Hej! Dziś będzie trochę o napojach energetycznych i o tym czy warto z nich czasem skorzystać. Jeszcze nie dawno rynek był zdominowany przez markę Red
Kuchnia PROzdrowotnaPowszednia pomidorówka to już przeszłość!, przy obecnej szerokiej dostępności produktów możemy wzbogacać smak tradycyjnych potraw o świetne dodatki, Prażony czosnek i przesmażone suszone pomidory na zalewie
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie w nowym roku!, rozpoczyna się karnawał a wraz z nim okazja do nadużycia alkoholu czyli mówiąc dosadnie zatrucia organizmu. Alkohol ma swoją cenę i trzeba
Kuchnia PROzdrowotnamakaron z tuńczykiem, śmietaną, kukurydzą i dużą ilością sera żółtego (!!!). Teraz tę potrawę nazwałabym: gluten z rtęcią, aluminium, kazeiną i gmo. Nie było to zdrowe, ale smakowało dobrze. Po prostu bardzo lubiłam smak tuńczyka i z tęsknoty za nim powstał właśnie wegański "tuńczyk" mielony. Podałam go dziś na chlebku z siemienia lnianego, ale musi smakować wyśmienicie w formie sałatki
Jeść, by żyć w zdrowiuWspaniała sałatka, która zawojowała podniebienia tych, których nią nakarmiłam! Robiłam ją już kilka razy i na stałe weszła w moje domowe menu. Szybka, łatwa w przygotowaniu
Raj dla PodniebieniaHej :)) Dzisiaj sałatka, taki mały eksperyment, bo zrobiona z tego co mieliśmy w domu. Nie chciało nam się iść do sklepu, a na sałatkę ochota była
kruche babeczkiNowy rok to nowe wyzwania także te związane z odżywianiem, każdy z nas pragnie jeść zdrowo. Specjalnie dla Was przygotowałam zestawienie przepisów fit, które możecie wykorzystać
Moja smaczna kuchniaDania z makaronem to standard w wielu restauracjach, mimo że nie są wykwintne to jednak takie choćby fusilli z kozim serem i polędwiczką z kurczaka można
Kuchnia PROzdrowotnasałatkę w dwóch wersjach, z kurczakiem, lub z szynką. Obie bardzo mi smakują. Dziś proponuję wersję z szynką. Składniki: 1 zupka chińska (u mnie łagodna z kurczakiem) 3 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 cebula 250 g. szynki (u mnie konserwowa) 4 ogórki korniszony 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Makaron
Agusiowe smakołykimakaron z boczkiem i sosem pomidorowym, japońska kuchnia włoska. Shizuoka – Sauerkrau: niemieckie kiełbaski, kwaszona kapusta i niemieckie piwo. Wspomniany wcześniej Octoberfest. Tokio – Omuraisu: omlet z ryżem, proste domowe jedzenie. Meido cafe, Akihabara Kioto – Okonomiyaki: Placek grillowany z kapustą. Kioto – pierożki z mąki ryżowej pokryte pastą miso. Restauracja Ume no Hana. Kioto – pierożek z tofu. Restauracja Ume no Hana. Kioto – sałatka
Kuchcik gotujemakarony oraz pizza. Włosi mają również doskonały smak w stosunku do ciast i deserów oraz kawy, której picie urosło do rangi rytuału. Włosi piją filiżankę espresso rano do śniadania, a także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom nie są bardzo kaloryczne. Jeśli nie chcemy spożywać pizzy, możemy wybrać jedną z lekkich propozycji np. sałatka
CodogaraJeszcze bardziej smaczniejsza niż sałatka z kalafiora.Cieszę się ,że w tej diecie którą stosuję zastosowałam sporo przepysznych sałatek.A oto jedna z nich.Zapraszam!. Danie ma 305 kacl. 0.5 szkl.makaronu kokardki ugotowanego al"dente 65 g. 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 g. 1 ogórek konserwowy pokrojone w talarki 50 g 3 łyżki kaparów 2:plasterki szynki(...)drobiowej pokrojone w paseczki 40g. 1 łyżeczka majonezu laight 5 g. 1 łyżka jogurtu naturalnego 10 g. herbata miętowa niesłodzona bezograniczeń **************************************************** Makaron wymieszać z szynką,szczypiorkiem , ogórkiem konserwowym, kaparami.Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i połać nim salatkę.Wymieszać i smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimakaronu, dodać sok z cytryny, odrobinę soli, i pieprzu. Zmiksować na najwyższych obrotach, spróbować, czy jest wystarczająco przyprawione, gdy potrzeba doprawić do smaku, dodać olej, ponownie zmiksować. Jeśli będzie za gęste dolać jeszcze mleka i zmiksować do uzyskania gładkiej, lejącej się masy. Śmietanę przelać do szklanego słoika i schować do lodówki. Takiej śmietany można używać do zabielania zup, do sałatek
Co na wege obiad?sałatek. Weingut Robert Weil Rheingau Riesling Trocken 2012 - jak dla mnie najlepsze wino wieczoru, tu odezwała się moja miłość do rieslinga :) Dawson Creek Cabernet Sauvignon 2012 - dobrze zbalansowane, w nosie i ustach ciemne owoce z przewagą czarnej porzeczki i wiśni. Primavera Dao Casal Mor Special Selecion 2012 w nosie dojrzałe owoce i przyprawy, w ustach krągłe, świeże. Do ryb, makaronów
królestwo garówWyjdziemy troszeczkę poza standardowe zastosowanie amarantusa i przyrządzimy słodki sos :). Uprażony na maśle amarantus ugotujemy i połączymy z tahini i wanilią, będzie ciekawie, będzie pysznie!. Możecie
Kuchnia PROzdrowotnaSałatka z grillowaną piersią z indyka, bardzo zdrowa szczególnie polecana osobom będącym na diecie. Bogata w składniki odżywcze, mineralne i witaminy. Przygotowanie zajmuje nam kilkanaście minut
Kulinarne pyszności MolkiSeler naciowy solo brzmi mało atrakcyjnie... ale już w towarzystwie słodkiej żurawiny i aromatycznego kurczaka to jest poezja :) Składniki: -1 pęczek selera naciowego -150g
KasiekGotujeJeżeli lubicie słonecznik to ta sałatka będzie Wam smakowała, ponieważ dominującym smakiem jest właśnie smak słonecznika, na drugim miejscu wyczuwa się słodycz kukurydzy. Bardzo sycąca i
Jadło i czytadłoSkładniki: 3 zupki chińskie o smaku kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 2 wędzone nogi z kurczaka 2 ogórki kiszone 1 puszka ananasa 5
czarrna od kuchnijuż sam tytuł brzmi nad wyraz zachęcająco, bo kto nie chciałby gotować zdrowo dla swojej rodziny? No właśnie Głównie dlatego zdecydowałam się na ten właśnie egzemplarz Śniadania, zupy, zapiekanki, sałatki… między innymi takie przepisy znajdziemy u Jamiego, czyli dokładnie to, co najczęściej przygotowujemy w naszych kuchniach Co najbardziej urzekło mnie w tej książce i dlaczego chcę Was do niej(...)Przede wszystkich prostota przepisów, bo znajdziemy w niej chociażby zapiekankę z kurczaka i ziemniaków, a właśnie takie głównie składniki królują w większości naszych domów. Owsianka, jajka na różne sposoby, makaron z sosem pomidorowym, czy najzwyklejsza zupa pomidorowa z dodatkiem świeżej bazylii – dla mnie właśnie takie przepisy zasługują na szczególne uznanie i takie receptury chciałabym przekazać następnym pokoleniom, dlatego dzisiejsza
NiePieprz.plnajwiększą skalę uprawiana jest w krajach basenu Morza Śródziemnego, na mniejszą zaś np. w Polsce. Świeże liście, dzięki swojej pikantności i słodyczy w smaku przypominają goździki. Doskonałe do np. sałatki Caprese, odzwierciedlającej włoskie barwy: liście bazylii, plastry mozzarelli z mleka bawolego i plastry dojrzewających w słońcu pomidorów, skropione najlepszej jakości oliwą z oliwek. Niezastąpiona w popularnym pesto genovese pochodzących(...)Genui, a składającym się z czosnku, parmezanu, orzechów pinii i parmezanu. Wszystkie składniki najlepiej ucierać ręcznie, w moździerzu. Świeże liście można wykorzystać do aromatyzowania oliwy z oliwek lub przygotować makaron bazyliowy czy gnocchi. Bazylia podczas gotowania staje się bardziej pikantna. Szałwia Szałwia to roślina śródziemnomorska. Zioło o ostrym smaku, które świetnie łączy się z potrawami o równie wyrazistym smaku. Wspomaga
Moja smaczna kuchniaJakiś czas temu prezentowałem Wam przepis na zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym dziś przedstawiam alternatywę tej zapiekanki, czyli pyszną zapiekankę makaronową z mięsem
Kuchnia ŁukaszaSkładniki: 3 zupki chińskie 1 udko wędzone z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 por(biała część) 1/2 kapusty pekińskiej 1 ogórek zielony 3 pomidory
magiczna kuchnia KasiMamy wiosnę to i odnośnie jedzenia nasuwa nam się tylko jedno określenie: ŚWIEŻOŚĆ. Dania z makaronem cieszą się dużą popularnością ze względu na szybkość ich przygotowania
Kuchnia PROzdrowotna