Grillować po 6-8 min po każdej stronie. Czekoladę rozpuścić (można w pojemniku, który możecie postawić na grillu) Podawać z rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! Wpisy łódzkich bloggerów na sezon grillowy: - Sałatka z orientalną grillowaną polędwiczką wieprzową - Grillowane szparagi - Domowy sos BBQ - Grillowany kurczak whiskey z sosem cebulowym
CookYourselfblogu możecie znaleźć całkiem sporo przepisów z ich udziałem, jak na przykład tartę ze szparagami czy bardzo prostą w przygotowaniu frittatę ze szparagami , świetnie sprawdzają się w sałatkach czy w towarzystwie makaronów . Szparagi są bardzo wdzięcznym do przygotowania produktem, a dania z ich udziałem są niezwykle efektowne. Dziś postanowiłam przygotować banalnie proste, ale jednocześnie nadspodziewanie smaczne danie ze szparagami
Codzienne Gotowanietruskawki ? Ja tak! Za czasów dzieciństwa miałam cały ogródek wypełniony krzaczkami truskawek, które zbierałam razem z bratem i babcią. Dziś przygotowuję z nich zarówno ciasta , desery , naleśniki, jak i sałatki. Dziś mam dla Was przepis na idealny truskawkowy deser na zimno – jest to genialny mus truskawkowy, Puszysty, delikatny, słodki …. obłędny! Idealny zarówno na deser, jak i drugie śniadanie
Ostra na Słodkolekko podsmażone na maśle, podane z jajkiem poszetowym i pajdą domowego chleba, na obiad w postaci tart, pizzy, risotta, blanszowane i polane palonym masłem, a na kolację w formie sałatki. Wiem też, że niektórzy robią z nich lody. To warzywo jedyne w swoim rodzaju. Przepyszne! JAK OBRAĆ i PODDAWAĆ OBRÓBCE SZPARAGI? Poniżej kilka najważniejszych wskazówek, dotyczących szparagów, które ostatnio
SMYKWKUCHNICukinia faszerowana to warzywo, które można jeść w zupach, zapiekankach, sałatkach, grillowaną, ale także można ja nafaszerować. Dowolność faszerowania sprawia, że w zależności od tego co znajdziemy w lodówce, możemy znaleźć na nią sposób :) Składniki: 4 średnie cukinie oliwa sól, pieprz, bazylia 2 ząbki czosnku 0,5 kg piersi z kurczaka łyżeczka przyprawy do kurczaka 100g kaszy jaglanej
ChilliJemyJeden sos - wiele zadań. Ten kremowy i aksamitny sos świetnie świetnie sprawdza się jako dressing do sałatki lub dip do przegryzek (słupków warzyw, nachos, tortilla chips). Niesamowicie smakuje rozlany na lekko poduszonym brokule, kalafiorze, brukselkach, itp. Służy jako cudownie pyszny sos do makaronu, pizzy, kaszy. Gdy mam go w lodówce, nigdy nie brak mi pomysłów na obiad. On podpowiada
Jeść, by żyć w zdrowiusmaku czyli kakao, kawa, wanilia Byłam bardzo ciekawa niektórych składników przystawki i deseru. Miałam przyjemność rozmawiać z szefem kuchni, panem Patrykiem Żołnowskim, który z chęcią odpowiedział na moje pytania. Sałatka podana była z lodami, a dokładniej sorbetem z fioletowej marchewki, natomiast na deser składały się: sos toffi z dodatkiem likieru amaretto i kawy, ganache z białej czekolady z wanilią
Qlinarnie i Qlinarnieoknem coraz bardziej zielono, więc i w kuchni podobnie :) Przyznam, że nigdy nie byłam wielką fanką zieleniny. Owszem, mam swoje ulubione potrawy ze szpinakiem, czy swoje ulubione sałatki, ale jako dodatek do dań zdecydowanie preferuję inne warzywa. Mimo wszystko zawsze starałam się przemycać gdzieś szpinak, jarmuż czy inne zielsko ;) Nie miałam sprzętu który dobrze rozdrobni świeży szpinak, więc zazwyczaj traktowałam
Mienta blogpokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ulubioną sałatką
Kolorowa kuchnia ElkiBotwinka świetnie sprawdziła się jako składnik sałatki. W połączeniu z serem feta i truskawkami , w towarzystwie sosu winegret dla nas idealne połączenie <3 Składniki pęczek botwinki kilka liści sałaty masłowej 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 100 g sera feta kilka truskawek Sos Winegret : 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka soku z cytryny łyżka musztardy sarepskiej łyżeczka octu balsamicznego łyżeczka
R'n'G Kitchentypu fast food jako wegańska alternatywa kebabu w picie. Nasz Falafel był przygotowywany przy nas. Składał się oczywiście z bobu. Pyszny. Do tego wybraliśmy zestaw z cebulą czerwoną, sałatką z kuskusu i granatu oraz pomidorów. Całość dopełnił pyszny sos z mango. Cena 5 f . Warta tych smakowych doznań
Gotowanie Patkinóż poszło tofu, taki symbol diety wegetariańskiej. Jeżeli s zukacie czegoś nowego smacznego ? To zapraszam na tof u, które będzie pysznym, zdrowym dodatkiem do obiadu lub sałatki. Przekonajcie się sami :) Składniki: 400 g kostka tofu sos sojowy 2 jajka mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania 3-4 orzechy włoskie olej do smażenia pieprz
magiczna kuchnia Kasiżeby zadbać o to, żeby jedzenie nie tylko nas karmiło, ale też odżywiało. Przepisy w książce są szybkie, proste, opierają się na produktach niesmażonych, niekonserwowych i sezonowych. To zupy, sałatki, koktajle, dania z piekarnika, ale jak najmniej przetworzone. Autorka proponuje nam w książce odejście od teorii kalorycznej, uważa, że znaczenie ma jakość kalorii, a nie ich liczba. Jedzenie intuicyjne
kruche babeczkiCzasami tak jest, że wpadają niespodziewani goście. A my chcemy im coś podać do zjedzenia.., tylko co przygotować na szybko? A no mam pomysł na ekspresową sałatkę. Zapraszam! Składniki; 1 słoik selera 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy z dodatkiem chili 3 ogórki konserwowe 3 jajka na twardo 1 mała czerwona cebula sól, pieprz do smaku 2 łyżki
Radość kipiąca uśmiechem.ochotę. Akceptuję więc to, czego zmienić nie mogę , i rekompensuję sobie tę słabość innymi zdrowymi posiłkami. Na śniadania jadam domową granolę, puddingi z chia i owoce. Obiady bez sałatek niemal nie istnieją, choć czasem muszę mocno do nich przekonywać C. Odkąd mam nową zabawkę, czyli piekarnik parowy, coraz rzadziej smażę mięso (choć już wcześniej pieczone zdecydowanie było moim faworytem). Owszem
Pożeraczka, czyli raz adobrze