Witajcie w nowym roku!, rozpoczyna się karnawał a wraz z nim okazja do nadużycia alkoholu czyli mówiąc dosadnie zatrucia organizmu. Alkohol ma swoją cenę i trzeba
Kuchnia PROzdrowotnamakaron z tuńczykiem, śmietaną, kukurydzą i dużą ilością sera żółtego (!!!). Teraz tę potrawę nazwałabym: gluten z rtęcią, aluminium, kazeiną i gmo. Nie było to zdrowe, ale smakowało dobrze. Po prostu bardzo lubiłam smak tuńczyka i z tęsknoty za nim powstał właśnie wegański "tuńczyk" mielony. Podałam go dziś na chlebku z siemienia lnianego, ale musi smakować wyśmienicie w formie sałatki
Jeść, by żyć w zdrowiuWspaniała sałatka, która zawojowała podniebienia tych, których nią nakarmiłam! Robiłam ją już kilka razy i na stałe weszła w moje domowe menu. Szybka, łatwa w przygotowaniu
Raj dla PodniebieniaHej :)) Dzisiaj sałatka, taki mały eksperyment, bo zrobiona z tego co mieliśmy w domu. Nie chciało nam się iść do sklepu, a na sałatkę ochota była
kruche babeczkiNowy rok to nowe wyzwania także te związane z odżywianiem, każdy z nas pragnie jeść zdrowo. Specjalnie dla Was przygotowałam zestawienie przepisów fit, które możecie wykorzystać
Moja smaczna kuchniaDania z makaronem to standard w wielu restauracjach, mimo że nie są wykwintne to jednak takie choćby fusilli z kozim serem i polędwiczką z kurczaka można
Kuchnia PROzdrowotnasałatkę w dwóch wersjach, z kurczakiem, lub z szynką. Obie bardzo mi smakują. Dziś proponuję wersję z szynką. Składniki: 1 zupka chińska (u mnie łagodna z kurczakiem) 3 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 cebula 250 g. szynki (u mnie konserwowa) 4 ogórki korniszony 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Makaron
Agusiowe smakołykimakaron z boczkiem i sosem pomidorowym, japońska kuchnia włoska. Shizuoka – Sauerkrau: niemieckie kiełbaski, kwaszona kapusta i niemieckie piwo. Wspomniany wcześniej Octoberfest. Tokio – Omuraisu: omlet z ryżem, proste domowe jedzenie. Meido cafe, Akihabara Kioto – Okonomiyaki: Placek grillowany z kapustą. Kioto – pierożki z mąki ryżowej pokryte pastą miso. Restauracja Ume no Hana. Kioto – pierożek z tofu. Restauracja Ume no Hana. Kioto – sałatka
Kuchcik gotujemakarony oraz pizza. Włosi mają również doskonały smak w stosunku do ciast i deserów oraz kawy, której picie urosło do rangi rytuału. Włosi piją filiżankę espresso rano do śniadania, a także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom nie są bardzo kaloryczne. Jeśli nie chcemy spożywać pizzy, możemy wybrać jedną z lekkich propozycji np. sałatka
CodogaraJeszcze bardziej smaczniejsza niż sałatka z kalafiora.Cieszę się ,że w tej diecie którą stosuję zastosowałam sporo przepysznych sałatek.A oto jedna z nich.Zapraszam!. Danie ma 305 kacl. 0.5 szkl.makaronu kokardki ugotowanego al"dente 65 g. 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 g. 1 ogórek konserwowy pokrojone w talarki 50 g 3 łyżki kaparów 2:plasterki szynki(...)drobiowej pokrojone w paseczki 40g. 1 łyżeczka majonezu laight 5 g. 1 łyżka jogurtu naturalnego 10 g. herbata miętowa niesłodzona bezograniczeń **************************************************** Makaron wymieszać z szynką,szczypiorkiem , ogórkiem konserwowym, kaparami.Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i połać nim salatkę.Wymieszać i smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimakaronu, dodać sok z cytryny, odrobinę soli, i pieprzu. Zmiksować na najwyższych obrotach, spróbować, czy jest wystarczająco przyprawione, gdy potrzeba doprawić do smaku, dodać olej, ponownie zmiksować. Jeśli będzie za gęste dolać jeszcze mleka i zmiksować do uzyskania gładkiej, lejącej się masy. Śmietanę przelać do szklanego słoika i schować do lodówki. Takiej śmietany można używać do zabielania zup, do sałatek
Co na wege obiad?sałatek. Weingut Robert Weil Rheingau Riesling Trocken 2012 - jak dla mnie najlepsze wino wieczoru, tu odezwała się moja miłość do rieslinga :) Dawson Creek Cabernet Sauvignon 2012 - dobrze zbalansowane, w nosie i ustach ciemne owoce z przewagą czarnej porzeczki i wiśni. Primavera Dao Casal Mor Special Selecion 2012 w nosie dojrzałe owoce i przyprawy, w ustach krągłe, świeże. Do ryb, makaronów
królestwo garówWyjdziemy troszeczkę poza standardowe zastosowanie amarantusa i przyrządzimy słodki sos :). Uprażony na maśle amarantus ugotujemy i połączymy z tahini i wanilią, będzie ciekawie, będzie pysznie!. Możecie
Kuchnia PROzdrowotnaSałatka z grillowaną piersią z indyka, bardzo zdrowa szczególnie polecana osobom będącym na diecie. Bogata w składniki odżywcze, mineralne i witaminy. Przygotowanie zajmuje nam kilkanaście minut
Kulinarne pyszności MolkiSeler naciowy solo brzmi mało atrakcyjnie... ale już w towarzystwie słodkiej żurawiny i aromatycznego kurczaka to jest poezja :) Składniki: -1 pęczek selera naciowego -150g
KasiekGotuje