Sałata z brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone Małgorzata Kukułkówka - nalewka Agnieszka Pieczone pestki dyni Magdalena Orzechowe placuszki waniliowe Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim jogurtem i musztardą dijon Justyna Placki z cukinii i makaronu Kasia Szybki makaron z papryką, cukinią w pomidorach z serem Pecorino
Magiczne Życie Martyprzepis to moja wariacja na temat sałatki, którą kupuję czasami w biurze u "pana kanapki". I choć najbardziej kojarzy mi się właśnie z szybkim obiadem, to wygląda i smakuje tak ładnie, że i na świątecznym stole doskonale się zaprezentuje! Składniki: 0,5 szklanki kaszy kus kus 4 plastry wędzonego łososia garść pestek granatu 0,5 zielonego ogórka garść rukoli
Kulinarne Inspiracjepóźniej, ale też oszczędności na żywności i możliwość obdarowania najbliższych nawet, jeśli mamy ograniczony budżet. Co bym ukisiła z przepisów z tej książki? Dobrze wygląda kiszony soliród, rzodkiewki, sałatka z fenkuła i pomarańczy ze słoika, czy pikantne mieszanki warzywne typu piccalili. Smacznego! The Modern Preserver: Chutneys, Pickles, Jams and More Autorka: Kylee Newton Wydawnictwo: Square Peg Język: angielski Tekst
Ugotowane pozamiatanelubimy stopień wysmażenia. • Warzywa wymieszać z połową sosu, wyłożyć na talerze. • Na to położyć pokrojony zgrillowany filet i polać resztą sosu. • Podajemy w formie sałatki na zimno. Przepis ten pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Dary lasu. Jesień
To co kochampiekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10 minut. Wszystkie smakołyki podawać na zimno, razem ułożone na półmisku. Do tego ulubione sosy lub sałatki
To co kochamNajlepsza sałatka na poświąteczne przejedzenie dla pasjonatów kuchni Orientu. Lekka, pikantna i na pewno nie przysporzy dodatkowych kilogramów, wręcz przyspieszy spalanie kalorii. Składniki dla 2 osób: • 1 kalmar • 2 garści mixu sałat • świeża kolendra Napar do gotowania kalmara • liść laurowy • kilka ziaren ziela angielskiego • sól, pieprz • 1/3 limonki – sok Sos • 2 ząbki czosnku • 3 plastry imbiru
To co kochamKarnawał w kuchni kojarzy się najczęściej z przekąskami. Najbliższy czas będzie więc obfitował w przeróżne przekąski, większe i mniejsze typu finger food, sałatki, pasztety i desery. Na blogu również tego nie zabraknie. Na pewno coś dla siebie wybierzecie. Składniki: • 6 plastrów wędzonego łososia • 1 papryka czerwona Mus z awokado • 1 awokado miękkie
To co kocham