sałatki z makaronu - 2721 przepisów (strona:67/182)

Schab po cygańsku 127

kotlety. Dusimy. Mięso musi być miękkie. Gotujemy makaron, ryż lub kaszę. Na koniec danie posypujemy pokrojonymi ogórkami konserwowymi lub podajemy w ich towarzystwie. WSKAZÓWKI: do podania makaron farfalle, ryż, kasza kuskus, kasza jaglana Sałatka z ogórków

Kopystką po garach
Sałatka z zupek chińskich i kabanosów 432

zupki chińskie 1 opakowanie kabanosów 120 g 1 puszka groszku 1 słoik papryki marynowanej 4 ogórki marynowane sos czosnkowy Fanex majonez sałatkowy Fanex Przygotowanie: Makaron z zupek pokruszyć do … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i kabanosów

czarrna od kuchni
CZERWIEC NA BLOGU 184

Nieborów i Arkadia  musicie odwiedzić ! http://wyspaszczesliwa.blogspot.com/2016/06/nieborow-i-arkadia.html 6. PYSZNIE I ZDROWO Piekłam, gotowałam i jadłam z radością:) Hity czerwca to : ciasto czekoladowe bezglutenowe, sałatka z młodymi ziemniaczkami i tuńczykiem oraz makaron z aromatycznym bazyliowo serowym sosem. Mniam .Wpadnijcie po przepisy. http://wyspaszczesliwa.blogspot.com/2016/06/makaron-z-sosem-orzechowo-serowym.html   http://wyspaszczesliwa.blogspot.com/2016/06/saatka-ze-szparagami-i-tunczykiem.html   http://wyspaszczesliwa.blogspot.com/2016/05/ciasto-czekoladowe-z-truskawkami.html   BĄDŹCIE Z WYSPĄ SZCZĘŚLIWĄ RÓWNIEŻ

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kasia Bosacka "Wiem, co jem" Przepisy z programu 144

szybko i smacznie. Rozdział w którym znajdziemy przepisy na szybkie dania, takie po których będziemy syci i z których będziemy zadowoleni czyli : np. szarlotka na skróty, makaron aglio-olio, pasta pomodoro, najszybsza sałatka świata, zupa krem z zielonego groszku itd. Wyższa szkoła jazdy - czyli przepisy dla kulinarnych maniaków. Dla tych, którzy nie boją się włożyć do piekarnika dużego ptaka, zanurzyć

kruche babeczki
Makaron z rukolą i suszonymi pomidorami 153

niedawna rukolę jadałam tylko w sałatkach. Okazuje się, że pasuje również do makaronów na ciepło. :-) W tym wydaniu szczególnie mi smakuje, dziś prezentuję więc makaron z rukolą i suszonymi pomidorami. U mnie z kurczakiem, ale równie dobrze można podać go bez mięsa.  200g makaronu penne (u mnie razowy) 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 filet z kurczaka 300g pieczarek

Szefowa kuchni
Zagadka od KIeleckiego 162

Otrzymałam nóż i tarkę ...są to gadżety - podpowiedzi.... hmmm...co to by mogło być? Może Wy macie swoje typy? Ja stawiam na jakiś sos, może do makaronu, może do pizzy? A może jakieś sałatki? Albo jakaś mega  super  jarzynka do zup i sosów? :) Przyznam że nie mogę się doczekać odpowiedzi :)  Macie swoje typy? Podajcie je w komentarzach

Takie tam pichcenie
Ziołowy omlet z serem feta 199

mogą obejść się bez kostki lub dwóch sera feta. To prawda. Uważam, że słony smak tego sera wspaniale wzbogaca prawie każde danie. Dodaję go do sałatek, warzywnych gulaszy, pizzy, zapiekanek, placuszków i makaronów. Zresztą, jeżeli wpiszecie hasło "ser feta" do wyszukiwarki bloga, znajdziecie co najmniej 15 przepisów. Tym razem ser feta dodałam do cieniutkich omletów o pięknym zielonym kolorze, który

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z wędzonego kurczaka i różowych winogron podana w makaronowych muszlach. 364

jego podania na zimno, jako przekąskę. Od dawien dawna robię sałątkę z wędzonego kurczaka, makaronu i winogron, postanowiłam ją trochę zmodyfikować i zamiast dodawać do niej makaron w tradycyjny sposób, nadziałam pozostałymi składnikami sałatki ugotowane wcześniej makaronowe muszle. Smak jest rewelacyjny :) SKŁADNIKI 3 udka wędzonego kurczaka ok. 20 różowych lub czarnych winogron ( zielone się nie nadają) 15-20 makaronowych muszli

DefinicjaSmaku
Z wizytą w Fabryce Lubelli 137

makarony i co ? Zgłodnieliśmy ! Dlatego nasza wycieczka zakończyła się na lubelskim Starym Mieście, w restauracji Browar Grodzka 15. Nie zgadniecie co jedliśmy ! ... Tak, tak  - makarony. Były i  takie na zimno, w sałatkach i w daniach na ciepło. Niestety, z racji popołudniowych planów, musiałam szybko opuścić lokal i wracać do domu. Zabrakło czasu na luźne rozmowy... Oj, będzie

kolorowotorcikowo
Pesto z liści rzodkiewki 119

koszu? Jeśli tak, to mam dla Was dobrą wiadomość - wcale nie muszą tam lądować :-). Liście rzodkiewki to doskonały materiał na pesto, które wykorzystacie do makaronu lub jako dodatek do kanapki czy sałatki. Intensywnie zielone, aromatyczne i bardzo smaczne! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Bazylia 196

sałatkowych, w których skład wchodzą świeże ogórki i czerwona kapusta.  Suszone, rozdrobnione ziele bazylii dodaje charakteu i wyrazistości potrawą z pomidorów lub z dodatkiem pomidorów, sałatką z ryżem, zapiekanką z kasz i makaronów, potrawą z fasoli, ale przede wszystkim   jest wspaniałym dodatkiem do sosu bolońskiego.   Bazylia nie lubi towarzystwa innych przypraw, poza odrobiną soli lub czosnku

Klaudynkowa kuchnia
Pesto pietruszkowo-cytrynowe 178

roszponkę, awokado . Dzisiaj chcę Wam zaproponować pesto z pietruszki z aromatem czosnku i cytryny. Można je wykorzystać jako dodatek do wielu dań, nie tylko do makaronów. Ja użyłam go jako sosu do sałatki i posmarowałam nim focaccię przed pieczeniem. Pesto będzie również doskonałym dodatkiem do past kanapkowych lub zup. W tradycyjnym pesto znajdziemy orzechy pinii, które również kosztują niemało

Czerwień i błękit
Pomidory z bazylią 157

bazylia to połączenie wręcz idealne. Warto zaopatrzyć się w krzaczek świeżej bazylii, uwielbiam jej smak i zapach. Bazylia pasuje prawie do wszystkiego, świetnie smakuje w sałatkach, w zupach, z serem, a już makaron czy też pizza bez niej nie może się obejść. Należy tylko pamiętać by dodawać ją pod koniec przygotowywania potraw, gdyż dodana za wcześnie traci smak i aromat

Kuchcik gotuje
56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 267

malinami Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperon

Moja smaczna kuchnia
Cukinia zapiekana z grzybami 205

ostatnio upodobałam  sobie tę małą okrągła cukinię, która występuje w dwóch odmianach: żółtej i zielonej.  Obydwie są bardzo smaczne, doskonałe na surowo do sałatek, idealne lekko podsmażone z czosnkiem do makaronów czy do ryżu. Dzisiaj natomiast chciałam Wam zaproponować cukinię faszerowaną, taką w wersji jesiennej, czyli z grzybami.  Cukinia zapiekana z grzybami Składniki na 4 porcje

Kulinarne przygody Gatity