sałatki - 52922 przepisów (strona:2166/3529)

Sałatka z gruszką i serem pleśniowym 178

Prosty pomysł na pyszną i szybką sałatkę na kolację lub lanch. Wystarczył wyłożyć sałatę, dodać gruszkę oraz ser  i polać sosem, zapewniam jest pysznie. Składniki: 1/2 paczki mix sałat 1 gruszka ser pleśniowy z orzechami garść orzechów włoskich sos 4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżka cytryny sól, pieprz Wykonanie: Orzechy uprażyć na patelni. Ser oraz gruszkę pokroić

magiczna kuchnia Kasi
Bosacka po polsku – Katarzyna Bosacka – Recenzja 195

braku doświadczenia czy potrzebnego sprzętu. Książka podzielona jest na pięć osobnych części: Przystawki zimne – w tym dziale znajdziecie dotychczasowe królowe polskich imienin u cioci. Faszerowane jajka na twardo, sałatkę jarzynową czy pomidory z cebulą zna prawdopodobnie każdy z was. Nie sposób nie spotkać takich przekąsek na imprezowym stole. Szybkie do wykonania, dające się przyrządzić dzień wcześniej przed zaproszeniem gości

Mr. Taste
Boczek gotowany – kuchnia podkarpacka 292

gotowanego boczku, który można kupić w sklepie. Aromat ziela angielskiego i liści laurowych jest znakiem rozpoznawczym tej pysznej domowej wędliny. Boczek gotowany jemy z chlebem, albo z tradycyjnymi sałatkami warzywnymi. Gotowanie boczku od pokoleń praktykowane jest przez wiejskie gospodynie z gminy Raniżów na Podkarpaciu (i zapewne w wielu innych miejscach). Ten rodzaj wędliny przygotowuje się z boczku uprzednio uwędzonego

Trzeci talerz
Kasza gryczana z makrelą, awokado, jajkiem w koszulce, kozim serem i migdałami 165

bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, które są zarówno w rybie, awokado, jak i oleju rzepakowym. W mojej kuchni bardzo cenie sobie olej rzepakowy, to on przeważa jako dodatek do sałatek i dań na zimno oraz do smażenia. Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także jest doskonałym

Mango Papaja
Kasza gryczana z makrelą, awokado, jajkiem w koszulce, kozim serem i migdałami 165

bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, które są zarówno w rybie, awokado, jak i oleju rzepakowym. W mojej kuchni bardzo cenie sobie olej rzepakowy, to on przeważa jako dodatek do sałatek i dań na zimno oraz do smażenia. Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także jest doskonałym

Mango Papaja
Chrupiąca cebulka onion bhaji 155

smakach wprost z Indii. Są chrupiące, aromatyczne i znakomicie nadają się na przystawkę albo na samodzielny posiłek. Robi się je szybko i szybko można cieszyć się znakomitym smakiem. Ulubiona sałatka do nich i koniecznie sos chili, polecam. Chrupiąca cebulka onion bhaji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kapusta stożkowa 212

bardziej kruche i soczyste niż np. liście kapusty zwykłej. Ma lekko słodkawy smak. Użyłam jako składnik surówki i dania typu stir-fry . Dobrze sprawdza się również jako dodatek do sałatek, zapiekanek, można ją również ugotować na parze (wystarczy kilka minut). Kapusty stożkowej szukajcie na giełdach rolniczych (dostałam od rodziców). Pointd/sweetheart cabbage It is easier to grow and store than

Qlinarnie i Qlinarnie
Bosacka po polsku – spotkanie promocyjne 175

zapraszać do siebie znajomych, bo często imprezki w warszaffce nie wyglądają już jak dawniej i w niczym nie przypominają imienin u cioci znanych z lat naszej młodości. Nie wystarczy sałatka warzywna na stole, aby każdy był zadowolony. Teraz modne i wskazane jest mieć nietolerancje, uczulenia, specjalne diety (i to każdy inną), unikać różnych produktów i wszystko to powoduje, że między

Mr. Taste
Stripsy w łagodnej panierce a'la KFC 571

Fastfood w wydaniu domowym, czyli stripsy w łagodnej panierce a'la KFC. Stripsy smażone w głębokim tłuszczu podaję z frytkami z piekarnika lub ziemniaczkami z piekarnika  oraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym .  Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu

Smak mojego domu
Kuchnia Polska według Karola Okrasy – książka Lidla | Warsztaty kulinarne 126

porami i suszonymi grzybami Uda gęsie w sosie z czarnych porzeczek z miodem pitnym Pierogi z serem, kaszą gryczaną i miętą Barszcz czerwony podstawowy Smażone okonie z chlebową sałatką Kuchnia Polska według Karola Okrasy została wydana po to, aby docenić i zapamiętać smak KUCHNI POLSKIEJ NASZYCH CZASÓW W sobotę 5 listopada, wraz z innymi blogerami oraz dziennikarzami miałam przyjemność gościć

Kuchnia Bazylii
Sznycel wiedeński 176

Odwrócić kotleta na drugą stronę, dosmażyć, a na koniec ułożyć na kotlecie wiórki masła, przykryć patelnię pokrywką i zostawić na kilka chwil, by mięso doszło podawać z ziemniakami lub sałatką ziemniaczaną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krem z dyni z dodatkiem tahini 158

kilka gałązek ulubionych ziół, przypraw, chili lub dodać ziarenka pieprzu i odstawić na kilka dni. Wówczas olej nabierze charakterystycznego smaku i zapachu, dzięki czemu świetnie nada się również do sałatek oraz dań na zimno. Składniki (na 2 -3 porcje): 400 gram dyni hokkaido 2 małe marchewki 1 ziemniak 1 cebula 1 lampka Cydru 500 ml bulionu 50 ml mleka

Mango Papaja
Dewolaje w sezamie i słoneczniku 165

Zwykły znany dewolaj z serem obtoczony w słoneczniku i sezamie jest całkiem nowym i smacznym daniem obiadowym. Polecam z ziemniakami i sałatką z papryki, ogórka i pomidora. 3 podwójne filety z kurczaka 100 g żółtego sera ½ pęczka natki pietruszki Sól Pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka Sól Pieprz Olej

VioletoweKucharzenie
Wątróbka z cebulką 227

wątróbkę trzeba usmażyć tak żeby pozostała lekko różowa i soczysta w środku. Jak to zrobić? Smaczna Pyza zaraz o tym opowie. Jeśli lubicie wątróbkę to spróbujcie dodać ją do sałatki ze szpinaku i pomarańczy - coś pysznego! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Paprykowy ser z orzechów nerkowca (paleo, bez laktozy) 163

Wami podzielić. Jest lekko pikantny a zarazem słodki dzięki orzechom. Można go dodać tam gdzie dalibyście zwykły ser, mnie najlepiej smakuje z tym chlebkiem czosnkowo-rozmarynowym lub w sałatkach. Składniki: 1 mała czerwona papryka szklanka namoczonych przez noc orzechów nerkowca łyżeczka soli łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki czosnku granulowanego ½ łyżeczki rozmarynu (opcjonalnie) 2 łyżki płatków drożdżowych ½ łyżeczki cebuli granulowanej 1 ½ łyżki oliwy

PaleoLife