papryki, brukselkę i pieczarki. Dusić jeszcze 15 minut pod przykryciem. Wszystko przerzucić do garnka. Wlać wodę i gotować(...)wszystko całkowicie zmięknie. Makaron ugotować al dente według wskazówek na opakowaniu. Dodać do garnka z warzywami i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem
Kuchnia Paulettescebulę przez ok. 3 minuty. Dodajemy paprykę i smażymy przez 10 minut. Następnie dodaje podsmażony schab, marchewkę ziele angielskie, liść laurowy. Całość zalewamy dwiema szklankami gorącej wody ( wody tyle aby przykryła warzywa i mięso- jeśli w trakcie gotowania woda odparuje dolewamy) i całość dusimy przez 30 minut. Pod koniec gotowania rozdrabiamy mąkę ze śmietaną w wodzie ( pół szklanki ). Dodajemy kilka
Kulinarne przygodyorientalne, któremu ciężko się oprzeć. Kruche kawałki schabu, zasmażany makaron i soczyste warzywa w krystalicznym sosie. Danie palce lizać! Składniki: ok 350g schabu 1 łyżka sosu tyjraki pół łyżeczki soli 1 łyżka przyprawy do dań kuchni chińskiej (u mnie 5 smaków) pół szklanki mąki do obtoczenia olej do smażenia Warzywa: 200g mrożonej włoszczyzny w paskach 200g mrożonej zielonej(...)palnika, często mieszając. Zbyt długie smażenie sprawi, że mięso będzie twarde *** *** Usmażony schab przekładamy na talerz, a na patelnie wrzucamy mrożoną włoszczyznę, mieszamy *** *** Dodajemy fasolkę, mieszamy i smażymy całość przez chwilę *** *** Dodajemy sos sojowy i tyriaki *** *** Zalewamy całość szklanką wody, zagotowujemy i dusimy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną *** *** W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, z dodatkiem kurkumy
Blog z ApetytemKolorowe roladki wieprzowe Kruche i soczyste mięso schabowe wypełnione smacznym, kolorowym farsze i duszone w aromatycznym sosie pieczeniowym. Roladki w zestawieniu z ziemniaczkami i ulubioną
Blog z ApetytemSmoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!