sałatki - 52922 przepisów (strona:1588/3529)

Papryka w zalewie octowej 106

Gotujemy i studzimy NIGDY NIE ZALEWAMY GORĄCA ZALEWĄ  NASZYCH POTRAW CZY SAŁATEK. Zlewamy wodę z papryki i cebuli  i wkładamy je  do słoików posypując gorczyca po kilka ziarenek do jednego słoika. Zamykamy i wekujemy sposób tutaj Smacznego

Viola cooks with passion
Sałata lodowa z parówkami i fetą w pomidorach i ogórkach kiszonych 125

sobą. Na kilku łyżkach oliwy zrumień pokrojone w talarki parówki, dopraw majerankiem, słodką papryką i suszonym czosnkiem.   Gdy ładnie się zrumienią lekko je ostudź i dodaj do sałatki, polej oliwą, przypraw do smaku, wszystko dokładnie wymieszaj, by składniki się połączyły.   Smacznego

Zasmakuj Kuchni
sałatka z kuskusem do podjadania... 155

minut dodać pkorojone pomidory, jajka, posiekany szczypiorek, koperek do smaku posolić solą ziołową, dodać pieprzu mielonego, wymieszać podać z serkiem śmietankowym lub jakim się lubi, użyłam serek Naturek mleczny - sałatka smakuje do podjadania lub na kolację.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pychotka 51687

Pychotka Najprostsza i najsmaczniejsza sałatka w mojej kuchni, a przede wszystkim łatwa i szybka w przygotowaniu... Składniki: 10 ugotowanych jaj na twardo puszka kukurydzy majonez sól, pieprz szczypiorek lub ulubione zioła ew. szynka Jajka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy odsączoną kukurydzy z puszki, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez lub jogurt wg własnego smaku, mieszamy, posypujemy szczypiorkiem i gotowe

Pelusiowa Kuchnia
TATAR Z POMIDORÓW I AWOKADO 160

prosta i efektowna sałatka na pewno zachwyci Waszych gości, moi zawsze bardzo ją   lubią, gorąco polecam! Przygotowanie : 15 min Dla 4 osób 2 dojrzałe awokado 4 pomidory 2 cebulki dymki Garść orzeszków piniowych 1 cytryna 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego Sól, pieprz Pomidory natnij delikatnie od góry w krzyżyk, zalej wrzątkiem (1-2 minuty

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka meksykańska 183

Przepis na pikantną sałatkę z ryżem i kurczakiem. Składniki: podwójna pierś kurczaka torebka ryżu parboiled mała czerwona papryka puszka ananasów puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 4 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i smażymy na oleju na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Ryż gotujemy wg instrukcji

e-PrzepisyKulinarne
Leśna sałatka z czerwoną quinoą 147

Sałatka z dziczyzną, prawdziwkami i czerwoną komosą ryżową wyszła super, lubię takie połączenia tematyczne ;) Udało mi się kupić comber dojrzewający z sarny, polecam jak gdzieś spotkacie :) Jako dodatek świetnie sprawdził się zielony pieprz, a prawdziwków podsmażonych na klarowanym maśle chyba nie muszę zachwalać ;)  Składniki: pół szklanki ugotowanej czerwonej quinoy pół małej sałaty pęczek liści mniszka lekarskiego 2 garście rukoli

Quinoa Raz!
SURÓWKA Z CUKINI 161

braku pomysłu na cukinię zrobiłam oto Szybką,smaczną sałatkę,może surówkę do obiadu.Prosta i łatwa do zrobienia w 5 minut.Polecam!. 1 cukinia starta na tarce 1 marchewką startą na tarce Biała część pora sól **************************************** Wszystkie składniki surówki wymieszać ze sobą,posolic i podawać od razu.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka z kaszą gryczaną 178

kroimy w drobną kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Przygotowane tak składniki łączymy ze sobą i kaszą.  Ocet roztrzepujemy z oliwą sola i pieprzem. Polewamy sałatkę sosem i posypujemy natką pietruszki

Qchnia po prostu
Surówka z pora, ogórka i kalafiora z sosem jogurtowym 151

/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 por 1 jabłko 1/2 strąka papryki 1 średni ogórek kilka różyczek kalafiora Sos 2/3 szklanki jogurtu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Sos Składniki sosu wymieszać Sałatka pora myjemy i tniemy w talarki jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej Ogórka kroimy w plastry Paprykę tniemy w paseczki Kalafiora dzielimy na malutkie różyczki. Podajemy polaną

Mieszam w Garnku
Sałatka z jeżynami, czarną quinoą i sosem z czarnego czosnku 192

Wygląda jak płynna czekolada, ale to wymyślony przeze mnie sos z czarnego czosnku, który doskonale komponował się ze smakiem jeżyn. Okazuje się, że sałatka wcale nie musi być nudna, może być zaskakująca w każdej nowej odsłonie, jeśli tylko postaramy się o odrobinę nietuzinkowych składników. W dodatku wbrew pozorom to danie jest banalnie proste i łatwe, jedyne utrudnienie to zdobyć wszystkie

Quinoa Raz!
Sałatka z ziemniakami i ogórkami małosolnymi 158

Przepis na smaczną i tanią sałatkę z ziemniakami, ogórkami małosolnymi i parówkami. Składniki: 5-6 średnich ziemniaków cebula 4 ogórki małosolne puszka kukurydzy 4 cienkie parówki drobiowe 4 łyżki oliwy łyżka octu balsamicznego sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Następnie obieramy i kroimy w sporą kostkę. Ogórki i cebulę również kroimy w kostkę, parówki

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z szynką i sosem czosnkowym 325

Jedna z moich ulubionych sałatek - idealna na grilla, kolację czy też imprezę. Składniki do niej dostępne są w sklepach przez cały rok, choć ja uwielbiam ją najbardziej latem, kiedy korzystam z warzyw prosto z ogródka. Dla 4 osób potrzebujemy: pół główki sałaty lodowej 2 pomidory 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 4-5 plastrów szynki drobiowej garść startego żółtego sera

Kolejny blog o gotowaniu
AFRYKAŃSKA SAŁATKA WARZYWNA 149

Bardzo ciekawa i szybka do zrobienia sałatka.   1 kg.ogórków zielonych(świeżych) 5 strąków słodkiej,czerwonej papryki 1 cytryna 2 jajka 2 łyżki oliwy sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego,kroimy w cienkie ,krótkie paski,solimy i odstawiamy na 2 godz.Ogórki obieramy lub nie ,kroimy w cienkie plastry,solimy i odstawiamy na 2 godz.Następnie zlać płyn

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z ORZESZKAMI PINII 204

Nieśmiertelna SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY podana z miodowym winegretem i... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z ORZESZKAMI PINII pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE