sałatki - 52922 przepisów (strona:1591/3529)

Sałatka z kaszą jaglaną 227

Dziś trochę inna odsłona kaszy jaglanej czyli nie śniadaniowa i nie deserowa jak to było dotąd ;-) Dziś szybka sałatka idealna na wakacyjną kolację. Składników ma niewiele więc tym bardziej łatwo ją przygotować :-) To kto robi? SKŁADNIKI 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 pomidory 1 biała papryka koperek szczypiorek 3 łyżki jogurtu naturalnego sól ziołowa, pieprz Kaszę gotujemy w dużej ilości lekko

Czary - gary w kuchni
Sałatka z indykiem, komosą i bobem 142

sałatkę mogę jest prze 7 dni w tygodniu, ale ostatni jadłam ją przez 3 i wiecie co? i mi się nie nudzi.. jest naprawdę dobra, do tego dietetyczna, zdrowa, stanowi idealny posiłek w pracy jako obiad. Polecam każdemu szczególnie tym na diecie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
DOMOWA MIZERIA Z MIODEM I CZOSNKIEM 168

Mizeria to najprostsza i chyba najsmaczniejsze sałatka w polskich domach.Występuje ze śmietaną w roli głównej ,ale bywa też podawana z olejem czy jogurtem a także z miodem i czosnkiem jak u mnie.Moja wersja jest dietetyczna ,więc wymieszałam ją z jogurtem naturalnym.Lubię ją pałaszować z kanapką na kolację  i kakao.Wiem ,mieszanka wybuchowa ,ale co zrobić jak się

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Marchewka z imbirem (dla diabetyków) 115

lekko chrupiąca.) Gotową marchewkę przełożyć na większy półmisek. Imbir obrać i zetrzeć, a wyciekającym z niego sokiem - skropić marchewkę. Całość posypać sezamem i oprószyć solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę/przekąskę podawać letnią. (*) Wartość energetyczna w 1 porcji: 69 kcal; wartość odżywcza: 6% białka, 42% tłuszczu, 52% węglowodanów. (Jest to referencyjna wartość odżywcza dla przeciętnej osoby dorosłej

Di gotuje
Sałatka warzywno – serowa 124

czerwoną obrać, opłukać i pokroić w półplasterki. Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem winnym, dodać sól, pieprz i oregano. Ser feta pokroić w kostkę dużą, wrzucić do miski z sałatkę polać wszystko sosem i wymieszać. posypać oliwkami

Camilla w kuchni
Sałatka z groszkiem i ryżem 140

sałatka to świetny pomysł na przyjęcia ale też obiad do pracy. Stanowi zbilansowany posiłek ze złożonymi węglowodanami z ryżu, zdrowymi tłuszczami omega z orzechów i świeżymi warzywami. Składniki: 2 szklanki zielonego groszku (świeży lub mrożony) 200g ryżu (u mnie brązowy ale może być również biały) jabłko szklanka orzechów włoskich 100g żółtego sera 4 jajka 4 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego

Pyry na Gaz
Sałatka ziemniaczana z wędliną 143

pokroić w kostkę. Jabłka i ogórki opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Groszek odsączyć, jajka ugotowane na twardo obrać i posiekać   i połączyć z sałatką. Dodać majonez sól, pieprz i razem wymieszać wszystko

Camilla w kuchni
Surówka z brokuła 209

jadałam gotowanego, nigdy na surowo i to był błąd. Surowy brokuł drobno posiekany jest chrupiący i obłędny w smaku. Do niego kilka dodatków i surówka zamiast obiadu stanie się sałatką. Możecie kombinować jak lubicie i jak chcecie oby tylko efekt zaspokoił Wasze gusta smakowe. Polecam gorąco na gorące dni dobrze schłodzoną. Surówka z brokuła. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Dlaczego warto jeść owoce morza? 217

niskokaloryczne. Zawierają pełnowartościowe białko przy naprawdę niskiej zawartości węglowodanów. Do ich jedzenia można namówić nawet najmłodszych, którym zapewne posmakuje pizza z krewetkami i pieczarkami. Starsi smakosze mogą zafundować sobie sałatkę z frutti di mare, rosół z krewetkami czy małże po nowozelandzku. Owoce morza świetnie nadają się również na grilla. >>>Zobacz przepis na pyszne mule i krewetki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka serowo – kukurydziana 164

szklanki Pieprz kolorowy Sól Ser żółty pokroić w paski. Kukurydzę odsączyć z zalewy i wsypać do miski z serem. Jajka obrać, posiekać razem z cebulą dymką i dodać do sałatki. Dodać majonez wymieszany z przeciśniętym czosnkiem, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce

Camilla w kuchni
Groszek z ricottą i pomidorkami 171

Najprostsze danie zwykle są najlepsze. Tak jest też w przypadku tej pysznej sałatki z zaledwie kilku składników. Gorąco polecam! Składniki: szklanka groszku 2 opakowania ricotty 300g pomidorków koktajlowych oliw a z oliwek sól, czarny pieprzem Sposób przygotowania: Pomidorki i groszek myjemy. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem ½ łyżeczki cukru przez około 6-8 minut. Przelewamy zimna wodą. Pomidorki rozkrawamy

Pyry na Gaz
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami 169

miski z ryżem. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Oliwki pokroić w plasterki i dołożyć do miski. Majonez wymieszać z jogurtem. Oliwę z dodatkami wymieszać z sałatką, na koniec dodać majonez z jogurtem i dobrze wymieszać

Camilla w kuchni
Sałatka z kurczakiem i fetą 155

Przepyszna sałatka z ciepłym kurczakiem i fetą. Idealna na letnie przyjęcia czy grille. Polecam, bo jest szybko, smaczna i zdrowa! Składniki : * mix sałat * 0,5kg mięsa z uda kurczaka * ulubiona przyprawa do kurczaka  * kilka pomidorków koktajlowych * 100g sera feta * 3 łyżki pestek dyni  * 3 łyżki pestek słonecznika * oregano, sól, pieprz  * świeży koperek  Przygotowanie : Kurczaka pokroić

Magiczne Życie Marty
Sałatka owocowo-warzywna z indykiem 125

Sałatka Składniki: mix sałat piersi z indyka pomidory suszone pomidory świeże papryka zielona czerwona porzeczka arbuz nasiona słonecznika sól oliwa z oliwek olej rzepakowy ocet jabłkowy Pierś z indyka podsmażyłam na oleju rzepakowym. W osobnym naczyniu wymieszałam oliwę z oliwek z octem jabłkowym i solą. Sałatę polałam wymieszaną oliwą z octem, dodałam pokrojone pomidorki suszone oraz śwież, paprykę, arbuza, porzeczki

nietadieta
Słoneczna sałatka z quinoa i ciecierzycą 197

Dziś zapraszam Was na aromatyczną letnią sałatkę z ciecierzycy, komosy ryżowej, pomidorów, papryki, z dodatkiem rozmarynu, szczypiorku i pieprzu kajeńskiego. Do jej przygotowania użyłam cieciorki z nowej linii « Warzyw Gotowanych na Parze » proponowanych przez markę Bonduelle. Zajrzyjcie także na stronę www.warzywneinspiracje.pl , znajdziecie tam wiele przepisów z warzywami Bonduelle.   Dla 4 osób Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 1 godz

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję