Wspaniale komponują się do dań z klusek, kopytek, makaronów, kasz. Najczęściej różne kompozycje warzyw duszonych z chili podaję z kopytkami, tymi świeżo wyjętymi
Zasmakuj KuchniUwielbiam sałatki.Tym razem przygotowałam z kurczakiem, szpinakiem oraz z makaronem z zupek chińskich. Pyszna i lekka na bazie jogurtu naturalnego. Polecam. SKŁADNIKI: Mięso 2
Gotowanie PatkiBardzo dobra sałatka z gotowanym filetem z kurczakiem oraz cienkim makaronem tzw makaronem"nitki". SKŁADNIKI: 1 Filet z kurczaka 10 Dag Cienkiego Makaromu "NITKI" 1/2 Puszki
Gotowanie PatkiSzybka, łatwa i smaczna takie sałatki są najlepsze. 80 g makaronu małe kolanka 500 g brokułu 1 puszka czerwonej fasolki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu
Jadło i czytadłoPenne z kurczakiem Konkurs z Kuchnia fusion SKŁADNIKI: makaron penne- 500 g pierś z kurczaka podwójna - 1 szt serki topione kremowe - 2 opak
Kuchnia DanusiBrokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Kalafior z
Moja smaczna kuchniaDlatego nie? Świeże płatki nagietka są siekane i dodawane do sałatek. Suszone płatki stanowią przyprawę do zup, dań głównych i ciast. Jako substytut szafranu używane są do doprawiania i barwienia ryżu i innych potraw. Dziś przygotujemy z nich sos. Nagietek Miód Śmietana Cebula Marchewka Miód Limonka Szczypiorek Kolendra Makaron Sól Pieprz Przygotowanie sosu zaczynamy od naparu z nagietka. Pięć łyżek
MarcinChefKiedyś robiłam sałatkę z zupek chińskich, teraz przyszedł czas na zapiekankę. Zapewne niektórzy skrzywią się na samą myśl, że można jeść zupki chińskie, bo przecież takie niezdrowe, ale nic na to nie poradzę, że bardzo je lubię i raz na kilka miesięcy pozwalam sobie je przygotować. A taka zapiekanka jest naprawdę pyszna Składniki: 2 opakowania zupek chińskich 150 g sera(...)żółtego 200 g ulubionej wędliny, kiełbasy, szynki cebula 4 ogórki konserwowe pół puszki kukurydzy pół puszki groszku Przygotowanie Makaron z zupek rozkruszamy, dosypujemy do niego suchą przyprawę z opakowania. Zalewamy ok 300 ml gorącej wody. Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę pokrojoną w piórka i wędlinę pokrojoną w kostkę podsmażamy na patelni. Ogórki kroimy w plasterki, groszek i kukurydzę odsączamy
e-PrzepisyKulinarnePati ;* Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dania główne: 1. Kluski na parze – pampuchy 2. Chinkali z mięsem 3. Leniwe 4. Makaron z brokułami i sosem serowym 5. Spaghetti bolognese Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dodatki: 1. Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem 2. Kuleczki ziemniaczane 3. Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 4. Sałatka na grilla
PatiGotujeszparagami Jajko w koszulce na szparagach Tarta ze szparagami Sałatka ze szparagów i truskawek Sałatka szparagowa z buraczkami i feta Ziemniaczana sałatka ze szparagami i jajkiem Krem z zielonych szparagów Roladki drobiowe ze szparagami Wiosenne farffale ze szparagami Makaron z wędzonym łososiem, groszkiem i szparagami Smacznego
Codzienne GotowanieDziś polecam sałatkę z tuńczykiem. Pasuje na każdą imprezę. Jeśli lubicie tuńczyka to zachęcam to wypróbowania. Składniki: 3/4 szklanki makaronu typu ryżyk (odmierzyłam przed ugotowaniem) 2 puszki tuńczyka 4 jajka 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1 duża cebula 2-3 ogórki kiszone 1 puszka kukurydzy konserwowej 10-15 sztuk oliwek marynowanych 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Makaron
Agusiowe smakołykiSposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy z nadmiaru oleju. Do głębokiego naczynia wsypujemy ostudzony makaron, tuńczyka, pokrojone warzywa, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy oliwę i Serek Wiejski. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną. Źródło: Piątnica
WojnaNaSmaki.plNaszło mnie ostatnio na sałatki , dziś proponuję sałatkę z surimi , bardzo smaczna , sprawdza się na imprezy , spotkania rodzinne , zapraszam do wypróbowania . Składniki 1 paczka makaronu ryżowego 1 ogórek zielony kukurydza paczka surimi pęczek kopru ( bądź suszony ) 4 łyżki majonezu sól pieprz czarny pora ( biała część ) Wykonanie Na wstępnie do garnka
Mój Smakszczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Penne ze szpinakiem i łososiem
Biały fartuszekbezglutenowy produkt bogaty w białko i w składniki mineralne takie jak magnez, żelazo, mangan, wapń, miedź, fosfor. Świetnie zastępuje kasze, makarony. Pysznie smakuje, a dodatkowo ciekawie się prezentuje dzięki mieszance trzech różnych odmian komosy. Dodaje ją do sałatek, dań obiadowych czy od niedawna także śniadaniowy ;) STEWIA W PŁYNIE Ze wszystkich dostępnych naturalnych słodzideł chyba najbardziej lubię stewię. Stosuję
Zdrowie na języku :Psałatce każdy znajdzie coś dla siebie. Lekko pikantna, o wyraźnym smaku. Świetna na imprezy. Składniki: 1 szklanka makaronu kokardki 1 mały brokuł 4 jajka 2 łyżki czarnych oliwek 2 łyżki zielonych oliwek 1 mała czerwona papryka 1 pomidor 1 mała cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrego sosu (np. jalapeno) sól, pieprz Makaron ugotować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaserii "Jedzonko do pracy", które mam nadzieję będą pojawiały się teraz bardziej regularnie, a mianowicie co środę. Dziś polecam: Śniadanie : Sałatka z białego sera z tuńczykiem, czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem. Lunch : Kurczak w sosie indyjskim z makaronem. A na przekąskę bób do skubania ;) Smacznego
Codzienne Gotowaniesłowem, ale ono najlepiej oddaje to, co co jem w pracy jako mój trzeci posiłek w ciągu dnia. Często jest to sałatka, odgrzana zupa (w pracy mamy mikrofalówkę), a czasami resztka obiadu z poprzedniego dnia (np. mięsko, zapiekanka, makaron z sosem, curry, kasza z warzywami itp.). OBIAD (ok. godz. 17.00) Dzięki temu, że jem konkretny posiłek w pracy, do domu
bistro mamaSałatka dla tych, którzy lubią smak i zapach curry. Składniki: -ok. 35 dkg piersi z kurczaka -szklanka makaronu ryżowego -kilka ogórków konserwowych -puszka kukurydzy konserwowej -4 jajka -kawałek pora -sól, pieprz -curry -majonez Makaron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie ok. 20 minut. Odcedzamy, przelewamy zimna wodą, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Pierś z kurczaka gotujemy
Maminek kulinarnyosolonym wrzątku wg opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Obrane ogórki i szynkę kroimy w kostkę. Dodajemy do makaronu razem z odcedzoną kukurydzą i majonezem. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę schładzamy przed podaniem
Atlas SmakówProponuję następujące menu: Przystawka: Łódeczki z Avocado (przepis zaczerpnięty ze strony moje gotowanie.pl, ja podaję go w dziale sałatki, użyłam szczypiorku zamiast pędów selera). Zupa: Krem z brokułów . Przepis podany wcześniej na blogu. Danie główne: Makaron z kurczakiem. (Patrz dania z drobiu) Deser: Banany z gorzką czekoladą i gorącymi malinami . (Patrz desery
Kuchnia Beatyobierane bardzo cienko. Obieraczka poprzeczna 3/5 Ostrze jest bardzo ostre i szerokie, poprzez co można z warzyw tworzyć długie paski tzw. "makaron z warzyw" (można go zrobić z marchewki, cukinii, ogórka - nięki tej obieraczce można stworzyć np. taką sałatkę (klik) ). Tak obrane warzywa na pewno uatrakcyjnią danie. Obieraczka obiera nieco grubiej niż dwie pozostałe przysłane mi do testowania, dzięki czemu
IMPRESJA SMAKU