Nareszcie mamy wiosnę. Wraz z jej nadejściem nabrałam ochoty na sałatki. Kolorowe, pożywne, które z powodzeniem mogą zastąpić śniadanie lub obiad nie tylko w pracy. Już
Moja smaczna kuchniaDo smażonego ryżu w stylu chińskim idealnie pasuje sałatka z kapusty pekińskiej. Pewnie nie dla każdego smakosza - R podziękował - ale polecam, dla mnie była ciekawa. Trudno
Gotowanie z pasjąUlubiona sałatka mojej mamy. Bez tego dania nie ma u nas świąt. Kilka składników a potrafią zdziałać cuda z kubeczkami smakowymi. SKŁADNIKI: Podwójna pierś kurczaka Puszka
Kopystką po garachPoczątek grudnia, a ja mam ochotę na typowo letnią, kolorową sałatkę makaronową, dokładnie tak! Zajrzałam do lodówki i szafki, tak naprawdę z resztek przygotowałam cudowną sałatkę
Moja smaczna kuchniaCo powiecie na porcję energetycznej, świeżej i lekkiej sałatki, która z powodzeniem pełnić może rolę pysznego i zdrowego deseru? Składniki: garść rukoli garść roszponki garść rodzynek
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaNa dzisiejszy sylwestrowy wieczór przygotowałam tę trochę nietypową ale jakże pyszną sałatkę. Jest wyrazista w smaku, chrupiąca, idealna na mniejsze i większe imprezy. Gwarantuję, że posmakuje
Smakołyki AsiOstatnimi czasy wymyślam sporo sałatek, które zamiast tradycyjnych kanapek zabieramy do pracy. Nie wszystkim mam czas zrobić zdjęcia. Niektóre są rewelacyjne a nad niektórymi muszę jeszcze
UgotujmyTo.plZ obiadu został mi woreczek kaszy jęczmiennej i postanowiłam go zamienić w sałatkę. Zawsze staram się jakoś przerobić to czego akurat za dużo ugotowałam a sałatki
UgotujmyTo.plSkładniki: 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej 2 garście rukoli łyżka czarnych, drylowanych oliwek 1/2 małej, czerwonej cebuli 1 łyżeczka posiekanej natki
Moja smaczna kuchniaMarchew- królowa polskiej ( i nie tylko) kuchni! Do czego to jej nie dodajemy! Robimy z niej surówki do obiadu, wyciskamy soki, dodajemy do zup i sosów, chrupiemy na surowo, a nawet wypiekamy z nią ciasta! Bez niej nasza narodowa sałatka warzywna jest absolutnie niekompletna. Jak podaje internet kolebką tego warzywa jest Południowo- Zachodnia Azja, a pierwsze marchewki były w kolorze
Kuchnia w Słońcu Skąpanamieć po co sięgnąć. Zwykle do obiadu przygotowuję świeże warzywa w różnej postaci, ale lubię mieć też jakieś sałatki bo przecież nie zawsze mam czas na długie stanie w kuchni. Nie robię ich dużo, zaledwie po kilka słoików, bo przecież wolimy surówki z warzyw korzeniowych albo sałaty, albo po prostu zwykłe ogórki kiszon e do obiadu. W planach mam jeszcze
Smaczna PyzaSkładniki: średnia cukinia 10 pomidorków czereśniowych mozzarella ząbek czosnku szczypta oregano 2 szczypty suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
Moja smaczna kuchniaZ okazji poniedziałku przedstawiam wam 6 najlepszych przepisów z gruszkami: sałatki, koktajle i pieczona owsianka. Korzystajcie i podawajcie dalej! Przepisy z gruszkami królują w tym tygodniu
Moja smaczna kuchniaCo zrobić jeśli zostanie nam nieco kaszy jęczmiennej? Przygotować sałatkę! Często tak robię i za każdym razem sałatka wychodzi bardzo smacznie! Lubię sałatki z różnych kasz
Moja smaczna kuchniaPrzed Wami zestawienie najlepszych przepisów z nowalijkami! Są koktajle, sałatki i przepyszne zupy! Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Ricotta z dymką i rzodkiewką Serek
Moja smaczna kuchniaHej! Dzisiaj przepis na samo zdrowie, a mianowicie surówkę z dodatkiem kiszonego buraka. Kiszonki to polska specjalność, szeroko znane są nasze ogórki czy kapusta. Buraki natomiast
Tylko pysznieGdy tylko robi się cieplej na dworze, przygotowuje kolorowe sałatki, które z powodzeniem można podać na obiad. Są bardzo syte, zdrowe i zawsze kolorowe. Dzisiaj znalazłam
Moja smaczna kuchniasmaków niech dosypią szczyptę chili. Kotlety można podać tradycyjnie jako danie obiadowe z ryżem lub ziemniakami i surówką, można również potraktować je jako sytą przekąskę i zajadać zanurzając w ulubionym sosie. Ba, świetnie się sprawdzają również w burgerach albo z lekką sałatką jako lunch do pracy. Składniki (na 8 kotletów): 300g filetu z kurczaka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku
Obiad gotowyU nas na obiedzie było ostatnio troszkę lata na przedwiośniu, a to za sprawą pysznej surówki z białej rzodkwi, ogórka
To co kochamSkładniki: 1/2 główki włoskiej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 por przyprawa do sałatek olej siekany koperek Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno poszatkować. 2. Pora pokroić
Kuchnia domowa AniGotowanie sprawia mi ogromną radość każdego dnia. Tak dawno nie jadłam sałatki z rukoli w takiej kombinacji smakowej. Każdy zna to połączenie, gruszki, rukola, orzechy włoskie
Moja smaczna kuchniaCudownie rozpoczęła się sobota. Dawno nie jadłam tak kolorowej sałatki owocowej, a po raz pierwszy połączyłam soczyste owoce z kaszą kuskus, efekt cieszy nie tylko oczy
Moja smaczna kuchniasmaczną. Jest ona idealnym dodatek do obiadku bądź może być serwowana dla osób będących na diecie. Surówka szlachecka z kapustą pekińską SKŁADNIKI: 30 dag kapusty pekińskiej 2 marchewki 1 pęczek koperku 4 pomidory rzymskie lub 1 duży malinowy przyprawa do sałatek świeżo zmielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Kapustę pekińską szatkujemy dość drobniutko. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy jedną na tarce
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki