zachowują optymalną wilgotność. Rada: Tak przygotowane ryżowe kotlety z zieloną pietruszką możecie zabrać ze sobą do pracy. Wystarczy zapakować je do pojemniczka. Polecam wówczas podać je z ulubioną sałatką lub surówką. Mój blog kulinarny jest pełen ciekawych przepisów na takie surówki. Składniki: (na 7 sztuk) 100 g ryżu basmati Karoon 1 jajko duża garść posiekanej zielonej pietruszki
Słodkie okruszkiMoże kurki w sałatce czy zapiekane boczniaki staną się dla Was alternatywą dla mięsnych elementów dań? Byłoby dobrze. Istnieją przynajmniej 4 powody, dla których warto jeść grzyby! Są niskotłuszczowe, mają sporo witamin i soli mineralnych. Ale, by Was nie zanudzać wybrałem moim zdaniem te najważniejsze argumenty przemawiające za włączeniem grzybów w naszą dietę. Tym bardziej, że mogą one stanowić ciekawą
Fleksitarianizm.plPyszna sałatka,robię ją często na obiad lub imprezę super sprawdzi się na zimno i na ciepło,do tego pyszny sos-musicie spróbować szczególnie teraz w sezonie na pyszne kolorowe warzywa
Swojskie jedzonkoPyszna sałatka,wymyśliłam ją wczoraj i wyszło pysznie,polecam gorąco,na imprezę,do pracy,czy po prostu na przekąskę
Swojskie jedzonkoTortilla z kurczakiem i z sałatką z pekinki, pomidorów, ogórków i cebuli. Do tego sos majonezowo pomidorowy- poezja smaku 😋 Placki można przygotować samemu ( znajdziecie u mnie na blogu) lub kopić gotowe i podpiec. Polecam :) Podwójna pierś z kurczaka Przyprawa kebab gyros Olej Mała kapusta pekińska 2 cebule 2 pomidory 2 zielone ogórki Na sos: 2 łyżki
Takie tam pichcenieminut, wystudzić na zakrętkach potem normalnie postawić i przechowywać w ciemnym miejscu. - papryka na słodko-kwaśno w słoikach na zimowe dni, jest pyszna do obiadu, kanapek, do zakąski, sałatek........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPasztet z kaszy jaglanej, cukinii i słodkich ziemniaków doprawione parmezanem. Pyszny na drugie śniadanie, lunch czy kolację z lekką sałatką. 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 3-4 jaja w zależności od wielkości 1 cukinia 300 gram słodkich ziemniaków 80 gram tartego parmezanu cebula ząbek czosnku sól i pieprz do smaku tymianek lub koperek olej Cukinię zetrzeć na tarce dodać pół
AZgotuj!czosnek i paprykę i mieszamy. Następnie ogórki zalewamy gorącą zalewą, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 12 godzin. Od czasu do czasu ogórki mieszamy. 3. Do słoików: Po tym czasie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoiczków. 4. Do spiżarni: Słoiki dokładnie zakręcamy i przenosimy do spiżarni. Nie pasteryzujemy. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności
Izabelawkuchniminut przed końcem pieczenia możemy rozciąć rękaw aby danie z wierzchu się zrumieniło *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Łopatka wieprzowa pieczona z warzywami – bez tłuszczu pochodzi z serwisu
Blog z Apetytemsensownych informacji od tych mocno przekoloryzowanych może okazać się problematyczne. Nie brakuje też „dietetycznego sekciarstwa” Znajdziemy również różnego rodzaju gotowce. Jadłospisy mówiące o jedzeniu jogurtu na śniadanie, sałatki na obiad i jednej kromki chleba na kolację. Zastosowanie się do tego rodzaju gotowca przyczyni się z dużym prawdopodobieństwem do jakiejś tam utraty wagi. Nie będzie to jednak ani zdrowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mielone są soczyste i pyszne, a ich przygotowanie jest banalnie proste. Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów: – przepis na gnoccchi – dyniowe gnocchi – kotlety z cukinii – sałatka grecka – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda
nietylkopasta.plPiec w piekarniku z termoobiegiem w 180 stopniach C przez 10-15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni C i piec jeszcze około 10 minut. Podawać z ulubioną sałatką lub warzywami sezonowymi. Smacznego
Banana SmilesSezon grillowy nadal trwa,dlatego chciałabym Wam zaproponować bardzo lekką i nad wyraz szybką sałatkę. Potrzebujecie naprawdę niewiele produktów i równie mało czasu,aby ją przygotować. SKŁADNIKI: 5 ogorków zielonych gruntowych 5 ogórków małosolnych lub kiszonych pęczek koperku 2 łyżki octu winnego 1-2 łyżek miodu ewentualnie sól,pieprz z moździerza lub grubo mielony WYKONANIE: ogórki kroimy w większą
Kuchnia Beaty