Składniki: 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej 2 garście rukoli łyżka czarnych, drylowanych oliwek 1/2 małej, czerwonej cebuli 1 łyżeczka posiekanej natki
Moja smaczna kuchniaMarchew- królowa polskiej ( i nie tylko) kuchni! Do czego to jej nie dodajemy! Robimy z niej surówki do obiadu, wyciskamy soki, dodajemy do zup i sosów, chrupiemy na surowo, a nawet wypiekamy z nią ciasta! Bez niej nasza narodowa sałatka warzywna jest absolutnie niekompletna. Jak podaje internet kolebką tego warzywa jest Południowo- Zachodnia Azja, a pierwsze marchewki były w kolorze
Kuchnia w Słońcu Skąpanamieć po co sięgnąć. Zwykle do obiadu przygotowuję świeże warzywa w różnej postaci, ale lubię mieć też jakieś sałatki bo przecież nie zawsze mam czas na długie stanie w kuchni. Nie robię ich dużo, zaledwie po kilka słoików, bo przecież wolimy surówki z warzyw korzeniowych albo sałaty, albo po prostu zwykłe ogórki kiszon e do obiadu. W planach mam jeszcze
Smaczna PyzaSkładniki: średnia cukinia 10 pomidorków czereśniowych mozzarella ząbek czosnku szczypta oregano 2 szczypty suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
Moja smaczna kuchniaZ okazji poniedziałku przedstawiam wam 6 najlepszych przepisów z gruszkami: sałatki, koktajle i pieczona owsianka. Korzystajcie i podawajcie dalej! Przepisy z gruszkami królują w tym tygodniu
Moja smaczna kuchniaCo zrobić jeśli zostanie nam nieco kaszy jęczmiennej? Przygotować sałatkę! Często tak robię i za każdym razem sałatka wychodzi bardzo smacznie! Lubię sałatki z różnych kasz
Moja smaczna kuchniaPrzed Wami zestawienie najlepszych przepisów z nowalijkami! Są koktajle, sałatki i przepyszne zupy! Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Ricotta z dymką i rzodkiewką Serek
Moja smaczna kuchniaHej! Dzisiaj przepis na samo zdrowie, a mianowicie surówkę z dodatkiem kiszonego buraka. Kiszonki to polska specjalność, szeroko znane są nasze ogórki czy kapusta. Buraki natomiast
Tylko pysznieGdy tylko robi się cieplej na dworze, przygotowuje kolorowe sałatki, które z powodzeniem można podać na obiad. Są bardzo syte, zdrowe i zawsze kolorowe. Dzisiaj znalazłam
Moja smaczna kuchniasmaków niech dosypią szczyptę chili. Kotlety można podać tradycyjnie jako danie obiadowe z ryżem lub ziemniakami i surówką, można również potraktować je jako sytą przekąskę i zajadać zanurzając w ulubionym sosie. Ba, świetnie się sprawdzają również w burgerach albo z lekką sałatką jako lunch do pracy. Składniki (na 8 kotletów): 300g filetu z kurczaka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku
Obiad gotowyU nas na obiedzie było ostatnio troszkę lata na przedwiośniu, a to za sprawą pysznej surówki z białej rzodkwi, ogórka
To co kochamSkładniki: 1/2 główki włoskiej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 por przyprawa do sałatek olej siekany koperek Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno poszatkować. 2. Pora pokroić
Kuchnia domowa Anioliwy posiekana natka pietruszki kminek, łyżeczka ziół do sałatek sól i pieprz do smaku Kapustę odcisnąć (zbyt kwaśną można lekko przepłukać). Posiekać. Paprykę pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Jabłko i cukinię zetrzeć na grubej tarce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Podawać do mięs i ryby. Do surówki pasują również pokrojone w kostkę korniszony
Czerwień i błękitGotowanie sprawia mi ogromną radość każdego dnia. Tak dawno nie jadłam sałatki z rukoli w takiej kombinacji smakowej. Każdy zna to połączenie, gruszki, rukola, orzechy włoskie
Moja smaczna kuchniaCudownie rozpoczęła się sobota. Dawno nie jadłam tak kolorowej sałatki owocowej, a po raz pierwszy połączyłam soczyste owoce z kaszą kuskus, efekt cieszy nie tylko oczy
Moja smaczna kuchnia