Bardzo często podaję buraczki do drugiego dania. Buraczki zawsze ścieram na tarce i robię zasmażane lub sięgam po sałatkę ze słoiczka z papryką i cebulą
Monia miesza i gotujeziołami Krem awokado-banan Sałatka z kalarepą i kaszą owsianą Sałatka z komosą i kalarepą "Nutella" z awokado Bezy i pianki z ksylitolem Placek z awokado i mango Jaglane placki z gruszką Jaglane "Raffaello" "Nutella" z daktyli Dyniowe muffinki ryżowe Gryczane muffinki z buraków Pieczone kasztany Surówka z białą rzodkwią Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną Pieczona cieciorka Lekki krem orzechowy Hummus
Be Fit Be StrongPyszne, mięciutkie, z kruchą skórką pałki z kurczaka, to idealny posiłek na codzienny obiad lub kolację. My z rodziną takie pałeczki uwielbiamy podane z domowym
Kuchnia Łukaszawarzywami. Wymieszać. Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem. Do przygotowania surówki wykorzystałam MUSZTARDĘ KIELECKĄ CZESKĄ firmy WSP SPOŁEM . Musztarda daje potrawie ostro - słodkawy posmak dzięki wyczuwalnym cząstkom gorczycy. Dzięki musztardzie również otrzymamy ostry i wyraźny smak dania. Musztarda także idealnie komponuje się z potrawami mięsnymi, kanapkami i sałatkami. Polecam. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąskładająca się z ryżu lub frytek, sałatek/surówek, drobno pokrojonego i opiekanego mięsa podawana z chlebkiem pita i sosem. Przygotowanie wersji wege jest bardzo proste i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Pokrój młode ziemniaki na frytki, wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem, kurkumą i upiecz (około 30 minut w 190°C). Zrób surówkę z pomidorów i cebuli, podgrzej chlebek pita
Qlinarnie i QlinarnieCzy słyszeliście kiedyś o makaronie orzo? To drobny makaron w kształcie ziarenek ryżu. Bardzo delikatny w smaku idealny do sałatek, ale nie tylko. Gotuje się nie
Moja smaczna kuchniaZapraszamy do kolejnej odsłony w naszej nowej kategorii "Wege". Znalazłam taki oto ciekawy przepis na majonez z ciecierzycy. Nie miałam pojęcia, że to warzywo strączkowe można
Pyza i SurówkaIdzie wiosna, niedługo Wielkanoc. Wybrałam się do sklepu po składniki jakie najbardziej lubię o tej porze roku. Solidną porcję takiej sałatki zjadłam na kolację, jest bardzo
Moja smaczna kuchniaMarchewka wcale nie musi być nudna! To chyba jedno z najbardziej wszechstronnych warzyw korzeniowych – pyszna starta na surówkę, spiralizowana jako warzywny makaron, pocięta w słupki do
Karo in the KitchenPamiętam, że jako mała dziewczynka, niekoniecznie lubiłam serek wiejski. Dzisiaj na szczęście nie mam z tym problemów i z przyjemnością tworzę nowe sałatki z jego wykorzystaniem
Moja smaczna kuchniaNadchodząca wiosna i ciepłe powietrze inspiruje mnie do tworzenia pięknych i kolorowych przepisów. Dzisiaj przygotowałam na śniadanie przepyszną i szybką sałatkę. Wyjątkowa, bo po raz pierwszy
Moja smaczna kuchniaWybrałam najlepsze przepisy na ostatni miesiąc roku, jest świątecznie, dużo czekolady, sałatek, nie zabrakło ulubionego ciasta na pierogi! Smacznego grudnia! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z
Moja smaczna kuchniaSzybko zyskuje nowych fanów. Klasyczne warzywa połączone z ciekawym sosem sprawdzają się idealnie jako dodatek do mięs i ryb. Domowa surówka, która przekona największych niejadków! :) Zapraszam
Tagebuch po polskuWielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki na surówkę rozdzieliłam tak na pół, ponieważ podzieliłam je na dwa dni. Także nic się nie zmarnowało :) Składniki: 1/2 niedużej kapusty pekińskiej, 1 świeża pomarańczowa papryka, 1/2 świeżego ogórka, 1/2 pęczka szczypiorku, 2 średnie pomidory, 1 duża marchew, gotowy sos do sałatek ( ja użyłam dwie paczki knora: grecki i paprykowo-ziołowy, jest intensywniejszy smak, ale jeden w zupełności
W kuchni u Moniki