gabarytom zmieści się nawet w bardzo małej kuchni. Gotowanie na parze i gotowanie indukcyjne, przeciery, kremy i purée dla dzieci i niemowląt, krojenie, siekanie warzyw na surówki i sałatki, mielenie mięsa i kawy, kruszenie lodu, ubijanie piany, śmietany i masła, podsmażanie, zagniatanie ciasta – wszystkie te czynności (i jeszcze kilka innych) wykonuje Kohersen Mycook. Nie muszę już szukać wagi
Cztery Fajerysól i lubczyk do smaku kilka kropel octu winnego Przygotowanie: Pomidory myję, kroję na połówki, następnie znów na połówki. Wrzucam do miski. Mozzarellę kroję w kostkę, dodaję do pomidorów. Sałatkę przyprawiam i skrapiam octem. Sałatkę podaję po kilku minutach, mieszam
Zasmakuj KuchniDalszy brak dostępu do piekarnika ma swoje plusy, bo pozwala mi na urozmaicenie przepisów sałatkowych na blogu. Sałatka z ryżem i warzywami będzie należeć chyba do moich ulubionych. Połączyłam ugotowany ryż z sosem pomidorowym, doprawionym świeżą bazylią. Przepyszny lunch, który można przełożyć do słoika lub innego naczynia i zabrać ze sobą w drogę. Dodatkowe składniki […] Artykuł Lunch w słoiku(...)sałatka z ryżem i warzywami pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeMagda Sałatka z prostych warzyw, do tego soczyste kawałki kurczaka i kremowy sos samo w sobie tworzy świetne danie do zjedzenia na zimno – tak też je zjadam jeśli coś zostanie mi po przygotowaniu tortilli. Jednak zamknięcie tych smaków w pszennym placku i dodatkowo zagrzanie ich w opiekaczu sprawia, że prosta sałatka staje się daniem obiadowym, smacznym zawiniątkiem do zgarnięcia(...)sosu i dokładnie mieszamy. Nagrzewamy opiekacz lub jeśli nie mamy, nagrzewamy dobrze suchą patelnię i przygotowujemy jakiś ciężki talerz do dociśnięcia tortilli. Na brzegu każdej tortilli układamy porcję sałatki – około 2-3 łyżki. Składamy tortille w ciasne koperty, z bokami zawiniętymi do środka. Możemy sobie pomóc wykałaczką i spiąć tortillę po zwinięciu. Układamy tortille w opiekaczu i opiekamy
Smaczna StronaKawa. Herbata. Smętna aura. Idzie jesień. Ta ponura też jest piękna. Nie mieliśmy ostatnio ochoty na jakiś klasyczny obiad zatem wymyśliłam taką oto sałatkę. Przyznam, że ta kombinacja składników bardzo nam smakowała. Dla wielbicieli kasz oraz strączków jak znalazł ;) Składniki: 300 g fasolki szparagowej 3/4 szklanki kaszy kuskus 50 g suszonych pomidorów garść orzechów włoskich 1 łyżka sezamu(...)kawałki. Orzechy posiekać i razem z sezamem uprażyć na suchej patelni. Do miski wsypać napęczniałą i przestudzoną kaszę, dodać fasolkę, suszone pomidory i wlać oliwę. Całość delikatnie przemieszać. Następnie sałatkę posypać pokruszonym serem feta i podprażonymi orzechami z sezamem. Na koniec skropić sałatkę niewielką ilością soku z limonki
My simple kitchenAwokado zapiekane z jajkiem z sosem curry – to przystawka, która swoim wyglądem zachwyci nie jednego niejadka. Poprzez strukturę awokado nie jest to produkt, po który często
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli szukasz super pomysłu na pyszną, piękną i prostą sałatkę, to zapraszam. Sałatka z kozim serem , orzechami włoskimi i soczystymi winogronami powala smakiem. Zobacz jak ja to robię i zainspiruj się! W przepisie znajdziesz wiele porad. Podam też kilka zamienników, dzięki którym stworzysz własną kompozycję, w zależności od tego jakie produkty masz akurat w domu. Jeśli lubisz takie klimaty(...)myślę, że sałatka z rukoli jest również dla Ciebie
AniaGotuje.plogromnej ilości antocyjanów. Antocyjany to pigmenty roślinne o silnych właściwościach antoksydacyjnych. Warto zatem zainteresować się czarnym ryżem i wprowadzić go do swojej diety. Resztę wczorajszego kalafiora postanowiłam wykorzystać do sałatki i zastanawiając się co by najlepiej pasowało do białego kalafiora padło na kartonik czarnego ryżu. Stał zapomniany w szafce kuchennej, aż do dzisiejszego dnia. Sałatkę uzupełniają kiszone pomidorki koktajlowe(...)seler naciowy. Sałatkę podałam z jogurtowym sosem czosnkowym. Samo zdrowie, a jakie to było smaczne! Składniki na 2 duże porcje: 125 g czarnego ryżu (3/4 szklanki) 1/2 ugotowanego kalafiora al dente 10 pomidorków koktajlowych 2-3 łodygi selera naciowego Składniki na sos: 5 łyżek jogutrtu greckiego 1 ząbek czosnku sól, pieprz zielenina Wykonanie: ryż ugotować w lekko osolnej wodzie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Orientalne skrzydełka z kurczaka to ciekawe danie dla amatorów orientalnych smaków. Skrzydełka podane z sałatką z pomidorów i czerwonej cebuli to znakomite połaczenie, można je również podać z ugotowanym ryżem. Przepis można dodolnie modyfikować dodając lub zmniejszając ilość poszczególnych składników, co da nam bardziej ostrzejsze lub łagodniejsze danie. składniki na 3 porcje 1 kg skrzydełek z kurczaka(...)łyżek oleju 3 łyżki miodu 5 łyżek pikantnego keczupu sok z dużej cytryny 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka startego imbiru 3 ząbki czosnku czarny pieprz sól sałatka 2 pomidory 1 czewona cebula 1 łyżka oliwy z oliwek czarny pieprz sól przepis Do miski wlewamy olej, miód, dodajemy keczup, sok z cytryny, sos sojowy, starty imbir oraz przeciśnięty przez praskę
Smakowite DaniaPizza z kurczaka, mac&cheese w słoiku, prowansalska zupa pomidorowa z grzanką, sałatka z pieczonej cieciorki i krewetek, makaron ryżowy z warzywną mielonką – oto pięć pysznych, domowych dań na ten tydzień! Całość kosztowała nas 115 zł dla dwóch osób, a gotowanie zajęło 1,5 godziny! Powrót do korzeni – tak powinniśmy zatytułować menu na ten tydzień, bo zostało ono zrobione(...)półprodukty do trzeciej – obiadu na niedzielę ( polecamy gorąco kurczaka pieczonego na ziemniakach ). Wszystkie potrawy na ten tydzień prezentują się następująco: Poniedziałek: Makaron ryżowy z wieprzowiną na ostro Wtorek: Sałatka z pieczonej cieciorki i krewetek Środa: Zapiekanka mac&cheese ze słoika Czwartek: Pizza z kurczaka Piątek: Prowansalska zupa pomidorowa z bruschettą z figi Przepisy na kolejne dni będziemy wrzucać codziennie
Niedzielny kucharzniego sok jabłkowy z imbirem firmy Oryginalny Sok, naleśniki z bezglutenowej mąki ryżowej i gryczanej dostarczonej przez Eska Agro oraz mleka ryżowego Eko Wital i masła orzechowego Planta Food, sałatkę z arbuzem z serem pleśniowym Lazur oraz cudowny deser lodowy z lodami naturalnymi z Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy”. Oparte na zdrowych, naturalnych produktach renomowanych producentów potrawy smakowały wyśmienicie, niestety
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPyszna, piękna i niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i kukurydzą. Możesz ją zrobić na obiad, na kolację lub jako sałatkę na przyjęcie. U mnie z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo i ogórkami. Jest świetna! Uwielbiam nawet sam proces szykowania tej sałatki. Tyle kolorowych warzyw, świeżo ugotowane jaja oraz prosty do użycia tuńczyk z puszki i ulubione zioła
AniaGotuje.plpraktyce Tradycyjne pikle z arbuza są wspaniałym dodatkiem do wszelkich pieczonych i grillowanych mięs. Słodko-kwaśne i zarazem dość pikantne podkreślają też smak serów pleśniowych i stanowią ciekawe uzupełnienie sałatek. Kiedy niemal pięć lat temu opublikowałam na blogu przepis na marynowane skórki arbuza nie spodziewałam się, że zyska on aż taką popularność, zwłaszcza że pochodzi z mało znanego w Polsce
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKolorowa i super prosta do zrobienia sałatka z rukoli . Możesz ją podać jako sałatkę do obiadu lub zjeść całkowicie samodzielnie, do kanapek czy na grilla. Smakuje świetnie z roladką z koziego sera lub fetą. W tej sałatce każdy składnik ma znaczenie i nadaje jej wyjątkowego charakteru. Wspaniałe, intensywne kolory zachęcają do jedzenia i przykuwają uwagę. Chrupiąca rukola oraz pestki słonecznika
AniaGotuje.plSzybka, orzeźwiająca zmysły sałatka, która rozpieszcza kubki smakowe! Kontaminacja smaków w czystej postaci Lekki i słodki melon, gorzka rukola, kremowa gorgonzola i słona szynka parmeńska, a wszystko w dresingu z kwaśnej limonki, palącego pieprzu i obłędnie słodkiego miodu. Koniecznie wypróbujcie jako lekki lunch lub zaserwujcie jako niebanalną kolację *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów(...)pół, usuń z nich pestki. Wykrój z melonów kulki lub pokrój miąższ w kostkę. Możesz wykroić z melonów cały miąższ – powstaną wtedy zjawiskowe miseczki, w których możesz podać sałatkę. Szynkę porwij na kawałki. Ser pokrój w kostkę. Rukolę umyj i osusz na papierowym ręczniku. W dużej misce delikatnie wymieszaj kulki z melona z rukolą, szynką i gorgonzolą. Całość przełóż
Eat me! Fit me!