Przepyszny miks smaków, wspaniałe aromaty. Prosto, szybko i smacznie. Składniki 150 g drobnego makaronu (np muszelki) 1 średniej wielkości cukinia 250 g pomidorków koktajlowych ( lub innych
R'n'G Kitchenjednak nie sztuka;) Postanowiłam wykorzystać go do jakiegoś ciekawego i smacznego dania, a tu najlepiej pasowała mi sałatka - lekka, letnia, orzeźwiająca. Wraz ze mną danie z bobu przygotowali: Mirabelka , Panna Malwinna , Zuzia , Lejdi i Bartosz . Składniki : 350g drobnego makaronu (np. orzo, choć u mnie były to literki;)) 250g zielonego groszku (świeży lub mrożony) 250g bobu 4-5 łyżek oliwy
Codzienne GotowanieSkładniki: Pęczek koperku 30 dag szynki/ polędwicy sopockiej/wędliny z indyka Ogórek Makaron Lubella (Malutkie muszelki) Sól i pieprz Majonez Winiary Przygotowanie: Pół opakowania makaronu
The Sweet DamselSkładniki:1 puszka ananasówmakaronpuszka kukurydzy1 paczka żurawiny suszonejdrobiowa wędlina ok. 20 - 30dag1 paczka łuskanego słonecznika1 łyżka masłamajonezpapryka słodkasólPrzygotowanie:1. Makaron ugotować tak jak zawsze. 2. Żurawinę
charlotte gotujeprzepisie to sos „na gorąco”, którego nie należy mylić z „zimnym” sosem miodowo-musztardowym stosowanym zwykle do sałatek, a do którego wrócimy przy innej okazji. Jest on o tyle istotny, że stanowi pewnego rodzaju „łącznik” pomiędzy upieczonym marynowanym mięsem z kurczaka a makaronem, z którym sugerujemy je podawać. W rzeczywistości jednak tak przygotowanego kurczaka możemy podać z wieloma innymi dodatkami
Kulinarna Pokusapoczekać, ale cieszmy się z tego co jest. Dzisiaj propozycja na pyszną, mocno rzodkiewkową sałatkę, idealną na śniadanie, ale na tyle wyjątkową, że idealnie sprawdzi się także na Świątecznym stole. Potrzebujecie: 7 jajek 20 rzodkiewek pęczek koperku białą część średniego pora kiełki rzodkiewki 150 g makaronu w kształcie ryżu, lub inne drobniutkiego łyżkę majonezu łyżkę jogurtu naturalnego sól i pieprz(...)Makaron gotujemy al'dente w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy oliwą lub zimną wodą, by ziarenka makaronu nie posklejały się. Jajka gotujemy na twardo i rozdrabniamy. Rzodkiewki myjemy, pozbawiamy końcówek i także kroimy, na przykład w niezbyt cienkie plastry, a te następnie w ćwiartki. Pora także kroimy, dość drobno. Siekamy koperek. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy
Pichceniomaniagości na naszych stołach, bo wydaje się trudna w przygotowaniu i wymagająca azbestowych rączek, którymi układamy gorące płaty lazanii czy robienia kilku rzeczy na raz. Musimy mieć odmierzoną ilość makaronu a także sos i nadzienie, które nie może być surowe i chrupiącą górę, która nie może być przypalona. Jest też kilka elementów, które nie jest oczywiste np. że nadzienie trzeba(...)powtarzamy to samo z nadzieniem i ostatnią 3 warstwą makaronu. Na górę wylewamy resztę beszamelu, układamy plasterki cukinii, posypujemy resztą orzechów i sera żółtego. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach w piekarniku (góra – dół). Po wyjęciu z piekarnika posypujemy koperkiem i jemy na ciepło z sałatką z grejpfruta. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku
Ugotowane pozamiatanesałatkę makaronowa z buraczkiem, grillowanym bekonem i serem feta. Dla "odchudzenia" tej sałatki bekon można zastąpić grillowana piersią z kurczaka. Salaka jest bardzo smaczna - polecam! Wraz ze mną danie z 3 składników przygotowały: Panna Malwinna i Mops . Składniki : 150-200g drobnego makaronu (u mnie literki) 3 ugotowane buraki pół opakowania sera feta (może być
Codzienne GotowaniePoniższy przepis jest połączeniem tradycyjnych włoskich smaków (parmezanu, dojrzewających w słońcu pomidorów i makaronu spaghetti) z przyrządzoną według pakistańsko - indyjskiej receptury mieloną wołowiną. Ta umiędzynarodowiona wersja
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLasagne jest pysznym, tradycyjnym, włoskim daniem. Aby była smaczna powinny znaleźć się w niej różnorodne składniki - dużo warzyw. Dzisiaj prostokątne płaty makaronu zastąpiłam cukinią. Jest bardzo
Salonik smakówcoraz częściej sięgamy po lekkie i orzeźwiające produkty. Również na naszym stole królują ostatnio lekkie zupy, wrapy i sałatki oraz świeże i aromatyczne dania kuchni orientalnej. Dzisiaj zamiast klasycznego rosołu w naszej kuchni zagościła zupa inspirowana kuchnią tajską z dodatkiem makaronu ryżowego. To danie zawiera w sobie sporą dawkę imbiru i czosnku, które naturalnie wzmacniają odporność. Zadbajmy o siebie
Kuchnia od dwojgarazu pomyślałam o sałatce, i była to naprawdę szybka sałatka, a przy okazji smaczna. Trochę na słodko, trochę na kwaśno, trochę po hawajsku… Składniki: • 2 piersi kurczaka z rosołu • 400 g makaronu rurki • 1 puszka kukurydzy • 1 puszka ananasa • 2 łyżki majonezu • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz
To co kochamdanie występuje u mnie zawsze na dwa sposoby. Z podanych proporcji przygotowuję je jako sałatkę, która jest świetna na ciepło lub zimno. Natomiast z połowy stanowi dodatek do pieczonego kurczaka (np. tego, którego prezentowałam ostatnio przy makaronie chow mein ) lub piersi z kurczaka. Możecie także przygotować to danie jeszcze inaczej, a mianowicie podsmażyć jedną połówkę piersi z kurczaka pokrojoną
Fabryka pomysłówSpring rolls czyli inaczej sajgonka.Rodzaj krokietu chińskiego. Można potraktować je jako sałatkę owiniętą w papier ryżowy. Nadzienie zależy od Waszych gustów i smaków. Składniki można dobierać dowolnie. Idealne są krewetki,kurczak,przeróżne warzywa,makaron ryżowy lub nawet owoce. Idealne dla wegetarian. Ja do nich nie należę więc dodałam pierś z kurczaka. Można ją oczywiście pominąć. Samo przygotowanie jest bardzo łatwe
potrawyregionalneSałatka idealna dla osób lubiących połączenie kurczaka z ananasem. Jest delikatna a zarazem bardzo wyrazista. 1 duży por (biała część) 500 g makaronu muszelki 400 g ananasa z puszki 300 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 300 g sera 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą
VioletoweKucharzenie