sałatki - 54110 przepisów (strona:2127/3608)

Sirocco Sabriny Ghayour. Ciasto - mus z gorzkiej czekolady z kawą i kardamonem. 232

przepisy na lekkie i orzeźwiające dania, które wzbogacą i urozmaicą Waszą kuchnię wiosną i latem.  W sumie ponad 100 przepisów z podziałem na śniadania, przekąski, dania główne, sałatki, wypieki i desery. Jest też "moja spiżarnia" - mini poradnik jak najlepiej wykorzystać przyprawy i inne egzotyczne składniki. "Sirocco", Sabrina Ghayour Wydawnictwo Insignis 242 strony Twarda oprawa Cena 69,99 zł Niżej

SzczyptaSmaQ
Domowy dietetyczny majonez 299

jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski 60 g jaja kurze całe (1 szt., ugotowane na twardo)  musztarda

Menu Zdrowia
Restaurant Week w Novocaina: emocje na talerzach 180

moim ulubionym fragmentem układanki była komosa podana z granatem. Uwielbiam użycie tych owoców w wytrawnych daniach — ich słodko-cierpki smak zdecydowanie pobudza zmysły. Przyjemnym dodatkiem na talerzu była również sałatka z botwiny z arbuzem —lekka i orzeźwiająca. Całe danie, mimo że składające się z wielu elementów było idealnie skomponowane. Smaki dobrze ze sobą współgrały i wzbudzały mnóstwo emocji: począwszy

Food Square
SURÓWKA ZDROWIA 256

Talerz pełen witamin i pyszności :) Moje sałatki często powstają według schematu: zielsko + awokado + inne warzywa + bakalie + sos. Zawsze wychodzi smacznie. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Pizzerinki z salami, rukolą,cukinią i serem korycińskim swojskim 207

było wyjścia i były pizzerinki zamiast pizzy, ale to to samo, tylko w mniejszej wersji. Ser rzeczywiście idealny do pizzy. Z resztą wszystko są super do zjedzenia solo, do sałatek, pizzy, do łososia, no do wszystkiego. Są po prostu super :-). Miłego dzionka Wam życzę :-) Składniki na 6 sztuk: 20 g drożdży 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki ciepłej wody

kruche babeczki
Olej z czosnkiem niedźwiedzim 171

idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają tworzyć ulubione kompozycje smakowe. Tłuszcz łatwo wchłania smak i aromat przypraw i zół. Tak przygotowany olej nie tylko wzbogaci smakiem przygotowywane potrawy i sałatki. ale i w ważne składniki zdrowotne i odżywcze, a zielone listki czosnku mają ich niesamowite bogactwo. Więcej przeczytaj tutaj . Czynne związki bardzo łatwo przenikają do oleju i warto to wykorzystać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jajka caprese 223

Caprese to klasyczna sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii, ale robiłam już ją w postaci koreczków, oraz łódeczki na liściach sałaty. Na blogu jest też pizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mus czekoladowy z aquafaby 136

Wczoraj zrobiłam sałatkę z cieciorką. Nie zapomniałam, aby nie wylewać wody. To doskonała baza do deserów, takich jak ten, który przygotowałam dzisiaj. Delikatny mus czekoladowy z dwóch składników - dobra czekolada gorzka lub mleczna i piana z aquafaby. Brzmi ciekawie prawda? Jak się okazuje, poza musem czekoladowym, z wody po cieciorce, mozna przygotować wegańskim majonez czy beziki. To będzie z pewnością

Moja smaczna kuchnia
Odrobina Włoch w Warszawie 306

gości mógł czuć się komfortowo i miał dla siebie odrobinę prywatności. Menu Menu w restauracji nie jest zbyt długie, przede wszystkim znajdziemy w nim pizzę (wiele rodzai) i włoskie sałatki . Mamy do wyboru także wino i włoską wodę mineralną . Czytając menu, z całą pewnością będziecie mogli poczuć się jak we włoskiej pizzerii, no może poza tym… że jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka kokosowa z olejem rzepakowym 274

wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego, ponieważ w przedświątecznych przygotowaniach jest niezastąpiony. Można na nim smażyć i dusić warzywa i mięsa. Jest podstawą majonezów, dressingów i sosów do sałatek i jajek. Idealnie nadaje się do pieczenia ciast, a babki na oleju są wilgotne i długo zachowują świeżość

Obiad gotowy
Jajka faszerowane rzodkiewką 163

Bardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem (lub jogurtem greckim) smakuje mi najbardziej podczas weekendowych śniadań, kiedy mamy więcej czasu na ich przygotowanie. A na wielkanocnym stole te jajka wniosą odrobinę świeżości, lekkości i na pewno oczarują gości. 5 jajek kilka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Olej smakowy. 196

Olej smakowy można zrobić na wiele sposobów. Robię go często i używam do sałatek,surówek, do pizzy. Taki olej zrobiony samodzielnie, bardziej cieszy niż kupiony w sklepie, a przede wszystkim jest tańszy :) Moja buteleczka ma 250 ml .więc podam składniki na taką ilość. Składniki: 250 ml oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku pokrojonego 2 kawałki pomidorów suszonych 3 listki świeżej bazylii

Agusiowe smakołyki
Sałatka z karmelizowanymi figami i kozim serem 139

oliwie. Na desce do krojenia rozsypałem cukier, położyłem na nim figi stroną przecięcia do dołu, lekko docisnąłem. Mocno rozgrzałem żeliwną patelnię , rozłożyłem na niej figi, karmelizowałem około 3 minuty. Sałatka : wymieszałem listki sałat z uprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi i sosem (2/3). Ułożyłem na talerzu, na wierzchu rozłożyłem figi i pokrojony na kawałki ser kozi. Całość skropiłem sosem

R'n'G Kitchen
Wielkanocne śniadanie. Zapiekane jajka na kremowym chrzanowym sosie! 222

oczywiście majonez marki Społem - Majonez Kielecki! Nowa etykieta Majonezu: Dz ięk i niezmiennej od lat recepturze, smakiem przypomina domowe wyroby. Jego gładka, kremowa konsystencja stanowi niezawodny dodatek do sałatek, wędlin oraz przekąsek przygotowanych na bazie jaj. Odkręć słoik Majonezu Kieleckiego i zasmakuj w tradycji! Żółtka jaj kurzych, olej, aromatyczne przyprawy oraz ocet wytwarzany w drewnianych kadziach zgodnie

SMYKWKUCHNI
Waflowe jajka z nadzieniem łososiowym 209

zalewy,cebulę drobno posiekać,łososia pokroić na małe kawałki. Do jajek dodać groszek,pokrojonego łososia,posiekaną cebulę i koperek. Zmieszać z majonezem,doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatką napełnić waflowe jajka,ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą i od razu podawać

Kolorowa kuchnia Elki