serowy w stylu beszamelu i mamy gotowe danie. Ale my zwykle takie pierożki jemy na kolację. Wymyślam różne wersje z ich udziałem, gdy znudzą nam się nieśmiertelne kanapki i sałatki. Tortellini z sosem pomidorowym i fasolką 250 g gotowych pierożków tortellini (z szynką lub z grzybami) 1 cebula 2 łyżki oleju 500 ml przecieru pomidorowego 200 ml bulionu z kury
Posadzone i zjedzonespiżarnia zaczęła świecić pustkami. Próbowałam tych ogórków z lekkim niepokojem czy aby nie będą za ostre. Okazały się jednak jak dla mnie w sam raz. Lubię takie słodkie, pikantne sałatki. Idealnie sprawdzają się do potraw z grilla lub dań z ryżem. Ja zamierzam je zajadać także do kanapek więc w tym roku zrobiłam ich ponad trzydzieści słoików. Tak dla odmiany
Wiem co jemSkorzystajcie z sezonu i przygotujcie ten wspaniały krem. Zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu, a także bardzo smaczna. Zapraszam także do zrobienia własnych grzanek: Grzanki czosnkowe do zup i sałatek Przepis na zupę krem z pieczonych pomidorów Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1,5 Składniki 1,5 kg pomidorów połowa główki czosnku oliwa z oliwek do polania pomidorów około
Kuchnia Bazyliieksperymentowania z tytułowymi roślinami. Można z nich wyczarować na prawdę wiele - nie tylko grochówkę, czy znaną nam fasolkę po bretońsku. Rośliny strączkowe z powodzeniem można zastosować w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych oraz deserach. Co powiecie na lody z czerwonej soczewicy, brownie z fasoli, sajgonki z fasoli, czy hummus z mango i kokosem? Łączenie smaków daje nieograniczone możliwości
Di gotujezapraszam Was na szybki konkurs ! Zadanie jest niezwykle proste! Wystarczy: - zalogować się na stronie www.formfood.pl i w uwagach wpisać: Di gotuje - następnie wybrać olej , z którym chcielibyście zrobić sałatkę i napisać dlaczego właśnie ten olej wybraliście Swoje odpowiedzi umieszczajcie w komentarzach tu na blogu lub pod postem konkursowym na fanpage Di gotuje . (Tylko takie zgłoszenia będą brane
Di gotujeFasolkę można serwować na miliony różnych sposobów – w sałatce,... Artykuł FASOLKA – Z PIECA, Z PATELNI I W POTRAWCE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEtradycyjnie na słońcu, ale bardziej przyziemną metodą - w piekarniku, jednak smakują naprawdę cudownie. Oliwa przeszła smakiem nie tylko pomidorów, ale też czosnku i rozmarynu; jest wprost idealna do polewania sałatek! Mam wrażenie, że może już być za późno na tego rodzaju przetwory, ale może będziecie pamiętać o tym przepisie za rok...? Przepis znalazłam w starym numerze gazety Moje gotowanie poleca
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOgórki małosolne pewnie w wielu domach zajmują czołowe miejsce w menu. Są pyszną przekąską, składnikiem sałatek, dodatkiem do obiadu i tak dalej... Niedawno trafiłam w internecie przepis na te ogórki na sucho- bardzo mnie zaciekawił! Ponoć przepis ten pochodzi z Rosji, gdzie właśnie przygotowuje się te pyszne ogórki bez zalewy. Tak, więc za 24 godziny poznam ich smak! Powiem
Kuchnia Beatyprzetworów. Tym razem marynowana papryka z miodem. Jadłam paprykę w różnych zalewach, ale zdecydowanie ta z dodatkiem miodu smakuje mi najbardziej. Tej samej zalewy będę później używać do sałatki z zielonych pomidorów, ale to jeszcze nie teraz. Gorąco polecam! Składniki: 2 kg czerwonej lub kolorowej papryki cebula olej 1 liść laurowy do każdego słoika 2 ziarenka ziela angielskiego do każdego
kuchnia doskitłustszy. Majonez z płatków jaglanych jest od niego dużo mniej kaloryczny, ale nadal pyszny! Nada się zarówno jako smarowidło do kanapek, na których położymy sobie pomidorka, jak i do sałatki jarzynowej, parówek czy burgera z ciecierzycy , którego wczoraj prezentowałem. Co jakiś czas dostaję prywatne wiadomości od ludzi, którzy kupili czarną sól i nie mają pojęcia co z nią zrobić
Blendmanpiękny wianek, jest rownież zdobyczą z jarmarku. Ręcznie robiony, przez przemiła panią) "Pomidor z czosnkiem i bazylią", mimo, że ma sól w składzie, nie jest ona wyczuwalna. Świetna do sałatek lub na chleb z masłem, czy też oliwą. "Łasuch" czyli zdrowa wersja jarzynki. Ma w składzie maltodekstyne, o której czytałam opinie, często bardzo rozbieżne. Niestety nie znalazłam strony
Smakuj życie!dania na wynos. Nad daniami do pracy popracuję jak tylko skończę malowanie, bo osobiście mam już dosyć mojego jedzenia w biegu. Przepisy podzielone są na kilka kategorii: Jajka Zupy Sałatki Curry, Ryże, Makarony, Placki Klopsy Wypieki Słodkie Wypieki Słone Pasty do chleba Dodatki Dużo tego, prawda? Osobiście mam na celowniku kilkanaście przepisów, bo listy składników nie są wymyślne, a sposób
Blondynka Gotujewiele sposobów. Jako składnik pasty kanapkowej też jest pyszny. W tym roku postanowiłam zamarynować go po zgrillowaniu. Plastry takiego bakłażana są idealne na kanapki czy jako dodatek do sałatek. Ci, którzy preferują pikantniejsze smaki, niech do każdego słoiczka dodadzą kawałek świeżej ostrej papryki lub ziarna pieprzu. Składniki: 1 i 1/2 kg średniej wielkości bakłażanów 1 duża główka czosnku
Codzienna kuchnia niecodziennamajonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Sos: ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Dodać majonez i jogurt, doprawić do smaku i wymieszać. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Sałatka: Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotować i obrać. Pomidory i jajka pokroić na ćwiartki. Fetę w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, polać sosem
Smakołyki Asi