Pożywna sałatka,. która wystarczy za cały posiłek. Doskonała na przyjęcia i łatwa do zrobienia. Składniki: 150 g makaronu drobne muszelki 1 pierś z kurczaka puszka fasoli puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 por (biała część) 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka papryka łyżka oleju Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente. Kurczaka pokroić w kostkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawoli – karmelizowane scallopsy (brzmi tak światowo ;p) podawać od razu na posiekanej dymce, posypane świeżą miętą. Podobne przepisy Makaron z owocami morza Clam chowder czyli gulasz z małży z Nowej Anglii Risotto z krewetkami Sałatka z krewetek .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo
Pociąg Do KuchniKochani, wczoraj prowadziłam wirtualną lekcję gotowania dla mojego przyjaciela A. (US soldier stacjonujący w Korei Południowej). Priorytetem była szybkość, smak i wartości odżywcze. W związku z
Spektrum SmakuNie wiem czy też tak macie, ale u mnie zdarza się to bardzo często, kiedy nie mam konkretnych planów na obiad ani specjalnej zachcianki na coś
bistro mamaKuskus, to produkt łączący cechy makaronu i kaszy, a także nazwa przyrządzanej z niego potrawy. Ma zastosowanie jako dodatek do obiadów, sałatek, czy też deserów. W zależności od upodobań może być serwowany na słodko lub wytrawnie. Ceniony w kuchni z uwagi na szybkość przygotowania… i nie tylko. Kuskus kokosowo waniliowy z karmelizowanymi jabłkami i żurawiną. Składniki: - 400g kaszy kuskus
mojewypiekiinietylkokoktailowychpół czerwonej cebuliświeża bazyliaDip 3 łyżki majonezu1 łyżka miodu1 łyżeczka musztardy francuskiej Wykonanie:Ugotować makaron. Pokroić na mniejsze cząstki kurczaka. Cebulę pokroić wpiórka. Kroimy w pół pomidorki koktailowe.Dodać bazylii. Sos:Majonez, musztardę I miód - wymieszać do połączenia. Dodajemy do sałatki. Gotowe :)Smacznego
Smaki EdytyPrawdziwe lato nie może się obyć bez sałatki CAPRESE - to moja ulubiona kompozycja pomidorów, bazylii i sera Mozzarella Galbani . Gdy bazarki uginają się pod ciężarem pachnących
Kawa z mlekiemWyjątkowo prosty do przygotowania, a przy tym niskokaloryczny obiad z plasterkami mocno zrumienionej ( bez użycia tłuszczu ) wołowiny i makaronem shirataki to doskonała propozycja dla osób dbających
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzy takiej pogodzie, niech przynajmniej nasze talerze będą kolorowe i smaczne:) Byle do wiosny!!!:-) Chciałam zaprezentować wam moją ulubioną sałatkę. Zdecydowanie jest to sałaty element mojej
Kuchnia Pełna PasjiSKŁADNIKI:Makaron włoski z pszenicy durumWędzony kurczakSuszone pomidoryMozzarellaPomidorki koktajloweZielone oliwkiBazyliowe lub pomidorowe pestoOregano, sól, pieprz, oliwa z oliwekPRZYGOTOWANIE:W pierwszej kolejności musimy ugotować makaron, ważne aby
kulinarnyJabiałej ryby, ostryg, homarów, skorupiaków – szczególnie z kremowymi, maślanymi sosami. Mogą być również ryby w sosach maślanych, sałatki rybne, ceviche lub łosoś w lekkim sosie holenderskim. Muscat / Moscato Wspaniałe do owoców i serów. Pinot Blanc Do makaronu z sosami na bazie pomidorów czy z owocami morza. Pinot Gris / Pinot Grigio Do dań z kuchni(...)Dobór win do poszczególnych potraw komentowali między innymi: Tomasz Kolecki-Majewicz, Andrzej Strzelczyk oraz Piotr Kamecki. I była to bardzo ciekawa, pouczająca lekcja. Degustowane menu: Marynowane przegrzebki z sałatką z kopru włoskiego, sosem jogurtowym curry i owocami cytrusowymi. Leaping Horse Chardonnay, California 2013 Robert Mondavi Private Selection Chardonnay, California 2013 Smażone piersi kurczaka z risotto z borowikami, truflami, pancetta
królestwo garówPenne quatro formaggio czyli makaron z sosem z czterech serów, kolejne ulubione danie mojej córki Ani, która jak już pisałam wcześniej, nie mogłaby żyć bez sera żółtego. :)) Ponieważ wciąż wspominała jakie było pyszne to danie, a jadła je trzy lata temu we włoskiej knajpce w Monachium. Postanowiłam je dla niej zrobić sama. To było drugie podejście i chyba udane(...)Koniecznie sobie zróbcie i koniecznie podajcie do tego włoską sałatkę, taką lub inną, ale o wyrazistym smaku. Doskonałe połączenie kremowego, ale i niezwykle aromatycznego sosu quatro formaggio, delikatnego makaronu i winnej sałaty gwarantuje niezapomniane wrażenia smakowe, moim zdaniem to włoski smak w najczystszym wydaniu! Składniki (porcja na 2-3 osoby): 350 g makaronu penne (krótkie rurki) 150 g serka ricotta
Kuchnia Prezydentowejwykorzystamy zależy już od nas samych i naszej kreatywności. Można pesto jeść zwyczajnie - do pieczywa lub makaronu (i ja tak robię najczęściej), ale świetnie sprawdza się też w wypiekach (np. zawijane bułeczki z pesto), tartach lub jako samodzielny dodatek do obiadu (zamiast sałatki lub dodatkowo do niej). CIEKAWOSTKA: Jeśli przygotujesz za dużo pesto lub nagle zmienią Ci się plany obiadowe
Kolorowy Przepisownik