nowego przepisu. Obiecuję się poprawić i więcej nie grzeszyć. Dzisiaj przedstawiam Wam sałatkę, która była kołem ratunkowym, gdy ostatnio niespodziewanie przybyli goście. Zrobiona po prostu ze składników, które miałam w domu. Smakuje całkiem dobrze:) Składniki: 1 opakowanie makaronu ( ja wybrałam kolanka) 30 dag szynki 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy majonez ( ok. 4 łyżek lub wg uznania) ketchup(...)sól pieprz Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. 2. Do miski wrzucamy makaron, pokrojoną w kostkę szynkę; pokrojone również w drobną kostkę ogórki. Dodajemy kukurydze. Mieszamy. 3. Do sałatki dodajemy majonez, ketchup, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę przed podaniem najlepiej przechować parę godzin w lodówce. Hasta Luego
la cucharaSkładniki: 250 g tortellini (dowolny rodzaj) 1 duży pomidor 1 średni świeży ogórek 1/2 czerwonej papryki pęczek bazylii 3 łyżki majonezu Sposób wykonania: Tortellini gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Studzimy. Warzywa kroimy w kostkę. Łączymy z tortellini. Kroimy bazylię w paski i dodajemy do sałatki. Wszystko razem mieszamy z majonezem
Qchnia po prosturoku, z nadejściem jesiennych dni na naszym stole zaczyna się pojawiać klasyczna sałatka jarzynowa . Przygotowana tradycyjnie, tak jak to się robiło u babci; z zielonym groszkiem, konserwowym ogórkiem i kwaskowym jabłkiem. Dziś natomiast zapraszam Was na jej trochę odmienioną wersję, tym razem dodałam do niej topinambur i brukselkę, pyszne i zdrowe jesienne warzywa. Parę słów o topinamburze Topinambur, nazywany(...)Cynk - 0,12 mg Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Sałatka jarzynowa z brukselką i topinamburem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 opakowanie sałatki jarzynowej Poltino 1/2 kwaśnego jabłka 1 mała szalotka 150 g brukselki 200 g topinambura 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrej musztardy sól
Kulinarne przygody GatityJeśli chodzi o sałatkę warzywną mama robi jej dwa rodzaje to pierwsza z nich. Składniki: 5 kg ogórków 0,5 kg marchwi 0,5 kg czerwonej papryki 2 kg cebuli 0,5 główki czosnku 3 łyżki soli pieprz Zalewa: 2 szklanki cukru 2 szklanki octu 2 szklanki oleju Przygotowanie: Ogórki kroimy w plastry(...)pieprzymy do smaku, mieszamy wszystkie składniki i zalewamy zalewą (wszystkie składniki zalewy wcześniej mieszamy). Zostawiamy to na 12 godz. Mama przykrywa miskę srebrna folią. Po tym czasie sałatkę nakładamy do słoików i pasteryzujemy 15 min. SMACZNEGO
Lili w kuchniHanout świeżo zmielonu pieprz puszka fasoli czerwonej puszka pomidorów w kawałkach dojrzałe mango pokrojone na kawałki ogórek – obrany i pokrojony na kawałki, posolony pół cebuli pokrojonej w piórka i osolonej opakowanie sera feta pokrojonego na kawałki szczypiorek drobno posiekany Przepis na sałatkę z frikeh, mango(...)fety Frikeh ułożyć w miseczce i polać sosem ukręconym z harrisy, oliwy, octu, cynamonu i pieprzu. Obok ułożyć w osobnych kubkach pomidory, mango i ogórka. Udekorować cebulą, serem feta i szczypiorkiem. Jeśli zabieramy sałatkę do pracy możemy wszystkie składniki ułożyć warstwowo w słoiku. Artykuł Sałatka z frikeh, mango i fety pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanemiski. Paprykę, ogórka i pomidora umyć i osuszyć. Ogórka obrać ze skórki. Paprykę oczyścić z błon i nasion. Pomidory, paprykę i ogórka pokroić w drobną kostkę. Dodać do tortellini. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Dodać do sałatki. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do sałatki. Sos sałatkowy wymieszać z olejem (1 łyżka). Dodać do tortellini z warzywami i dokładnie wymieszać
Gospodyni Miejskapostaci rewelacyjnej sałatki, w której niepowtarzalny smak tej ryby idealnie komponuje się z polskimi warzywami: czerwoną papryką, wyrazistym porem, tradycyjnymi rodzimymi ogórkami konserwowymi i pachnącą cebulą. Całość dopełnia nutka pikanterii w postaci małej papryczki, co sprawia, że sałatka obłędnie smakuje, a do tego ciekawie się prezentuje wśród wigilijnych potraw. Składniki: 750g płatów śledziowych Matias 4 ogórki konserwowe(...)godzin. Po tym czasie pokroić w większą kostkę. 2. Ogórki konserwowe, cebulę i papryki pokroić w małą kostkę. 3. Por pokroić w plasterki, a następnie na pół. 4. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 5. Składniki sosu wymieszać ze sobą, a następnie doprawić pieprzem. 6. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać sos i całość dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia EwelinyKolejna propozycja konkursowa..tym razem sałatka z wykorzystaniem pesso.. kawałek polędwicy drobiowej pesso pszenno-gryczane Wodzisław kostka rosołowa papryka [ różne kolory] ogórek pomidor szczypiorek, koperek sok i starta skórka z 1 pomarańczy 2-3 łyżki octu winnego Jamar saszetka oleju kujawskiego ze smakiem pomidory, czosnek, bazylia sól, pieprz Pesso zalać wrzącym rosołem i odstawić aż napęcznieje(...)Polędwicę, papryki, ogórek, pomidor pokroić w kostkę.Szczypiorek i koperek posiekać.Olej wymieszać z octem i sokiem z pomarańczy i skórką pomarańczową. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sałatka bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek"organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl na blogu Majanowe Pieczenie.Oświadczam, że akceptuję
Moje domowe kucharzenieBardzo lubię połączenie ogórka i koperku. Te dwa składniki razem nadają posiłkom lekkości i świeżości. Idealnie komponują się z innymi składnikami tej pysznej sałatki i choć jest z dodatkiem majonezu to nie czuć jej ciężkości. Ale oczywiście jak ktoś chce to może sałatkę "odchudzić" i zrobić wersję pół na pół z jogurtem lub samym jogurtem. składniki: 1 woreczek ryżu(...)koperku majonez Ryż ugotować, dobrze osączyć i wystudzić. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Chudą wędlinę również pokroić w drobną kostkę. Kukurydze osączyć z zalewy na sicie. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski i wymieszać razem z posiekanym koperkiem. Następnie dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Sałatka najlepiej smakuje jak jest dobrze schłodzona
Monia miesza i gotujedostęp do wędzarni posiada. Sałatka lekko słodka, bo z dodatkiem kukurydzy i selera, a z drugiej strony lekko kwaśna przez ogórki kwaszone. Bardzo harmonijne połączenie składników, no i ten smak wędzonki... Mniam :) Sałatka z wędzonym kurczakiem Składniki: 200g wędzonego kurczaka (piersi lub udek) puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 3 duże
Smak mojej kuchnijakimś odkryciem ostatnich dni, a raczej jest sprawdzonym przepisem. Taką sałatkę jada się u mnie bardzo często każdego lata. To ulubiona sałatka mojego taty, zresztą też jego pomysłu. Dla mnie smakuje ona równie dobrze z dodatkiem ogórków kiszonych jak i korniszonów, w związku z czym każdy może wybrać te , które bardziej lubi. Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCarpaccio or salad? Podaję tą prostą sałatkę bez polania sosem winegret. Dobór składników do polania, pozostawiam do wyboru. Poniżej cztery możliwości, ale zapewniam, kombinacji jest dużo więcej. Składniki 1 mały ogórek 1 pomidor 1 świeża figa 1 płatek karamboli Winegret 1. miód, czerwony ocet winny, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól, pieprz 2. cytryna, musztarda, oliwa z oliwek
Kulinarny karnet Christopherakurczaka z obiadu. Kolejnym atutem jest to, że sprawdzi się idealnie zarówno jako dodatek do obiadu, jak i dodatek do kolacji. Możliwości są nieograniczone! Sałatka z kapusty pekińskiej Składniki: kapusta pekińska duża marchewka papryka czerwona ogórek zielony duży pomidor puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% pieprz sól Kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa myjemy. Marchewkę obieramy, ścieramy(...)dorzucamy do kapusty. Z pomidora i papryki usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Ogórka kroimy w półksiężyce. Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dodajemy do warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i śmietanę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki. Smacznego Artykuł Sałatka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeserem feta. Składniki Ser feta 180g Mix sałat z sałatą lodową i marchewką Kukurydza 1 puszka (400g), po odsączeniu 220g Kiełki brokułu 50g Ogórek świeży 1 duży Sok z cytryny odrobina do skropienia sałatki Zio The post Sałatka z serem feta, kiełkami i mixem sałat appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeprzetwory. Ogórki z papryka to kolejny przepis na uzupełnienie spiżarki. Chrupiące o lekko kwaśnym smaku będą idealnym dodatkiem do kanapek, sałatek czy obiadu. Składniki: 3 kg małych ogórków gruntowych 1,5-2 kg papryki czerwonej 3-4 cebule na każdy słoik 500 ml 1 mały liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1/2 łyżeczki
magiczna kuchnia Kasi