Przedstawiam przepis na pyszną, szybką i tanią sałatkę naszych zachodnich sąsiadów. Składniki na nią są łatwo dostępne a przygotowanie bajecznie proste dlatego bez problemu możemy ją przygotować kiedy najdzie nas ochota. Składniki: 10 średnich ziemniaków sałatkowych 2-3 czerwone cebule 5 kiszonych ogórków Majonez Sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować w łupinach i ostudzić. Obrać i pokroić
Pyry na Gazporanna w takich godzinach wypada, bo rano młody do szkoły, potem pannę mniejszą trzeba nakarmić, ponosić i w końcu uśpić i dopiero teraz mam chwile dla siebie (dosłownie chwilę). Sałatka dziś u mnie, jakoś tak ostatnio częściej robimy. Ta jedna z moich ulubionych, tutaj dodałam kurczaka wędzonego, brokuł, prażony słonecznik, czosnek, feta i kukurydza. Szczypior jeszcze się załapał, łyżka majonezu
kruche babeczkiViolaPassion Zakochana w Cykorii ??? Już tak!!! Wspaniała zdrowa sałatka pełna witamin i protein. Może zastąpić nam obiad ,szybki lunch czy zwykły starter . Danie gotowe w 15 minutek. Mam co raz mniej czasu na gotowanie w mojej kochanej kuchni ,ponieważ podjęłam pracę w restauracji. Ale obiecuję że was nie zawiodę . Zawsze już z wami będę. Bo to dzięki wam ,waszym
Viola cooks with passionSałatka zawiera tylko 4 składniki, które pewnie każdy ma w swojej spiżarni. Jak większość moich przepisów szybko smacznie i bez roboty, ale do tego pewnie już się przyzwyczailiście. Składniki: ok. 150 g sera zółtego 1 słoik (mały) pieczarek konserwowych (pokrojonych) 1 puszka groszku konserwowego 1 por 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy pieprz, ewentualnie sól do smaku Wykonanie: Ser ścieramy
IMPRESJA SMAKUProsta, kilkuskładnikowa sałatka z sosem balsamicznym. Dobrze smakuje np. z grzankami z serem. Może być ciekawym pomysłem na lunch. Najlepiej wykonać sos samodzielnie. Wystarczy ocet balsamiczny i miód (przepis podaję poniżej). Składniki na 2 duże porcje: ok. 1/2 główki sałaty lodowej ok. 15 pomidorów koktajlowych 10 małych kulek mozzarelli lub np. sera labneh (przepis tutaj ) 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżeczki
Bulliozetrzeć ją na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Brukselkę przekroić na pół, wsypać do miski, dodać ogórki i rzodkiewkę startą. Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę, delikatnie wymieszać
Camilla w kuchniLekka i zdrowa sałatka z świeżym szpinakiem, rzodkiewką i jakiem. Szpinak z powodzeniem można zastąpić rukolą lub roszponką. Składniki: 100g świeżych liści szpinaku ½ pęczka rzodkiewki 100 ml jogurtu greckiego 2 jajka kromka chleba pełnoziarnistego sól, czarny pieprz, koperek, czosnek Sposób przygotowania: S zpinak i rzodkiewkę dokładnie myjemy. Rzodkiewkę kroimy na cztery części. Kromkę chleba kroimy w kostkę i podsmażamy
Pyry na GazZdrowo, ciekawie, kolorowo;) Mieszanka składników, które w połączeniu dają niesamowity smak. Jest to kolejna sałatka "na szybko" wymyślona z tego co jest akurat w domu. Wyszła pyszna;D Mój Mąż stwierdził: "smaczna to za mało powiedziane". Jak zwykle ma rację;D Polecam na drugie śniadanie, kolację lub przekąskę w ciągu dnia. Składniki: 120 g sałaty rzymskiej 10 listków świeżej bazylii
Zasmakuj KuchniDoskonała na kanapki lub jako dodatek do obiadu 2 kg ogórków 2 czerwone papryki Ogórki należy porządnie umyć i zetrzeć bez obierania skórki na cienkie
Kolorowa kuchnia Elkisłynną sałatkę najprawdopodobniej stworzył pan Cobb w latach 30. XX wieku. Często gości w menu amerykańskich restauracji. Jest łatwa w przygotowaniu, sycąca i PYSZNA. Można ją zabrać w pojemniku do pracy. Tak podaje się Cobb salad w restauracjach (sałata/szpinak ułożone na spodzie głębokiego talerza, na wierzchu reszta składników ułożona rzędami i polana sosem), ale wg mnie jest smaczniejsza
Qlinarnie i Qlinarnienaczynia żaroodpornego. Oliwki, pomidorki kroimy na połówki i posypujemy nimi polędwiczki. Całość pieczemy w temperaturze 160 st. C przez ok. 30 minut. Tak przygotowany obiad możemy podać z pyszną sałatką z roszponką – przepis znajdziecie TUTAJ (ale bez dodatku kurczaka). Smacznego! Post Polędwiczki z pieczonymi pomidorkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Fasolkę szparagową tradycyjnie podaje się z bułką tartą zrumienioną na maśle. W moim rodzinnym domu mama podaje fasolkę w formie sałatki obiadowej z dodatkiem cebulki, czosnku i oleju. Odchodząc nieco od tradycji proponuję podanie fasolki szparagowej z gremolatą, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Gramolata jest pochodzącym z kuchni włoskiej dodatkiem do dań, przydaje im mnóstwo aromatu
Codziennik Kuchennypokroić na małe kawałki. Brukselkę pokroić na połówki, wsypać do miski, dodać kawałki pomidorów i rzodkiewkę pokrojoną w kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę, delikatnie wymieszać
Camilla w kuchniSkładniki: (dla 4 osób) 2 duże lub 4 mniejsze ogórki zielone 6 łyżek gęstej śmietany 18% lub creme fraiche sól, pieprz Wykonanie: Prosta i szybka w wykonaniu sałatka z ogórków. :) 1. Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce w plasterki. 2. Do ogórków dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz. Całość mieszamy i mizeria gotowa
Mój pomysł nawiem jak u Was, ale w mojej części kraju można się jeszcze cieszyć kwiatami, więc w ogrodzie rodziców zebrałam płatki pięknie pachnącej róży które wykorzystałam do stworzenia bardzo delikatnej sałatki. Jest ona skropiona odrobiną wody różanej i neutralnym w smaku olejem ze smaczliwki ;) (awokado), aby nie zgubić naturalnego smaku kwiatów. Oczywiście wszystko posypane lekką ekspandowaną quinoą :) Składniki: 3 łyżki ekspandowanej
Quinoa Raz!