sałatki - 52922 przepisów (strona:2130/3529)

Makaron ryżowy z kurczakiem i krewetkami 167

kurczakiem , krewetkami i makaronem ryżowym. Babcia zadowolona, bo znikało z talerza w szybkim tempie. Smakowało! Może i Wy skusicie się na taki obiad bez pszenicy i glutenu. Polecam również sałatkę z krewetkami  , którą znajdziecie na moim blogu. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g krewetek 200 g makaronu ryżowego 1 duża cebula 180 g tofu 1 ząbek czosnku

O kuchni z uczuciem
SAŁATKA Z POMARAŃCZY PO SYCYLIJSKU 119

Orzeźwiająca sycylijska sałatka owocowo - warzywna.Polaczenie smaku słodko - ostrych , które połączyła delikatna w smaku czarna oliwka.  3 pomarańcze 0.5 cebuli czerwonej 6 szt.czarnych oliwek 3 łyżki oliwy z oliwek Pieprz czarny ********************************* Pomarańcze obrać,usunąć białą skórkę,a miąższ pomarańczy pokroić w kawałki lub cienkie plasterki.Cebulę obrać, pokroić w cieńkie krążki, wymieszać z pomarańczą, skropić oliwą, oprószyć pieprzem.Salatkę udekorować

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Awokado z tuńczykiem 198

Szybka sałatka z awokado. Połączenie z cytryną nadaje wyrazistości i doskonale smakuje. Podobno klasyka :)  Liczba porcji: 3-4 1 awokado 1/2 cytryny 120 gram rozdrobnionego tuńczyka (w sosie własnym) 250 gram pomidorków koktajlowych sól, pieprz Awokado obrać, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ przekroić wzdłuż na pół, a następnie w plasterki. Włożyć do miski i zalać sokiem

Czerwony Gupik
Skorzonera, wężymord, czarny korzeń 195

ugotować, polać masłem i bułką tartą lub sosem, np. beszamelowym. Można skorzonerę usmażyć w cieście naleśnikowym lub podać na słodko z miodem. Wykorzystuje się też ją w surówkach i sałatkach. Jak przygotować czarny korzeń? Najpierw trzeba go obrać ze skórki (najlepiej w rękawiczkach, może barwić dłonie). Ja tego nie zrobiłam i warzywo było gorzkie. Po przekrojeniu skorzonera wydziela sok mleczny

Qlinarnie i Qlinarnie
Saładka śledziowa -warstwowa 162

dalszej kolejności pokrojone śledzie posypujemy czerwoną cebulą smarujemy sosem. Następnie pokrojoną marchewkę smarujemy sosem na marchewkę czerwoną fasolę również smarujemy sosem, następnie kukurydzę i posmarować pozostałym sosem. Wierzch sałatki posypujemy z tarty żółty ser i dekorujemy. Smacznego

kgwjanczewo
Chleb orkiszowy z oliwkami na kapryśne choróbsko 185

cukru   1 łyżeczka soli   25 gramów świeżych drożdży   1 i 1/2 łyżki oliwy   300ml letniej wody 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej przyprawy do sałatki greckiej - można zastąpić ziołami prowansalskimi 2 garście zielonych oliwek [ok 50g] - pokroić w plasterki sezam naturlany - do obsypania przed pieczeniem 1 żółtko - wymieszane z 1 łyżką wody; do posmarowania przed

Grunt to przepis!
Sałatka z komosy ryżowej, paluszków krabowych i papryki 188

Nasionka komosy mają bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych i sporo białka oraz dużo witamin, warto ja zajadać. Polecam wersję z paluszkami krabowymi, jest pyszna. Po wczorajszym tłustym czwartku będzie znakomita. Sałatka z komosy ryżowej, paluszków krabowych i papryki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto „Figa z makiem i pasternakiem” 215

szczęście zapisałam składniki, tworząc to ciasto. A przypomniała mi o nim koleżanka z pracy. Tak się składa, że coraz rzadziej coś piekę, więc dzisiaj na blogu słodki przerywnik od sałatek, zup i obiadów... Składniki: 3 jajka 2/3 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 2/3 szklanki brązowego cukru 2/3 szklanki maku 1 i 2/3 szklanki mąki razowej 1 szklanka startego

Czerwień i błękit
Muffinki z musem z dyni i kawałkami jabłek (fit) 140

Macie ochotę na pyszne, wilgotne i dietetyczne muffinki? Z dodatkiem dyni i jabłka to prawie sałatka, a nie deser :) Jednakże jedna uwaga: niebezpiecznie wciągają i nie uda Wam się poprzestać na jednej :)  Ilość porcji: 12 muffinek Czas przygotowania: 10 minut + czas pieczenia Składniki: Na muffinki: ¾ szklanki mąki gryczanej* ½ szklanki ksylitolu ½ szklanki puree z dyni** 50 ml oleju rzepakowego

Kolizje Smaków
KURCZAK TIKKA MASALA 166

masala, idealny, kruchy o wyraźnym smaku. Robi się go bardzo szybko. Jest łatwy w przygotowaniu. Wystarczy mieć piekarnik i woreczek do pieczenia. Kurczak tikka nadaje się idealnie do obiadu, sałatek czy kanapek. Polecam. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka podwójny Marynata 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 3 łyżki pasty curry tikka masala Sól i pieprz do smaku

Gotowanie Patki
Sałatka z pora i groszku konserwowego 183

Ostatnio pisałam Wam, że dostałam paczkę z produktami Jamar. Została mi puszka groszku konserwowego, z którego przygotowałam na kolację pyszną sałatkę. Wystarczy tylko kilka składników aby szybko przygotować coś smacznego i pożywnego. Nie wiem jak Wy ale ja mam zawsze w szafce mały zapas produktów w puszkach, które służą mi jako składnik różnych dań. 2 średnie pory (jasna część) puszka

Smakołyki Asi
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu i tuńczykiem 246

Niezbyt skomplikowana w wykonaniu sałatka, której głównym składnikiem jest tuńczyk oraz makaron w kształcie ryżu. Dodałam też dużo świeżego kopru oraz ogórki kiszone i kukurydzę. Zapraszam po przepis :)  Składniki: 2/2 szklanki makaronu w kształcie ryżu 2 puszki tuńczyka w kawałkach w wodzie 1 puszka kukurydzy l5-6 ogórków kiszonych 3 gałązki świeżego koperku 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki

Czerwień i błękit
Wolno pieczona, szarpana wołowina z papryczkami peperoni 150

najlepiej nadaje się tłuste mięso wołowe, jakim jest kark. Nie sprawdzą się natomiast udziec czy łopatka wołowa, gdyż są zbyt chude. Szarpaną wołowinę można wykorzystać jako dodatek do tortilli, sałatek, kanapek. Świetnie smakuje zatopiona w sosie pomidorowym czy bbq. Źródło przepisu: The Pioneer Woman

Gospodyni Miejska
HRECZNIAKI, czyli kotlety z kaszy gryczanej i twarogu 126

Między czasie cebulkę rumienimy na patelni. 3. Czekamy aż kasza ostygnie, dodoajemy twaróg i blendujemy 4. Dodajmy reszte składników i formujemy kotlety, które smażymy na oleju Podajemy z sałatką lub kwaśną śmiataną :) Smacznego

FITBUuK
Sałatka z roszpunką, porzeczką i mozzarellą 163

Pyszna sałatka z mozzarellą, porzeczką i orzeszkami piniowymi idealna na kolacje! Smak podkreślamy sosem koperkowym i voila :) Składniki na 2 porcje: *garść roszpunki *1 mozzarella *1 pomindor *1 ogórek *garść czerwonych porzeczek *mieszanka orzeszków piniowych, żurawiny, nasion słonecznika i dyni Sos koperkowy: *2 łyżeczka majonezu *2 łyżki jogurtu naturalnego *koperek *pieprz Przygotowanie chyba jest zbędne :)  Smacznego

FITBUuK

Proponowane wyszukiwania