sałatki - 52922 przepisów (strona:1852/3529)

Pieczony kurczak 81

warto go zamarynować kilka godzin przed pieczeniem, by mięso przeszło smakiem przypraw, czosnku oraz cebuli. Pieczony kurczak możecie podawać standardowo, jako danie obiadowe, jednak ja wykorzystuję go także do sałatek, a także robię z nim quesadillę! Tutaj przepis: Quesadilla z kurczakiem Zobacz też: Pieczony kurczak na butelce Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Pierś kurczaka w cieście francuskim Pierś kurczaka

Kuchnia Bazylii
Smażone kwiaty cukinii 97

robi faszerowane kwiaty cukinii mięsem, a w wersji wegetariańskiej nadziewa je grzybami z kaszą, są naprawdę pyszne! Kwiaty nie tylko smażymy. Można jeść je również na surowo, dodawać do sałatek oraz zup. Dziś zaproponowałam Wam najprostszą wersję, czyli smażone kwiaty w cieście naleśnikowym. Oraz nadziewane lekkim twarożkiem krowim lub kozim. Kwiaty świetnie smakują na ciepło i na zimno, z dodatkiem

SprawdzonaKuchnia.pl
Orzeźwiająca arbuzowa lemoniada 86

dużo wody i w porcji 130-150 g owocu, nie ma morza węglowodanów, a zaledwie 1WW. Z doświadczenia wiem, że mogę sobie na niego spokojnie pozwolić. Niezmiennie uwielbiam arbuzową sałatkę z serem feta na rukoli oraz chłodnik z arbuza i truskawek . W tym roku do arbuzowych hitów doszła jeszcze arbuzowa lemoniada! Składniki na 2 porcje : 500 ml wody świeżo nagazowanej

Dietolog
Keczup z cukinii z jabłkiem na zimę. Domowe przetwory. 123

jednolitą masę. Keczup przekładam do uprzednio umytych i wyprażonych słoiczków, mocno zakręcam. Pasteryzuję 15 minut. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką

Kuchnia z widokiem na ogród
PTYSIE Z PASTĄ TUŃCZYKOWĄ 129

Ptysie nie zawsze muszą być podane na słodko. Doskonale smakują również w wersji wytrawnej, podane np z sałatką czy pastą. Ptysie przygotowane w takiej odsłonie rewelacyjnie sprawdzą się na imprezowym stole jako poczęstunek dla gości. Natomiast pasta tuńczykowa z odrobina chrzanu to idealne połączenie z ptysiami.  Przepis na ptysie znajduje się już na mojej stronie ( kliknij tutaj ). Jednak

Zrób to smacznie
Papryka w zalewie 125

Zrobienie papryki w zalewie jest bardzo proste, przepis jest od wielu lat w mojej rodzinie. Zalewa jest idealnie zbilansowana. Papryka marynowana idealna na kanapkę, jako składnik sałatki lub dodatek do obiadu. Składniki Różne kolory papryki Zalewa1 litr wody½ szkl octu `0%1 szkl cukru 1 ½ łyżeczki soliZiele angielskie Liście laurowe Wykonanie Przygotowanie zalewy Do garnka

Kulinarne pyszności Molki
Pieprz ziołowy. Dlaczego warto po niego sięgać? 92

kapuśniaki z takim dodatkiem. Pieprz ziołowy może się też rewelacyjnie sprawdzić jako dodatek do potraw z jajek oraz mięsa mielonego, nie brak też takich osób, które doprawiają nim domowe sałatki. Możliwości wykorzystania tego dodatku jest sporo, zatem każdy z nas powinien bez większego problemu znaleźć dla siebie idealne rozwiązanie. Artykuł Pieprz ziołowy. Dlaczego warto po niego sięgać? pochodzi z serwisu

ProstePesto.pl
Ciasto kakaowe z cukinią 127

góra/dół ) i piekę 45 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasta z bakłażana 99

arabskim sklepie. Ale bakłażany na bazarze są tak świeże i piękne, że postanowiłam Baba ganoush zrobić sama! Polecam Wam też przygotować faszerowane bakłażany kaszą i warzywami, czy też sałatkę z grillowanego bakłażana . Baba gannoush, baba ghannouj lub baba ghannoug to potrawa w formie pasty lub dipu, której podstawowym składnikiem są bakłażany i sezam , to popularna potrawa wegetariańska pochodząca z kuchni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fajita 112

przygotowanego na patelni i serwowanego w tortilli. Najczęściej w towarzystwie papryki i cebuli, ale spotkać można także z dodatkiem guacamole, pico de gallo (charakterystyczna dla kuchni meksykańskiej a'la sałatka-sos w postaci drobno pokrojonych pomidorów z cebulką i kolendrą, często także z jalapeno, serwowana jako dodtek do różnych dań, jak. np. taco, czy burrito) , sera czy pomidorów. Dziś zapraszam

Zielona Kuchnia
Buraczki ze śliwką 100

królują w mojej kuchni. Pierwszy pomidor. Ci, którzy mnie znają wiedzą, że mój dzień zaczyna się od soku pomidorowego. Drugim warzywem jest burak. Nie wyobrażam sobie kotletów mielonych bez sałatki z buraków. Lubię eksperymentować, więc kolejny odniósł pożądane efekty.  Składniki: 500 g buraków 150 g śliwek węgierek 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka bazylii 1 łyżka tymianku

R'n'G Kitchen
KOTLETY SIEKANE Z KURCZAKA 205

kurczaka z jajkiem i majonezem, z dodatkiem posiekanego koperku, to doskonały przepis na szybką przekąskę, obiad albo kolację. Można je podawać z ryżem na sypko, ziemniakami oraz ulubioną sezonową sałatką. Można je także zapakować na lunch do pracy.  Te pyszne kotleciki z piersią kurczaka z majonezem są także świetną opcją do pudełka na drugie śniadanie dla dziecka. Ten przepis

Moja Książka Kucharska
Makaron z warzywami po azjatycku (wege i fit) 79

Zobacz inne przepisy z makaronem i warzywami: Łazanki Z Pieczarkami (Wegetariańskie) Penne Z Rukolą I Suszonymi Pomidorami Makaronowa Zapiekanka Z Warzywami Makaron Z Fasolką Szparagową I Pesto Z Jarmużu Sałatka Z Makaronem I Rukolą Spaghetti Z Sosem Z Pieczonej Papryki (479 Kcal) Artykuł Makaron z warzywami po azjatycku (wege i fit) pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Bulgur z pieczarkami i arbuzem – zero waste 101

większe objętościowo a moje poczucie, że uratowałam przed wyrzuceniem jedzenie bardzo przyjemne Sos pieczarkowy świetnie smakował na kaszy bulgur a całe danie w towarzystwie plastra słodkiego arbuza w formie sałatki naprawdę dobrze smakowało! PRZEPIS BULGUR Z PIECZARKAMI I ARBUZEM Składniki: 1,5 szklanki (150g) kaszy bulgur drobnej 1 łyżeczka soli himalajskiej 1 łyżka suszonej natki pietruszki sos pieczarkowy

Dorota Smakuje
Ogórki po królewsku z miodem na zimę. Domowe przetwory. 127

układam w słojach, zalewam ciepłą zalewą. Słoiki dobrze zakręcam. Pasteryzuję 5-7 minut. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich sposobów na przetwory z ogórków : Ogórki z czosnkiem. Smaczna zimowa sałatka w słoikach. Domowe przetwory. Ogórki konserwowe z papryką na zimę. Domowe przetwory. Ogórki kiszone na zimę, małosolne na już. Domowe przetwory. Ogórki w zalewie gyros na zimę. Domowe przetwory. Ogórki

Kuchnia z widokiem na ogród