sałatka - 51095 przepisów (strona:2158/3407)

Ogórki w zalewie musztardowej z miodem 143

proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane warzywa są bardzo kruche, mają ciekawy słodko-kwaśny smak i idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek i przekąsek. Zatem do dzieła - robimy ogórki w zalewie musztardowej z miodem ! Składniki na ogórki w zalewie musztardowej z miodem 2 kg ogórków gruntowych 5 ząbków czosnku 2,5 szklanek

Gotujemy i jemy
Kurczak w sosie słodko kwaśnym z ananasem 151

mieszamy. Jak by sos był za gęsty to możemy dolać troszkę wody. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem, ale myślę, że nie będzie to potrzebne ;-) Podajemy z ryżem i sałatką

kruche babeczki
Surówka z młodej kapusty z marchewką i pietruszką 630

Zasyp kapustę solą, wymieszaj i odczekaj kilka minut, by kapusta zmiękła. Zlej nadmiar roków. Obierz marchewkę, zetrzyj na tarce i dodaj do kapusty. Pietruszkę poszatkuj na drobno, dosyp do sałatki. Do warzyw wyciśnij sok z cytryny, dodaj oliwę, cukier oraz pieprz w ilości jakiej lubisz. Odstaw surówkę na co najmniej 40 minut, by smaki warzyw się wymieszały. Surówka będzie idealna

To Musisz Wiedzieć
Gotowana kukurydza 92

kukurydzę . Przepis jest banalnie prosty a wykonanie zajmuje nie więcej niż 15 minut. Gotowana kukurydza może być idealną przekąską między posiłkami, bądź jeśli dodamy do niej inne warzywa bądź sałatkę może być świetnym dodatkiem do obiadu. Kukurydza zawiera całą masę witamin. Zawiera witaminy A, B, E, selen oraz błonnik. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotowana kukurydza – Składniki 2 kolby młodej kukurydzy

To Musisz Wiedzieć
Wędzarnie na Bornholmie 98

burakami i prawdziwą bornholmską musztardą. Oprócz tego: łosoś wędzony na zimno z sosem koperkowym, wędzony filet z makreli przyrządzany na trzy różne sposoby, smażony śledź w occie. Do tego sałatka ziemniaczana, krewetki z sosem oraz filety rybne z cytryną.  Za każdym razem kiedy jestem na Bornholmie wracam w to miejsce z wielką przyjemnością. Jedzenie jest przepyszne, zawsze świeże

noteskulinarnyfiga
Muszle makaronowe faszerowane 146

makaron conchiglioni w kształcie dużych muszli? Ma w sobie duży potencjał, bo można go faszerować i na słodko i na wytrawnie, podawać na ciepło lub na zimno, nadziewać go sałatkami lub słodkimi kremami czy owocami. Makaron muszle faszerowane mięsem mielonym, zapiekane w sosie pomidorowym to danie bardzo efektowne i sprawdzi się z pewnością na świątecznym stole albo na przyjęciu imieninowym

Dorota Smakuje
Gulasz kozacki 140

natką pietruszki *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gulasz

Blog z Apetytem
Wtorek: Wietnamskie noodle z cytrynowym kurczakiem 119

makaronu po wietnamsku stanowi Nuoc Cham, klasyczny sos słodko-kwaśny wytrawny w smaku, będący fundamentem wietnamskiej kuchni. Dodawany jest do wielu dań, począwszy od makaronów, a na sajgonkach i sałatkach z owoców morza skończywszy. Nuoc Cham oznacza po wietnamsku sos rybny, ale w rzeczywistości sos rybny, jako przyprawa, stanowi tylko jeden ze składników. Lista ingrediencji jest różna w zależności

Niedzielny kucharz
Pieczone kotleciki z indyka z ciecierzycą w pomidorach 75

smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią i oregano. Na koniec dodać ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, upieczone kotleciki z indyka, przykryć pokrywką i poddusić razem 5 minut. Podawać z surówką, sałatką ze świeżych warzyw lub z warzywami na parze. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Kurczak teriyaki 111

kurczaka w sosie teriyaki. Przepis znalazłam na stronie Kwestia Smaku  i zdecydowanie zagości w naszym menu na dłużej. Dodatkowo kurczaka i smażony ryż z warzywami podałam z sałatką z surowej cukinii. Wyszło pysznie! Składniki: Kurczak teriyaki: 2 filety z kurczaka 1 łyżka oleju roślinnego 5 łyżek sosu sojowego (jasnego) 2 łyżki octu ryżowego lub soku z limonki 2 łyżki

Kocham..lubię..gotuję..
Sałatka ryżowa z kurczakiem, brokułem, jajkiem i kukurydzą 99

Bardzo smaczna sałatka ryżowa z podsmażonym kurczakiem, gotowanym jajkiem, kukurydzą i brokułem poleca się na kolację, przekąskę lub każdą inną okazję. Bez okazji też całkiem nieźle smakuje :) Składniki: 2 filety z kurczaka 1/2 szklanki ryżu + 1 szklanka wody 250 g różyczek brokuła 1/2 puszki kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz przyprawa do kurczaka (u mnie domowa złocista) olej

Kocham..lubię..gotuję..
Pstrąg pieczony w całości z masłem pietruszkowym 90

średnie zapiekać 20 minut. Pod koniec pieczenia można wstawić blachę wyżej grzałki górnej i chwilkę podpiec do zarumienia skórki. Podawać skropione sokiem z cytryny, z ulubionymi dodatkami: sałatki, surówki, pieczone lub gotowane warzywa. Podałam z brokułem i kalafiorem: różyczki brokuła i kalafiora przełożyłam do miseczki, wymieszałam z 2 łyżkami stopionego masła, oprószyłam solą. Ułożyłam na blasze obok ryby, zapiekałam razem

Kocham..lubię..gotuję..
Galette z gruszką i serem gorgonzola 101

Gruszki i ser pleśniowy to idealne połączenie, czy to w sałatkach na zimno, zapiekankach czy tartach. I tak powstało ekspresowe galette, czyli rustykalna tarta pieczona bez formy z brzegami zawiniętymi na część farszu. Na delikatnym i kruchym cieście bez dodatku jajek, z gorgonzolą, gruszkami i miodową glazurą z dodatkiem octu balsamicznego. Coś niebywale pysznego :) Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki

Kocham..lubię..gotuję..
Wędzone pstrągi 91

Wędzone domowe ryby - na ciepło wprost z wędzarni, lub też na zimno, do past, sałatek czy chleba. Czy może być coś lepszego? Już żałuję, że w tej partii uwędziłam tylko sześć sztuk bo wszystkie zostały zjedzone na ciepło, prosto po wędzeniu. Goście zadowoleni, a ja chyba bardziej, że im tak bardzo smakowało :) W ten sposób można przygotować nie tylko pstrągi

Kocham..lubię..gotuję..
Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem 124

Prosta sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem. Nam smakowała jeszcze lepiej, ponieważ pstrągi sami wędziliśmy. Pysznie smakuje zarówno z oliwkami jak i z ogórkami kiszonymi lub konserwowymi zamiast oliwek. Polecam serdecznie! Przepis znaleziony na stronie Kwestia Smaku. Składniki: 300 g ugotowanych ziemniaków 125 g wędzonego pstrąga 1 mała cebulka 10 dużych oliwek oliwa z oliwek sok z cytryny sól i pieprz

Kocham..lubię..gotuję..