ogórkiem małosolnym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Sos pomidorowy z ziołami Spaghetti w pomidorach z cukinią Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti z pomidorem i cukinią w natce pietruszki Spaghetti ze świeżymi pomidorami i kiełbasą Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Świderki
Moja smaczna kuchniaTego zestawienia przed Wielkanocą nie może zabraknąć na blogu. Przed Wami najlepsze przepisy z wykorzystaniem jajek na święta. Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat
Moja smaczna kuchniaDziś po solidnym śniadaniu i obiedzie z deserem, na kolacje postanowiłam zjeść sałatkę :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaPowoli w internecie pojawiają się nowe propozycje na Wielkanoc. Myślę, że ten przepis spokojnie można przygotować nie tylko na święta. To sałatka makaronowa z kukurydzą
Moja smaczna kuchniaTak bardzo lubię kasze, ostatnio chyba nawet bardziej od makaronów, że gdy tylko mam okazję i czas, przygotowuję pyszne sałatki, ale nie tylko. Na blogu znajdziecie
Moja smaczna kuchniasłodko-kwaśną surówkę z białej kapusty , surówkę coleslaw z kapusty pekińskiej , pieczonego kurczaka i szaszłyki w miodzie . Te ostatnie były trochę oszukane, bo robiłam je na patelni grillowej a nie na grillu. Zamieniłam także czerwoną paprykę na cebulę. Wszystko wyszło bardzo smaczne. Jutro mnie jeszcze czeka krojenia sałatki z niezjedzonych kartofli. A co oprócz gotowania i tych
blog.moje-pasje.infoŚwietna surówka obiadowa jako dodatek do mięs czy ryb. Składniki: pół główki czerwonej kapusty lub jedna mała jabłko cytryna sól Kapustę obieramy z wierzchnich liści, kroimy na ćwiartki i ścieramy na tarce do warzyw. Na drobniejszej tarce ścieramy obrane ze skórki jabłuszko. Sałatkę doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Smacznego
prawdziwe jedzeniePrzepis na letni obiad? Arbuz, feta i czarne oliwki, do tego oliwa z oliwek i świeże zioła. Tyle wystarczy by nieco orzeźwić się! Sałatka z arbuzem
Moja smaczna kuchniaDzisiaj ugotowałam pyszną zupę z botwinki, jutro planuję sesję zdjęciową. Bardzo lubię buraki, a najbardziej pieczone. Są soczyste i tak smaczne, zwłaszcza w sałatkach. Ostatnio zrobiłam
Moja smaczna kuchniaEfektowna w wyglądzie i smaku surówka na każda okazję. Potrzebujemy kapustę, paprykę, cebulę, ogórek szklarniowy, marchewkę, kukurydzę, zielone, majonez, sól, pieprz, tarkę i jakieś zioła :) Wszystko przygotowujemy tak jak na zdjeciu... Potem po kolei układamy warstwami w naczyniu. Według swoich preferencji i upodobań bawimy się w dekoratora sałatek. Przekładamy kolorami wszystkie produkty. Nie zapominamy o przyprawach i majonezie
chleba naszegojogurt naturalny, miód, owoce, bakalie, różnego rodzaju lekkie sałatki, chrupkie pieczywo razowe, koktajle owocowe oraz gotowane warzywa. Nie zaszkodzi także jeśli wyposażymy naszą lodówkę i spiżarnię w takie składniki jak: nasiona słonecznika, pestki dyni, jajka, brokuły (można je podać w cieście z sosem miodowo-paprykowym), czy nawet bukiet wiosennych surówek. Smacznie, kolorowo i co najważniejsze zdrowo. Polecamy eksperymentować i poszukiwać
upichconaPrzed nami noc pełna świetnej zabawy sylwestrowej , większość osób pewnie zastanawia się co przygotować na taką sylwestrową noc . To ja dziś
Mój Smakskwarkami powoduje, że stają się bombą kaloryczną. W sałatce, w połączeniu z innymi warzywami, są bardzo smaczne i wcale nie ciężkie. Spróbujcie koniecznie! A wracając do niezwykłych kolorów warzyw - znacie fioletowego kalafiora? To jest dziwadło! Smakuje co prawda tak samo jak zwykły, ale kolor ma cudownie niesamowity. Zobaczcie jaką piękną surówkę zrobić z takiego kolorowego kalafiora . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaZapraszam na kolejną surówkę z pora do obiadu Składniki - 1 średni por - 1 jabłko - 1 marchewkę - sok z 1/2 cytryny - 1 łyżeczka cukru płaska - sól pieprz do smaku - olej Sposób przygotowania 1. - Por pokroić na prążki jabłko zetrzeć na grubej tarce a marchewkę na drobnej - Sałatkę przyprawić solą pieprzem skropić sokiem z cytryny posypać cukrem - Wymieszać dodać olej
W królestwie smaków BeatyZrobiło się nieco zimno, wszak to kwiecień-plecień, ale ochotę na jedzenie cięższych rzeczy mam jednak jakby mniejszą. Zielenina znów wróciła do mych łask, stąd dzisiejsza
W SMAK